úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
ZUZKAOU
---
---
8:52:36 25.7.2024
1 odpověď
+3
MEANKITTY11
: v horký syrovátce, ale chceš to srážet syřidlem, kvůlivá natahovatelnsti bilkovin. A pokud chceš tu šťavnatou mozarellu uvnitř, tak ještě ptřebuješ hodně laborovat s teplotama a sílou natahování a chceš aby tě to naučil někdo, kdo to umí.
30 Minute Homemade Fresh Mozzarella Cheese
https://www.youtube.com/watch?v=mAxy_oXKJig
srovnej jak to vypadá jen jako ohřátý paneer
Homemade Mozzarella Cheese Without Rennet
https://www.youtube.com/watch?v=nwTp-Vxl-k0
MEANKITTY11
---
---
2:28:22 25.7.2024
1 odpověď
JAJITA
: zahřátím podmáslí dělám tvaroh, citronem do horkýho mlíka dělám paneer ale chci vědět jak se dělá mozz!
JAJITA
---
---
19:32:23 24.7.2024
+1
KOCHANSKA_CH
: Jak to je? Že je ten plynový ohřívač vody zdarma? :D
KOCHANSKA_CH
---
---
19:11:06 24.7.2024
1 odpověď
JAJITA
: Tě zlobím. :-)
JAJITA
---
---
19:10:18 24.7.2024
2 odpovědi
KOCHANSKA_CH
: :D
Ráda ti odpomůžu, chceš adresu? :D
Ty asi kvůli syrovátce, ne? Podělís se o návod? Na YT mi to přišlo snadné, ale čekám záludnosti.
KOCHANSKA_CH
---
---
19:06:37 24.7.2024
1 odpověď
+7
JAJITA
: Jo a vždycky mi potom zbyde ta bílá koule a nevím, co s ní.
JAJITA
---
---
18:23:10 24.7.2024
1 odpověď
Prosím vás, děláte někdo doma mozzarellu? :-)
RUTHLESS
---
---
10:00:08 24.7.2024
Prave, ony ty novy brambory jsou docela specificky... Tak je je proste spis nekomu daruju, to vypada :-)
BALAENA
---
---
9:35:07 24.7.2024
+3
GENEVIEVE
: bramboráky z nových nejsou nic moc
GENEVIEVE
---
---
8:33:41 24.7.2024
1 odpověď
Co z toho udělat bramboráky a zamrazit?
TRISSIE
---
---
6:46:01 24.7.2024
RUTHLESS
: internety tvrdí, že gratin by jít měl, ovšem je potřeba ho upéct skoro do měkka, pak rychle zchladit, zavakuovat/zabalit do folie a zamrazit. Nenechávat v mrazáku dlouho, rozmrazit v ledničce a dopéct do požadované zlaté barvy.
vyzkoušeno nemám.
MEANKITTY11
---
---
3:37:25 24.7.2024
MEANKITTY11
: teda ne sýru, tý omáčky.
MEANKITTY11
---
---
3:35:53 24.7.2024
1 odpověď
RUTHLESS
:
ILTU
: tak nějak to fungovat musí, na prodej to je. fakt vrstva sýru navrch? zavakuovat?
RUTHLESS
---
---
0:18:35 24.7.2024
ILTU
: Ani uvařené?
ILTU
---
---
23:40:25 23.7.2024
2 odpovědi
+1
RUTHLESS
: Brambory z mrazáku jsou nepoživatelné :-(
RUTHLESS
---
---
21:51:55 23.7.2024
3 odpovědi
Daji se nějak uchovat nový brambory? Napadlo mě udělat si gratin a dat to do mrazáku. Ale to je asi blbost, ne? Na to jsou nový brambory dost nevhodny, ne?
Měli je v Albertu fakt levný. Ale bojím se, ze je nedám, ze se mi zruší páteční plány na grilovacku.
DAVE_PAGE
---
---
10:51:05 23.7.2024
Ja mam na v lednici nebo i na kuchynske lince otevrenou jednu bilou a jednu cervenou flasku s vinem a podle potreby to ruzne liju do hrncu. Na potreby vareni to v klidu 1-3 tydny vydrzi a do uplneho octa se to nezlomi a na vareni je to uplne v pohode. Cervene vina doma bezne popijim treba tyden a pokud to vino je alespon trosku rozumne, tak tyden da se cti a mnohokrat se vlastne i zlepsuje.
JAJITA
---
---
10:40:16 23.7.2024
+3
RUTHLESS
: Já víno nepiju, takže když otevřu láhev kvůli vaření, zbytek prostě zamrazím do dalšího jídla. Obvykle je to nějaká dražší láhev získaná darem.
DOCKINEZ
---
---
10:39:53 23.7.2024
+5
VYHULENY_UFO
: Ale zas taková krabice od vína se dá dobře využít.
Dr. Rath approves.
TRISSIE
---
---
10:32:02 23.7.2024
+5
RUTHLESS
: a není jednodušší vařit to, na co má člověk chuť, pokud existuje způsob, jak jednoduše uchovat zbytky na jindy, místo toho, vařit něco, na co chuť nemáš, jen proto, že máš teda v lednici otevřenou láhev vína?
DOCKINEZ
---
---
10:31:25 23.7.2024
+4
Za mě je to furt lepší než otevřít víno, nalít část objemu do jídla, zbytek pak mít x měsíců zapomenutý v chladničce nebo vzadu na lince a nakonec ho vylejt do záchodu.
Zamražení je dobrej tip, díky.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam