BRUKEV: Pečení v troubě a následné ládování do sklenic je ok?
1,5kg cukety
5 cibulí
140ml olivového oleje
10 stroužků česneku
3 lžičky soli
3 lžíce třtinového cukru
6 lžic worcestrovky
2 lžíce červeného vinného octu
1 sklenka suga
300ml rajského protlaku
1/2 lžičky pepře
Cibuli a česnek na tenké plátky, zpěnit na oleji, cuketu oloupat, odsemenit, nahrubo nastrouhat, přidat do pánve, chvíli míchat, přidat vše ostatní a promíchat.
Trouba na 180° po dobu 40min, vysoký plech s pečícím papírem, aspoň 2x promíchat
Nacpat do horkých sklenic, uzavřít a obrátit dnem vzhůru, pod ručníkem nechat vychladnout do 2. dne.
Po otevření to pár týdnů v lednici vydrží, hodí se na topinky, k těstovinám, pod maso i jako dip (možná pomůže ještě pomlít)