• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jo a vedle rajcat, broskvi a merunek mam spoustu domaci cibule.. :) to uz by na catni dat mohlo:))
    FAT
    FAT --- ---
    FAT: A takhle to vypadalo před a po...
    :-)

KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILTU: To vyzaduje asi troubu, co? Susicku nemam
    Jak na to? Mozna kdyz se ochladi..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOOEY: A nejaky recept na catni pls mas? Jinak kam i hodne skvelych broskvi..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Jo vidis to. Ty cinsky rajcata s vajickem jsem chtela zkusit.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Co sušená?
    FAT
    FAT --- ---
    ILTU:
    ZUZKAOU:
    Díky, vyšlo to na 18 plně našlapaných a 5 litrů nálevu.
    :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: koukám že kenji to dělá nějak složitě - někde jsem okoukala tenhle systém - udělat rychle míchaná vajíčka ještě polotekutá a pak z rajčat, sojovky, cukru a soli a vína na vaření udělat silnější omáčku, do které pak člověk přidá vejce, která se tím krásně dochutí + jarní cibulka (bez ní to není ono) a pepř.

4 Minutes EASY Tomato and Egg Stir Fry 番茄炒蛋 at Home
    https://www.youtube.com/watch?v=Hi_c85H_cPo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: rajčata po provencálsku. Rozřízneš rajče na rovníku, posolíš, trošku osladíš,. Na másle začneš restvat spoustu cibule. Jako fakt spustu, pak přidáš spustu česneku a posléze rajčata řeznou stranou dolů a propícháš polokoule vidličkou. Restuješ do produšení rajčt a vzniku naprosto nejslepší omáčky - máslo, cibule, čenek, rajčat. Pak přidáš velkou hrst čerstvých bylin z provensálskéh záhonku - ale stačí petrželka. K tomu čerstvý chleba s máslem.

Šakšuku, rattatoulie, lečo, quiche, rajčatovou polévku oblíbenéh národa.

A čínský vejce s rajčaty - to je neuvěřitelně boží. Ať už k rýži a nebo ... k chlebu s máslem. Vycháí mi to na 1 vejce jeno menší rajče, příadě 4 cherry rajčata. Nesmí těch rajčat být moc.

The Wok: Chinese Scrambled Eggs With Tomato | Kenji's Cooking Show
    https://www.youtube.com/watch?v=gb37bRsBxZA
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    KASUMI: čatní!!! v grilovací sezóně jako když najdeš, různý varianty... kdyby zbylo, vydrží nějakou chvíli (minimalne par tydnu) i bez zavaření, pokud máš uzavíratelnou vyvaritelnou nádobu. stejně dřív zmizí))

a samozřejmě obligatni tiktok tomato pasta feta 'balkan' bake))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam nadherny domaci rajcata
    A nemuzu je syrovy
    Co s nima?

Peceny s cesnekem a bylinkama
    Zapeceny se syrem
    Sugo

Jeste vas pls napada neco, jak by se daly tepelně upravit? Krom obligatni smesi na panvicku pod maso?

Zavarovat neumim a nemam tu propriety, tze timhle smerem ne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: vezmi 20, zbylé se vždycky hodí. Třeba na rychlookvašky.

Jinak to záleží na tom jak velké vezmeš a jak je tam naskládáš. Teď jsem zrovna narvala kilo malých do 4 0,3 a jedné půllitrovky.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FAT: Já to vždycky odhaduji, že se mi vejde cca 0,5 kg do jedné flašky.
    Takže bych vzala 17, aby byl prostor :-)
    FAT
    FAT --- ---
    Jdu si pro radu - kolik budu potřebovat 0,7l flašek na zavaření 8kg okurek? 15 - 16?
    Díky
    ILTU
    ILTU --- ---
    GRETKA: A co z něj tedy děláš?
    ILTU
    ILTU --- ---
    DIVER: Nojo, v tom hicu jedou lidi spíš po studeným...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: A omlouvam se tomu, komu sem slapla do mangoldu :)) obdobně jsou na tom totiz i ostatni podilnici...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOOEY: https://www.koreni.cz/ Koření od Antonína

SONNENTOR biočaje a biokoření - SONNENTOR.com
    https://www.sonnentor.com/cs-cz?gad_source=1

Beru i určité směsi od JUSTu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    CMLKA: LOL, díky za varování :)

GRETKA: a tobě díky za směřování. bude se to hodit. nemíním ten mangold promarnit :)

a všem: kua, sakra, voe, kašlat na grilování. absolutně největší úspěch měla kámošky paštika s cibulovým čatní. víte, já mám ke grilování z nějakých zvláštních důvodů averzi (asi proto, že je s tím sraní a pak se to musí ukllízet). naštěstí se toho vždycky ujme kámoš, kterýho to nevím proč baví.

na gril se ovšem stejně ÚPLNĚ VŠICHNI vybodli a dožíraly to tady ráno kočky. já se touhle grilovací obsesí asi taky brzy přestanu krmit. to neznamená, že budu vegetarián nebo vegan, ale fakt to asi není na nějaký letní party nutný a nikoho to horký maso ve vedru zas tak moc nezajímalo. ne, že bych tím byl extra překvapený, ale vlastně trochu jo, když jsem zjistil, co všechno mi doma zůstalo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GRETKA: Tak porad jak? Mne tam vzdycky říkají, ze je to vlastne špenát, takze jsem z toho vycházela. Dej tip
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam