• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    TRISSIE: vidíš! alobal, nula nula prd brambor, mraky bylinek. dík za levný tip :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: peceny brambory s ochucenou zakysanou smetanou! Tema jsem bodovala v dobach, kdy jsem rada zvala lidi a pritom nemela prachy :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DIVER: je to levný a lidi to milujou
    DIVER
    DIVER --- ---
    LYNCH: neser :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DIVER: vysoký hamburgery))
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: křen! vidíš, na ten jsem málem zapomněl.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Můžeš udělat místo jater srdce. Buď hovězí jako steak, nebo drůbeží srdíčka na jehle. A když budeš mít zelí na coleslawa, můžeš udělat zelný "steaky", viz třeba https://fresh.iprima.cz/recepty/grilovane-zeli-s-krenem
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KURE: cely kute se vyplati treba do rodiny na ruzne obědy. ( na materske jsem z jednoho kurete zvladla treba čtyři) na gril se asi vyplati pro vice lidi ta kridla.


    DIVER: marinovany bucek taky neni špatný nebo žebra. A nejlepsi camembert je z kaufu, tam se da v akci koupit za par ká. Zase nepočítej ze všichni si dají všechno a třeba někdo taky něco donese. Ja se taky snažím nejezdit nikam z prázdnou :)
    KURE
    KURE --- ---
    DIVER: nějaký karbanatky/cevabcici/šiškebab? Misto křídel naporcovat 2 kurata. kridla, stehna napul, prsa na platky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    dělám v sobotu oslavu narozenin, přijde asi 15+ lidí, nemám prachy a řeším to výměnou cena/práce. maso můžu, ale taky vůbec nemusím mít, takže jsem v takový pasti

    bude nějaká grilovačka, ale abych to zestručnil:

    - coleslaw
    - palačinky (sladký/slaný - pomazánka budapešť)
    - muffiny*
    - pudinky (= *všechno radši den předem a do ruky)
    - tuňákový salát s těstovinami
    - rajčatový po turecku s okurkou, paprikou, cibulí a bylinkama, olivacem, sumahem a citronem
    - domácí paštika
    - meloun
    - kuřecí křídla
    - grilovaná cuketa, lilek a žampiony na jehle

    napadá vás ještě nějaká levná chutná blbost? třeba játra na grilu mi zamítli, i když mi to chutná :)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    Pls, OT, ale prijde mi, ze nejlepsi je ptat se tady: praskla mi nadoba do pomaleho hrnce (jo, jsem krava, ohrivala jsem ji na varne desce bez mrizky). Existuje nejaka moznost, jak to spravit, nebo mi nezbyva nez koupit novou? (nadoba zatim drzi pohromade, videt to neni.. je to citit hmatem kdyz o tom clovek vi (a vim o tom diky tomu, ze to neslo preslechnout))
    (predpokladam, ze b, je spravne, ale nadeje umira posledni, tak se ptam)
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    A vcera rychla klasika - Drunken Noodles (u komplu mam dobrou lampicku ;)

    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    RUTHLESS: Ja delam tohle pro tyto prilezitosti. Jen opecenou verzi - z kazde strany opect na oleji a pak podlit vodou pod poklici. Druhy den uplne v pohode.

    Chinese Steamed Beef Bun - YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=lH8rEacYQJE&pp=ygUVVGFzdHIgbGlmZSBmcmllZCAgYnVu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILTU: pirožky jsou z těžkéh těsta - vejce + tuk, ty celkem vydrží. Jinak je to otázka zvolné technologie - těsta s dlouhou hydratací a nebo s přídavkem modifikovaných škrobů - kaše, nebo tanzong vydrží dost slušně.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ZUZKAOU: Akorát, že cokoli z kynutého těsta, pokud se nepřidá pokařská chemikálie, je druhý den už nic moc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: Jak byly zminene masove koule - vzpomnel jsem si, ze cinska kuchyne je ma take a chutnaji docela DOST jinak... :O)
    Uz dlouho jsem je nejedl a asi si je brzo udelam!
    Podle mne by se hodily i na tu tvou pratelskou vypomoc...
    Tohle je mym vzpominkam nejblize:
    Čínské masové kuličky, prima-recepty.cz
    https://www.prima-recepty.cz/recept/12246-cinske-masove-kulicky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: nějaké vege letní rolky - rozhdně bez krevet. věci zamotané a upečené v listovém těstě

    Ten tabouleh 24 hodin zvládne, chce to masitější rajčata.

    Pečené pirožky z kynutého těsta taky zvládnou - k těm pak chceš zakysanku jako dip.


    A různé cold cuts prkýnka. Sýry, salámy, ovoc, oříšky.

    The 4 Best Charcuterie Boards of 2024, Tested & Reviewed
    https://www.seriouseats.com/best-charcuterie-boards-8424659
    How to Make a Vegan "Charcuterie" Board - Minimalist Baker Recipes
    https://minimalistbaker.com/how-to-make-a-vegan-charcuterie-board/

    Jinnak dipy tipu hummus, babaghanush a nebo romesco a k tomu pevnnou syrovu zeleninu (mrkev, ředkev, řapíkatý celer, paprika) na nudličku, kterou trošku posolíš.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    nehcci, abyse to muselo jist priborem a nandavat na talir (tabouleh by vzal a k tomu dal ty salatovy lsity, ale rozhodne ne nic s omackou :-))
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    RUTHLESS: napadlo ma este Tajin, to je celkem dobra volba i do teplejsieho pocasia :)
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    RUTHLESS: nejidealnejsie je nejake stew, ci uz pojdes cestou gulase nebo nejaky meatballs a tabouleh (cous cous) se k tomu celekm hodi.... kofty nebo souvlaky na druhy den upecenu bude uz suche a nic moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam