• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam nadherny domaci rajcata
    A nemuzu je syrovy
    Co s nima?

    Peceny s cesnekem a bylinkama
    Zapeceny se syrem
    Sugo

    Jeste vas pls napada neco, jak by se daly tepelně upravit? Krom obligatni smesi na panvicku pod maso?

    Zavarovat neumim a nemam tu propriety, tze timhle smerem ne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: vezmi 20, zbylé se vždycky hodí. Třeba na rychlookvašky.

    Jinak to záleží na tom jak velké vezmeš a jak je tam naskládáš. Teď jsem zrovna narvala kilo malých do 4 0,3 a jedné půllitrovky.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FAT: Já to vždycky odhaduji, že se mi vejde cca 0,5 kg do jedné flašky.
    Takže bych vzala 17, aby byl prostor :-)
    FAT
    FAT --- ---
    Jdu si pro radu - kolik budu potřebovat 0,7l flašek na zavaření 8kg okurek? 15 - 16?
    Díky
    ILTU
    ILTU --- ---
    GRETKA: A co z něj tedy děláš?
    ILTU
    ILTU --- ---
    DIVER: Nojo, v tom hicu jedou lidi spíš po studeným...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: A omlouvam se tomu, komu sem slapla do mangoldu :)) obdobně jsou na tom totiz i ostatni podilnici...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOOEY: https://www.koreni.cz/ Koření od Antonína

    SONNENTOR biočaje a biokoření - SONNENTOR.com
    https://www.sonnentor.com/cs-cz?gad_source=1

    Beru i určité směsi od JUSTu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    CMLKA: LOL, díky za varování :)

    GRETKA: a tobě díky za směřování. bude se to hodit. nemíním ten mangold promarnit :)

    a všem: kua, sakra, voe, kašlat na grilování. absolutně největší úspěch měla kámošky paštika s cibulovým čatní. víte, já mám ke grilování z nějakých zvláštních důvodů averzi (asi proto, že je s tím sraní a pak se to musí ukllízet). naštěstí se toho vždycky ujme kámoš, kterýho to nevím proč baví.

    na gril se ovšem stejně ÚPLNĚ VŠICHNI vybodli a dožíraly to tady ráno kočky. já se touhle grilovací obsesí asi taky brzy přestanu krmit. to neznamená, že budu vegetarián nebo vegan, ale fakt to asi není na nějaký letní party nutný a nikoho to horký maso ve vedru zas tak moc nezajímalo. ne, že bych tím byl extra překvapený, ale vlastně trochu jo, když jsem zjistil, co všechno mi doma zůstalo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GRETKA: Tak porad jak? Mne tam vzdycky říkají, ze je to vlastne špenát, takze jsem z toho vycházela. Dej tip
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CMLKA: Taky jsem to tak dlouho měla. Část úspěchu jeho upotřebení v kuchyni je pochopit, že je to úplně jiná zelenina než špenát.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DIVER: Tvl mangold mam pravidelne v bedynce, popravdě tudle zeleninu dost nenavidim :)) takovej špenát z wishe
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: no ja se bavim o "dražších" restauracích
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: sever Italie ji taky casto pouziva
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOY: Vlnkovaná plocha, nebo ostrá špachtle na otáčení.
    VOY
    VOY --- ---
    Vzdycky kdyz jsem tu zatracenou polentou zkousel opekat na panvi tak se mi nejak chytla a urval sem si tu krupavou vrstvu. Je na to nejaky trik jak postupovat?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LYNCH: No ve Francii zas moc nepotkáš třeba knedlík, ani bramborovej:-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    JESTEDMAN: jo a ten grilovanej banán. přesně tak! do puntíku dokonalej návod. myslím, že ho možná mám tady z nyxu a dělám ho už pár let taky tak. pro ty hosty, co to ještě neznají, to bývá dezertovej výstřel na měsíc. včetně tý čokošky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LYNCH: grilovaná polenta - hele, zajímavý a zajímací! asi nebudu rozjíždět nějaký větší akce, ale uložil jsem si to do paměti.

    víte, já jsem si do bylinkový zahrádky třeba letos poprvé zasadil mangold. to je trifid! obří kytka, v interiéru by se jí říkalo solitér.

    na narozkový grilovačce na tyhle experimenty kašlu, ale nějak se mu soukromě budu věnovat. šťouchaný brambory prý, taky dusit a dokonce i smažit ty košťály.

    grilovaná polenta ovšem dobrej nápad! to uchovám v paměti.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: ve Francii jsem byl v par restauracich a čuměl jsem jak častá priloha to byla. u nas o ni skoro nezavadis
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam