• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Musím v práci mrknout na složení pasterovaných vajec v pytlích, jestli tam škrob najdu ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: imho to má smysl při velkovýrobě míchaných vajíček na snídani v nějakém podniku, v domácím provozu rozdíl nevnímámm.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele protože ti škorb ztuhne dřív než bíkovin, takže máš pevná míchaná vajíčka, bez toho aby byla suchá, protože bílkovina byla zahřátá už moc.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Mně stále vrtá hlavou, proč ten škrob do vajec. U těch rajčat bych to možná! i pochopila, dohromady ne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: jsem ráno zkusila ten Kenjiho recept - tedy škrob do vajíček i rajčat a ochutit jak rajčata, tak vajíčka a do rajčat i kečup, ale neshledala jsem žádný velký rozdíl.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jo a vedle rajcat, broskvi a merunek mam spoustu domaci cibule.. :) to uz by na catni dat mohlo:))
    FAT
    FAT --- ---
    FAT: A takhle to vypadalo před a po...
    :-)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILTU: To vyzaduje asi troubu, co? Susicku nemam
    Jak na to? Mozna kdyz se ochladi..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOOEY: A nejaky recept na catni pls mas? Jinak kam i hodne skvelych broskvi..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Jo vidis to. Ty cinsky rajcata s vajickem jsem chtela zkusit.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Co sušená?
    FAT
    FAT --- ---
    ILTU:
    ZUZKAOU:
    Díky, vyšlo to na 18 plně našlapaných a 5 litrů nálevu.
    :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: koukám že kenji to dělá nějak složitě - někde jsem okoukala tenhle systém - udělat rychle míchaná vajíčka ještě polotekutá a pak z rajčat, sojovky, cukru a soli a vína na vaření udělat silnější omáčku, do které pak člověk přidá vejce, která se tím krásně dochutí + jarní cibulka (bez ní to není ono) a pepř.

    4 Minutes EASY Tomato and Egg Stir Fry 番茄炒蛋 at Home
    https://www.youtube.com/watch?v=Hi_c85H_cPo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: rajčata po provencálsku. Rozřízneš rajče na rovníku, posolíš, trošku osladíš,. Na másle začneš restvat spoustu cibule. Jako fakt spustu, pak přidáš spustu česneku a posléze rajčata řeznou stranou dolů a propícháš polokoule vidličkou. Restuješ do produšení rajčt a vzniku naprosto nejslepší omáčky - máslo, cibule, čenek, rajčat. Pak přidáš velkou hrst čerstvých bylin z provensálskéh záhonku - ale stačí petrželka. K tomu čerstvý chleba s máslem.

    Šakšuku, rattatoulie, lečo, quiche, rajčatovou polévku oblíbenéh národa.

    A čínský vejce s rajčaty - to je neuvěřitelně boží. Ať už k rýži a nebo ... k chlebu s máslem. Vycháí mi to na 1 vejce jeno menší rajče, příadě 4 cherry rajčata. Nesmí těch rajčat být moc.

    The Wok: Chinese Scrambled Eggs With Tomato | Kenji's Cooking Show
    https://www.youtube.com/watch?v=gb37bRsBxZA
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    KASUMI: čatní!!! v grilovací sezóně jako když najdeš, různý varianty... kdyby zbylo, vydrží nějakou chvíli (minimalne par tydnu) i bez zavaření, pokud máš uzavíratelnou vyvaritelnou nádobu. stejně dřív zmizí))

    a samozřejmě obligatni tiktok tomato pasta feta 'balkan' bake))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam nadherny domaci rajcata
    A nemuzu je syrovy
    Co s nima?

    Peceny s cesnekem a bylinkama
    Zapeceny se syrem
    Sugo

    Jeste vas pls napada neco, jak by se daly tepelně upravit? Krom obligatni smesi na panvicku pod maso?

    Zavarovat neumim a nemam tu propriety, tze timhle smerem ne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: vezmi 20, zbylé se vždycky hodí. Třeba na rychlookvašky.

    Jinak to záleží na tom jak velké vezmeš a jak je tam naskládáš. Teď jsem zrovna narvala kilo malých do 4 0,3 a jedné půllitrovky.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FAT: Já to vždycky odhaduji, že se mi vejde cca 0,5 kg do jedné flašky.
    Takže bych vzala 17, aby byl prostor :-)
    FAT
    FAT --- ---
    Jdu si pro radu - kolik budu potřebovat 0,7l flašek na zavaření 8kg okurek? 15 - 16?
    Díky
    ILTU
    ILTU --- ---
    GRETKA: A co z něj tedy děláš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam