• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    MOIRAIN: já do toustů dávám tavenej sýr, pak jsou takový mazlavý 🙂 cibule najemno, šunka a ještě nějakej další sýr, po upečení maznu zvrchu dobrým kecupem.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MOIRAIN: Naši koupili toustovač když jsem byla malá a nějak si nepamatuju, že bychom nepoužívali nějaké suroviny. Prostě se koupil toustový chléb, šunka, sýr, slanina, případně niva a táta to postupně zdělal (ala FFkové tousty) a zbytek se snědl normálně na rohlíku nebi chlebu jako předtím. :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOIRAIN: zajímavé:D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    My děláme s kombinací tuňáka a sušených rajčat, italský bylinky a třeba pesto nebo protlak okořeněný. A olivy.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jsem team pečicí papír. A co jsem jednou vyzkoušela dát plátek slaniny ne dovnitř do toustu, ale připéct ho zvenčí, už nikdy jinak. Jako náplň toustů dávam občas trhané maso i se sosem a to suché nikdy není.

    A teda mám plotny jak na trojúhelníkové tousty, tak na celé čtverce a za mě jsou celé čtverce lepší, vejde se do nich o poznání vic náplně.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    všem děkuji, postupně to nějak ozkouším
    z první vlny toustovačů si hlavně mamatuju, že se nakoupila hromada ingrediencí, ze kterých se použila vždycky jen malá část
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: mezi toastovač a toast dej ten pečící papír a toastový chleba z venčí namaž máslem či majonézou - krásně to zezlátne.
    VOY
    VOY --- ---
    Pečící papír na toasty mě naučila máma a byl to.game changer. Doteď si pamatuji jak jsem to předtím čistil od toho pripeceneho sýra hodinu špejlí.

    TRISSIE: přesně tak! ;-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MOIRAIN: Moje oblíbené jsou hnědé (celozrnné) tousty, kdy spodní část máznu trochu kečupem, vrchní máslem, na kečup plátek šunky (pokud je hodně tenký, tak dva), malinko hořčice a plátek sýra (používám plátkový cheddar nebo sýr na tosty - jednotlivě balené čtverečky). Muž si dělá to samé, ale se světlým toustovým chlebem.
    Další variantou je hnědý tousťák, spodní máznout hořčicí, na to anglickou slaninu, plátek vajíčka na tvrdo, kyselou okurku a cheddar, na horní chleba máslo, přiklopit, zapéct.
    Zapékáme asi 3-4 minuty.

    Připojuji se k používání pečícího papíru, je to s ním mnohem čistší práce.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VOY: same here
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    VOY: Taky jsem měl, ale pak jsem zkoušel doma dělat grilled cheese (spoustu sýra mezi dva chleby, zvenku máznout tukem a opéct na pánvi) a zjistil jsem, že namazat chleba z obou stran máslem nedovedu. Ale namazat ho majonézou je úplně triviální. A po usmažení je to fakt dobrý i s ní.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: myslis tepene upravit emulzi vejce a oleje? :-)
    (Trpim timtez blokem, chapu!)
    VOY
    VOY --- ---
    Nějak mám nevím proč blok dávat majonézu do něčeho co pak budu dál tepelně upravovat...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CERMI_FOX: Majoneza je must, ale to uz hodne hrabu z davneho mladistveho archivu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MOIRAIN: pridavam tam trochu masla, pak to suchy neni. Pripadne zlehka maznout tatarkou
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: To mi taky dost pomohlo. Dokonce prý jsou aj pečící pytlíky na toasty.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: samozřejmě nějaký tučný sýr. např goudu
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOIRAIN: já dělám uz od puberty jedině maslo, sunka, syr, trochu cibule k tomu pak na talíř majonézu

    když jsem hulil tak jsem delal i ze tri toastu ale musel jsem to zatezovat pac se neudrzel zavrenej haha
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: nejlepší tip k toastovači, co jsem dostala, bylo používat pečicí papír. tisícekrát děkuji tomu, kdo mi to řekl, pokaždé, když po použití toastovač rovnou uklidím a nemusím čistit plotny od sýra (a z toho pečicího papíru jde ten sýr sloupnout a sežrat, ehm :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ONDRAT: beru jakékoli tipy, dnešní niva se šunkou nebyla špatná, ale suchá jak cesta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam