• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: nakrajis na plátky a dáš do oleje s kořením. Žena je dělá a jsou vždycky dobrý.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    POHODAVOLE: To mi teda vysvětli jak děláš ""grilovany nalozeny cukety", protože já to vždycky zkazím.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Byť mám kuřecí křidýlka rád, postupně jsem je nahradil vepřovou flákotou, konkrétně krkovicí.

    Cenově +/- stejný, na přípravu je krkovice mnohem lepší. Rozhodnu se, jak tenký plátek bude, tím ovlivním dobu přípravy. U křídel mi hodně vadí, že je dělám relativně dlouho, na to jaký to je malý kus masa na kostech. Čas od času na chuť pro sebe ano, pokud je 3+ lidí (chlapů), tak rozhodně flákota.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: Zelenina mi teda fakt levná nepřijde
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    TRISSIE: ja to mám rád ogrilovat flakoty, všechno nakrájet, naházet na hromadu a zakapnout treba chimichuri nebo něčím takovým
    DIVER
    DIVER --- ---
    VYHULENY_UFO: vidíš, krupicová kaše! to by mohlo být překvápko :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    VYHULENY_UFO: 1,2,3 asi bude, děti doufám ne :) a mám stejný zkušenosti. včera u mě byli malí fakani od sousedů a že prý mají hlad. já už věděl o co jim jde, takže to šlo přes odmítnutou mrkev, jabko, meloun, banán a nakonec: "my ale chceme něco sladkýho" :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DIVER: Zelenina je levna. Dobry jsou grilovany nalozeny cukety / brambory na platky, plneny papriky rajcatama a syrem, hliva, plneny zampiony, spizy..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já bych teda ještě doplnila - všechno krájet na malé porce!
    když jde o grilovačku s velkým výběrem, tak nikdo nechce velkou flákotu. sice je s malejma kouskama trochu víc sraní při grilování, ale porce na 2-3 sousta zmizí vždycky první, protože každej chce ochutnat "od všeho kousek".
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    DIVER: kup ještě nějakou krkovici/pečeni vychází v akci cca 100,- Kč kg a den předem nakrájet a nalozit, na grill ideál..
    DIVER
    DIVER --- ---
    TRISSIE: vidíš! alobal, nula nula prd brambor, mraky bylinek. dík za levný tip :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: peceny brambory s ochucenou zakysanou smetanou! Tema jsem bodovala v dobach, kdy jsem rada zvala lidi a pritom nemela prachy :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DIVER: je to levný a lidi to milujou
    DIVER
    DIVER --- ---
    LYNCH: neser :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DIVER: vysoký hamburgery))
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: křen! vidíš, na ten jsem málem zapomněl.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Můžeš udělat místo jater srdce. Buď hovězí jako steak, nebo drůbeží srdíčka na jehle. A když budeš mít zelí na coleslawa, můžeš udělat zelný "steaky", viz třeba https://fresh.iprima.cz/recepty/grilovane-zeli-s-krenem
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KURE: cely kute se vyplati treba do rodiny na ruzne obědy. ( na materske jsem z jednoho kurete zvladla treba čtyři) na gril se asi vyplati pro vice lidi ta kridla.


    DIVER: marinovany bucek taky neni špatný nebo žebra. A nejlepsi camembert je z kaufu, tam se da v akci koupit za par ká. Zase nepočítej ze všichni si dají všechno a třeba někdo taky něco donese. Ja se taky snažím nejezdit nikam z prázdnou :)
    KURE
    KURE --- ---
    DIVER: nějaký karbanatky/cevabcici/šiškebab? Misto křídel naporcovat 2 kurata. kridla, stehna napul, prsa na platky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    dělám v sobotu oslavu narozenin, přijde asi 15+ lidí, nemám prachy a řeším to výměnou cena/práce. maso můžu, ale taky vůbec nemusím mít, takže jsem v takový pasti

    bude nějaká grilovačka, ale abych to zestručnil:

    - coleslaw
    - palačinky (sladký/slaný - pomazánka budapešť)
    - muffiny*
    - pudinky (= *všechno radši den předem a do ruky)
    - tuňákový salát s těstovinami
    - rajčatový po turecku s okurkou, paprikou, cibulí a bylinkama, olivacem, sumahem a citronem
    - domácí paštika
    - meloun
    - kuřecí křídla
    - grilovaná cuketa, lilek a žampiony na jehle

    napadá vás ještě nějaká levná chutná blbost? třeba játra na grilu mi zamítli, i když mi to chutná :)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    Pls, OT, ale prijde mi, ze nejlepsi je ptat se tady: praskla mi nadoba do pomaleho hrnce (jo, jsem krava, ohrivala jsem ji na varne desce bez mrizky). Existuje nejaka moznost, jak to spravit, nebo mi nezbyva nez koupit novou? (nadoba zatim drzi pohromade, videt to neni.. je to citit hmatem kdyz o tom clovek vi (a vim o tom diky tomu, ze to neslo preslechnout))
    (predpokladam, ze b, je spravne, ale nadeje umira posledni, tak se ptam)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam