• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA:
    Korean Fried Chicken Vs. American Fried Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=84uttbLXK6I
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Me nikdy nezklamal nasledujici mix, ktery funguje na makrelach, kurecim, krkovici...
    Olivac, horcice, drceny cesnek, drceny kmin, sul, pepr. Promichat dle chuti, napatlat, ugrilovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: ja kridla v praci nakladam do solnyho nalevu pres noc (1.5% soli), druhej den zcedim, sparim/blansiruju, sokove zchladim a pulku kridel obalim ve skrobu a pulku ne. zaskrobeny frituju, neobaleny pecu.
    mozna horkofriteza lepsi, ale to nemam vyzkouseny
    ILTU
    ILTU --- ---
    JAJITA: Zázvor, česnek, med, sojovka. Přiměřeně. A dát píct nebo grilovat.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nakonec v té HF skončila i bez předpečení a šlo to. Díky ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Vem křídla a úplně nejúžasněji je upeč. :-)
    Já je hážu předpéct do CrockPotu a pak valí do horkovzdušné fritézy na finále grande. Kořením dle nálady.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Prosím vás, byl by recept na ty nejúžasnější kuřecí křídla? Došla mi inspirace i nálada...
    Díky
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    BRUKEV: Pečení v troubě a následné ládování do sklenic je ok?

1,5kg cukety
    5 cibulí
    140ml olivového oleje
    10 stroužků česneku
    3 lžičky soli
    3 lžíce třtinového cukru
    6 lžic worcestrovky
    2 lžíce červeného vinného octu
    1 sklenka suga
    300ml rajského protlaku
    1/2 lžičky pepře

Cibuli a česnek na tenké plátky, zpěnit na oleji, cuketu oloupat, odsemenit, nahrubo nastrouhat, přidat do pánve, chvíli míchat, přidat vše ostatní a promíchat.
    Trouba na 180° po dobu 40min, vysoký plech s pečícím papírem, aspoň 2x promíchat
    Nacpat do horkých sklenic, uzavřít a obrátit dnem vzhůru, pod ručníkem nechat vychladnout do 2. dne.

Po otevření to pár týdnů v lednici vydrží, hodí se na topinky, k těstovinám, pod maso i jako dip (možná pomůže ještě pomlít)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takze letos vykopavam ja.
    Nejaky recept na cuketovy dip/chutney/atd. idealne bez sterilovani? Neco, co pokud nesezeru driv, vydrzi bez plisne treba 3-4 tydny v lednici?
    ILTU
    ILTU --- ---
    LADY_MYSKA: Miluju Kuchařku pro dceru a její detailní popisy. Minulý týden jsem podle ní dělala koprovku. Luxusní!
    Takže já bych šla do ní. :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FERRYH: omlouvam se, jednalo se o tyhle recepty

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou
    https://recepty.cuketka.cz/plnene-paprikove-lusky-s-rajskou-omackou/
    Plněné papriky jako symbol léta a lásky - Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/plnene-papriky/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FERRYH: ha! LADY_MYSKA svuj dotaz smazala? ted to vypada ovsem ze odpovidam na nic a doprazdna :O)
    tak jen pro uplnost: slo o dotaz z jakych dvou receptu na plnene papriky (masem) s rajskou omackou si ma vybrat ...
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: Jezdíme pro ně ke Smotlachům do Hlavence. 😊
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Ty jsou skvělý a každou dovolenou na jihu se jimi cpu jak blázen, ale kde to kupovat u nás? V hale22 to má akorát překupník a úplně bez chuti.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LADY_MYSKA: ja bych to zkombinoval!! :O))
    z jednicky bych vzal napln/maso do paprik a omacku zas z dvojky...
    me teda chutnaj papriky spis s houskou namocenou v mlece, nez s ryzi - tak proto... :O)
    a omacka zas je jednoznacne vyraznejsi a chutove asi suprova u te dvojky receptu...
    mozna bych to jeste zvyraznil jemne nasekanym susenym rajcetem - tim ta omacka dostane takovou skoro az uzenou vyraznou rajcatovou chut... :O)
    a nebosi zas naopak pohrat jakoby s Italii a dat tam bazalku :O)

prilohu u tehle paprik mam nejradej libovonej houskovej knedlik
    ale snesu i brambory a rejzi :O)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ask Ottolenghi: why do you always use so many ingredients? | Food | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/article/2024/jul/13/ask-ottolenghi-why-do-you-always-use-so-many-ingredients

:-D
    ILTU
    ILTU --- ---
    FERRYH: Já miluju rajčata typu Black zebra / Chocolate stripes.
    Ty jsou naprosto úžasný - sladký a ještě s takovou plnou chutí.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SAMOUT: Skvely tipy. Dekuju. Zdiby mam kousek, tak brzo vyzkousim to pekarstvi. Kolac na fotce vypada paradne.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    FERRYH: ty dvojbarevný jsou chuťově super. Ale úplně nej mi přišli Black from tula (nebo jak se to píše 😁
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam