• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOOEY: https://www.koreni.cz/ Koření od Antonína

    SONNENTOR biočaje a biokoření - SONNENTOR.com
    https://www.sonnentor.com/cs-cz?gad_source=1

    Beru i určité směsi od JUSTu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    CMLKA: LOL, díky za varování :)

    GRETKA: a tobě díky za směřování. bude se to hodit. nemíním ten mangold promarnit :)

    a všem: kua, sakra, voe, kašlat na grilování. absolutně největší úspěch měla kámošky paštika s cibulovým čatní. víte, já mám ke grilování z nějakých zvláštních důvodů averzi (asi proto, že je s tím sraní a pak se to musí ukllízet). naštěstí se toho vždycky ujme kámoš, kterýho to nevím proč baví.

    na gril se ovšem stejně ÚPLNĚ VŠICHNI vybodli a dožíraly to tady ráno kočky. já se touhle grilovací obsesí asi taky brzy přestanu krmit. to neznamená, že budu vegetarián nebo vegan, ale fakt to asi není na nějaký letní party nutný a nikoho to horký maso ve vedru zas tak moc nezajímalo. ne, že bych tím byl extra překvapený, ale vlastně trochu jo, když jsem zjistil, co všechno mi doma zůstalo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GRETKA: Tak porad jak? Mne tam vzdycky říkají, ze je to vlastne špenát, takze jsem z toho vycházela. Dej tip
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CMLKA: Taky jsem to tak dlouho měla. Část úspěchu jeho upotřebení v kuchyni je pochopit, že je to úplně jiná zelenina než špenát.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DIVER: Tvl mangold mam pravidelne v bedynce, popravdě tudle zeleninu dost nenavidim :)) takovej špenát z wishe
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: no ja se bavim o "dražších" restauracích
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: sever Italie ji taky casto pouziva
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOY: Vlnkovaná plocha, nebo ostrá špachtle na otáčení.
    VOY
    VOY --- ---
    Vzdycky kdyz jsem tu zatracenou polentou zkousel opekat na panvi tak se mi nejak chytla a urval sem si tu krupavou vrstvu. Je na to nejaky trik jak postupovat?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LYNCH: No ve Francii zas moc nepotkáš třeba knedlík, ani bramborovej:-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    JESTEDMAN: jo a ten grilovanej banán. přesně tak! do puntíku dokonalej návod. myslím, že ho možná mám tady z nyxu a dělám ho už pár let taky tak. pro ty hosty, co to ještě neznají, to bývá dezertovej výstřel na měsíc. včetně tý čokošky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LYNCH: grilovaná polenta - hele, zajímavý a zajímací! asi nebudu rozjíždět nějaký větší akce, ale uložil jsem si to do paměti.

    víte, já jsem si do bylinkový zahrádky třeba letos poprvé zasadil mangold. to je trifid! obří kytka, v interiéru by se jí říkalo solitér.

    na narozkový grilovačce na tyhle experimenty kašlu, ale nějak se mu soukromě budu věnovat. šťouchaný brambory prý, taky dusit a dokonce i smažit ty košťály.

    grilovaná polenta ovšem dobrej nápad! to uchovám v paměti.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: ve Francii jsem byl v par restauracich a čuměl jsem jak častá priloha to byla. u nas o ni skoro nezavadis
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    DIVER: Pokud je cílem, aby toho hosti moc nesežrali, možná by pomohla nějaká extrémně pálivá marináda 😀
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ADELHAIDA: LADY_MYSKA: díky za tipy!
    TRISSIE: díky! to je blízko. plus chyběl mi v zadání k úplnosti ten termín/keyword 'gastrobalení'))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZOOEY: ja pouzivam Sonnentor
    Koření z ekologického zemědělství - SONNENTOR.com
    https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/koreni
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZOOEY: samuel umi i gastrobaleni:
    Koření - směsi Samuel | Koření od Samuela
    http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/

    Ja teda u nich nakupuju na trzich, ale zakaznik jsem spokojenej uz dvacet let.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZOOEY: Mám dobrou zkušenost s e-shopem U Salvátora, ale maj balení nejvýš po 150g. Ale mohli by to podle mě navážit i na větší.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DIVER: z dezertů je super banán - ve šlupce ho spálíš do černa, nařízneš a zatlačíš štráfek čokošky, necháš roztavit a hotovo
    žere se to lžičkou
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    prosím vás, nekupujete někdo koření nebo kořenící/sušené ochucovací zeleninové směsi ideálně po větších baleních (500 g klidně u směsí, u jednodruhu asi i míň ) a doporučil byste případně ozkoušený ověřený e-shop? případne děkuju MOC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam