• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Pure Shrimp
    https://pureshrimp.cz/

    Znate nekdo? Zkusil jste nekdo?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Jo! Tam jsem právě čekala ty záludnosti.
    Takže ji budu dál kupovat, ona i ta dobrá rajčata brzo skončí, tak nebudu muset prodávat ledvinu :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: v horký syrovátce, ale chceš to srážet syřidlem, kvůlivá natahovatelnsti bilkovin. A pokud chceš tu šťavnatou mozarellu uvnitř, tak ještě ptřebuješ hodně laborovat s teplotama a sílou natahování a chceš aby tě to naučil někdo, kdo to umí.

    30 Minute Homemade Fresh Mozzarella Cheese
    https://www.youtube.com/watch?v=mAxy_oXKJig


    srovnej jak to vypadá jen jako ohřátý paneer

    Homemade Mozzarella Cheese Without Rennet
    https://www.youtube.com/watch?v=nwTp-Vxl-k0
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JAJITA: zahřátím podmáslí dělám tvaroh, citronem do horkýho mlíka dělám paneer ale chci vědět jak se dělá mozz!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak to je? Že je ten plynový ohřívač vody zdarma? :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Tě zlobím. :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: :D
    Ráda ti odpomůžu, chceš adresu? :D
    Ty asi kvůli syrovátce, ne? Podělís se o návod? Na YT mi to přišlo snadné, ale čekám záludnosti.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Jo a vždycky mi potom zbyde ta bílá koule a nevím, co s ní.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Prosím vás, děláte někdo doma mozzarellu? :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prave, ony ty novy brambory jsou docela specificky... Tak je je proste spis nekomu daruju, to vypada :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENEVIEVE: bramboráky z nových nejsou nic moc
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Co z toho udělat bramboráky a zamrazit?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: internety tvrdí, že gratin by jít měl, ovšem je potřeba ho upéct skoro do měkka, pak rychle zchladit, zavakuovat/zabalit do folie a zamrazit. Nenechávat v mrazáku dlouho, rozmrazit v ledničce a dopéct do požadované zlaté barvy.

    vyzkoušeno nemám.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MEANKITTY11: teda ne sýru, tý omáčky.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    RUTHLESS: ILTU: tak nějak to fungovat musí, na prodej to je. fakt vrstva sýru navrch? zavakuovat?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ILTU: Ani uvařené?
    ILTU
    ILTU --- ---
    RUTHLESS: Brambory z mrazáku jsou nepoživatelné :-(
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Daji se nějak uchovat nový brambory? Napadlo mě udělat si gratin a dat to do mrazáku. Ale to je asi blbost, ne? Na to jsou nový brambory dost nevhodny, ne?

    Měli je v Albertu fakt levný. Ale bojím se, ze je nedám, ze se mi zruší páteční plány na grilovacku.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Ja mam na v lednici nebo i na kuchynske lince otevrenou jednu bilou a jednu cervenou flasku s vinem a podle potreby to ruzne liju do hrncu. Na potreby vareni to v klidu 1-3 tydny vydrzi a do uplneho octa se to nezlomi a na vareni je to uplne v pohode. Cervene vina doma bezne popijim treba tyden a pokud to vino je alespon trosku rozumne, tak tyden da se cti a mnohokrat se vlastne i zlepsuje.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DOCKINEZ: coz si myslim, ze u nasich nyxich kuchticek nehrozi... preci jen davat penize v krabicich od vina do lednicky mi neprijde chytry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam