• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Ty jsou skvělý a každou dovolenou na jihu se jimi cpu jak blázen, ale kde to kupovat u nás? V hale22 to má akorát překupník a úplně bez chuti.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LADY_MYSKA: ja bych to zkombinoval!! :O))
    z jednicky bych vzal napln/maso do paprik a omacku zas z dvojky...
    me teda chutnaj papriky spis s houskou namocenou v mlece, nez s ryzi - tak proto... :O)
    a omacka zas je jednoznacne vyraznejsi a chutove asi suprova u te dvojky receptu...
    mozna bych to jeste zvyraznil jemne nasekanym susenym rajcetem - tim ta omacka dostane takovou skoro az uzenou vyraznou rajcatovou chut... :O)
    a nebosi zas naopak pohrat jakoby s Italii a dat tam bazalku :O)

    prilohu u tehle paprik mam nejradej libovonej houskovej knedlik
    ale snesu i brambory a rejzi :O)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ask Ottolenghi: why do you always use so many ingredients? | Food | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/article/2024/jul/13/ask-ottolenghi-why-do-you-always-use-so-many-ingredients

    :-D
    ILTU
    ILTU --- ---
    FERRYH: Já miluju rajčata typu Black zebra / Chocolate stripes.
    Ty jsou naprosto úžasný - sladký a ještě s takovou plnou chutí.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SAMOUT: Skvely tipy. Dekuju. Zdiby mam kousek, tak brzo vyzkousim to pekarstvi. Kolac na fotce vypada paradne.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    FERRYH: ty dvojbarevný jsou chuťově super. Ale úplně nej mi přišli Black from tula (nebo jak se to píše 😁
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    FERRYH: Mela jsem ty indiga (drobnejsi variantu) a chutove prekvapive zadnej zazrak, nebyly moc sladky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GARFIELD:
    Na maso je dobrej Fiala v Klapkovy, Hned vedle je jeste jeden reznik, ten me moc nebavi.
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/zakladni?source=firm&id=12710224&ds=1&x=14.4557007&y=50.1220282&z=19

    Zelenina bud dvur u metra Kobylisy, nebo stanek ve vnitrobloku Ke Stirce
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/zakladni?source=firm&id=12811211&x=14.4568004&y=50.1222337&z=18

    Ve dvore Kobylisy je i dobra pekarna, kus za ni je reznik Krkovicka, vyborny klobasy

    Motorizovane jednotky muzou vyzkouset Pekařství u Píchů
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/zakladni?source=firm&id=2322569&x=14.4459589&y=50.1677480&z=17

    Farmarsky produkty nakupuju bud na trzich na Naplavce (ano, je to z ruky, zvykovy pozustatek bydleni v Podoli), anebo ad hoc v hospode :-). V Cimicich a Chabrech se po tydnu stridaji malicke trhy, ale uz dlouho jsem na nich nebyl. Spesl mouka asi spis internet.

    Chabrybarna je drazsi, ale skvela.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    KASUMI: .)) je to naprosto skvělý k cedaru! (česnek jsem taky nedavala)) ostatní suroviny tak nějak taky podle stavu (ne)zasob. pff, teď musím teda vymyslet, kdy stihnu dělat catni...!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOOEY: Delam to z bbc. Nedala jsem tam cesnek, dala jsem tam broskve a trosku soli a je to moc dobry. Ale pomery od oka, urcite jsem dala min octu (vic jsem nemela).
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Odkud berete v Praze (8)

    * maso (hovezi, veprove, kure, kruta, ...)
    * zeleninu (frci porad zeleninove bedynky?)
    * ryby
    * mouku (na chleba, pizzu)
    * pekarna

    Jsem tu kratce a zatim vyuzivam mistni Globus. Maji cerstve ryby (pstruh a prazma byly fajn). Zelenina taky fajn. Pred 10 lety jsem objednaval hovezi a kruti z nejakych farem, ale uz si nepamatuju odkud.

    Na (sladkovodni) ryby je pry dobra https://www.chabrybarna.cz/ (ale nemam odzkouseno).

    Mouka na pizzu asi nema smysl experimentovat a nejlepsi deal je pry: https://allegro.cz/nabidka/italska-psenicna-mouka-caputo-pizzeria-typ-00-na-pizzu-5kg-15412618255 (na Novem Zelandu byla Caputo extremne draha).

    Uvitam tipy lokalne, nebo bedynky a eshopy z farem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DOCKINEZ: dobry je, ze ty cukety jsou jen takovej nosic masa, jist se nastesti nemusi. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: a vlastně ještě vychlazený grilovaný lilek s česnekovo-jogurtovou omáčkou je taky velká lahoda.

    hotel, kam jezdíme, má mizernou teplou, ale dokonalou studenou kuchyni. vlastně možná dobře že tak, kdyby měli stejně dobrou teplou, tak mě odtud musí odvalit :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Většinou se to píše nějak jako baba ganoush nebo ghanoush. Ale teď koukám, že to už bylo zmíněno :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    NELLAS: He?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Baba ganuš?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILTU: Když zapéct, tak klidně na způsob cukety plněný mletým masem. S lilkem to bude ještě lepší.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    nebo "baba ganoush" ale do trouby je dej propíchnutý ne jak já:D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ILTU: občas dělám že do tlustšího plátku vyříznu kapsu a do něj dám kus goudy, obalit v trojobalu a jedeš. nebo zapečený jako lasagne, ale to je asi ten italskej recept co tady někdo zmiňoval
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    a jak sem moh zapomenout!

    Traditional Moussaka recipe with eggplants (aubergines) and potatoes - My Greek Dish
    https://www.mygreekdish.com/recipe/mousakas/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam