• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Rozhodne zajimava kniha. Rozposlouchal jsem a asi koupim elektronickou knihu, nemam bohuzel uplne nervy na poslouchani tech nactenych rozhlasovych knih pres webovy prohlizec a v rychlosti nez to zmizi.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: On je totiž rozdíl mezi hmoždířem a třecí miskou. Když se s třecí miskou člověk pracuje jako s hmoždířem, tak to lítá. Na obrázku je spíš třecí miska. Třeš-li, nelítá to. Pokud Devil v něčem takovým hmoždil, tak chápu, že to bylo neuspokojivé:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NELLAS: tu jsem tam dal kvuli meritku a zapomnel zminit, proc tam je😁
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BRUKEV: A baterka na dobití energie.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: ja mam kamenny a naprosto spoko. Je to o technice, nelita mi ven nic. Ale je pravda, ze nedrtim zcela na prach, nevadi mi priznane kousicky koreni v pokrmu.

    Foto rovnou od snidane, v pozadi rajcata, papriky, sul, pepr drceny, zakaple octem. K toustum s maslem oblibene kombo na nakopnuti.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já brambory vařím sólo i kvůli tomu, že zelňačky většinou uvařím kotel a chci většinou část zamrazit. A brambory se prej mrazit nemaj, tak to řeším takhle.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Já buď do polívky nedávám nebo taky vařím bokem.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja varim brambory do zelnacky zvlast. kdyz delam zapeceny/scallop brambory, tak je ale vzdycky chvili povarim, aspon aby byly trochu slizky. ale to vsechno jen v praci. prestal sem zrat veskery vylozene skroby..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DEVIL: Udelaly mi presne to samy i gratinovane brambory a tam nic kyseleho neni
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Jako když chceš vařit brambory v zelňačce. Taky leda prt. :-)
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    DEVIL: no takhle, tam se davaj rajcata dospod a i navrch. Umim si predstavit je tam dat dospod, dat na ne vrstvu cukety/lilku a pak stridat vrstvy i s bramborama, dat pect a po minimalne pul hodine prilejt i ty horni rajcata. To by mohlo fungovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: hh, ja sem si taky nejdriv nadsene koupil kamennej hmozdir, jak to bude krasne drtit pepr, ale bylo to blby. kulicky vylitavaly vsude mozne, dlouho to trvalo nez byly na hrubej prach a zbytek co tam zustal se diky vlhkosti promenil v sutr kterej se musel znova rozbit. skoro 50 dolaru k nicemu. ja tu drticku mam jen na pepr, huleni v tom nedrtim. fakt nejlip utracenejch 6 dolaru. a ten krasnej zvuk jakej to dela kdyz se s tim otaci :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    _ANT_: presne jak rika zuzka, to sou ty rajcata. jakmile pridas cokoliv kysely k brambors, tak poradne nezmeknou. kysely davat az nakonec
    ILTU
    ILTU --- ---
    _ANT_: Rozhodně kyselý rajčata. Nový brambory jsou jen vodnatější.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: Rusko pohledem z kuchyně.
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Trochu jsem se v tom ztratil, to je v ktery z tech knih?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: jo, ten díl o černobylu a nebo tom gruzínském kuchaři a jak fungovala logistika stalinovy kuchyně je skvostný.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: To je i v té knížce o diktátorech. Tu jsem taky kdysi poslouchala a pak si ji půjčila z knihovny. Holt si našel svou šablonu a úspěšně ji vyplňuje :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: mně se na tom líbily ty autentické (i když samozřejmě zkreslené, jako těžko čekat od tehdy šestileté holky objektivní vzpomínky na Holodomor) příběhy těch "malých a zapomenutých". Včetně jejich stranického biasu, protože i ten je autentický.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam