• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPIKE411: jasně, protože dítěti rajče pravidelně nenabízím, neasi.
    Děkuji za nevyžádanou radu, ale je to dost mimo realitu nežravého dítěte. Když chci mít jídlo, které budou jíst všichni, tak ho udělám tak, aby ta potravina, kterou se snažím dítěti zavést, byla oddělená (a oddělitelná) od toho, co jí, abych neohrozila celé jídlo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ALEXIS: Je potřeba opakovaná expozice. 🙃

    Jak naučit dítě jíst? Postupnými kroky, radí ergoterapeutka | Radiožurnál
    https://radiozurnal.rozhlas.cz/jak-naucit-dite-jist-postupnymi-kroky-ochutnani-uz-je-vysoka-latka-rika-9347181
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: Nebo pect v celku v bylinkove kruste. Pece se na malo, aby to bylo stavnate.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SPIKE411: Ja delam z krutiho kung-pao.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ALEXIS: Já z toho dělal risotto (krémové), myslím i částečně s hlívou.

    Měl jsem taky katův šleh z krůtího, byl dobrý.

    Plátky by se daly možná taky nějak upéct/zapéct? (I když to je lepší maso vcelku, aby to zůstalo šťavnaté, co?)
    (Broskev a eidam na to! 🙃)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: V tom sacku, ve kterym ho prodavaji.
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: V čem ho přechováváš?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LYNCH: Hele ne, proste chleba. Cerstvej chleba je super :). Ale po tydnu vyhazovat 80% bochniku mi prijde ponekud nehospodarne a neuctive.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ALEXIS: tacos
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOODYCAT: to snad musi po mesici zapáchat ne? čerstvý chleba tě nebaví? sorry já se to akorát snažím nejak pobrat))
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KASUMI: to si dává muž, ale ani já, ani dítě nejíme maso na sladko (broskev, brrr). 😅
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ALEXIS: Js miluju plnene smesi z nivy, broskve a petrzelky

    Ale ja si vzdycky davam, kdyz je na menu, prso zapečené s broskvi a syrem 😀
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ALEXIS: nas model dava upravy ala garam masala, kari a ryze.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: u nás právě neprojdou rajčata v žádné podobě, ani viditelné zelené koření. 😅
    Myslím, že projde mrkev nebo se žampiony.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: u mých hyperkonzervativních to prošlo, což už je docela etalon :-)

    jinak hrozně dobrý je taky tohle:
    https://www.budgetbytes.com/creamy-chicken-and-orzo-skillet/
    ale nedaří se mi úplně vychytat poměr orza z LIDLu a vývaru, připaluje se mi to :-( což je pak věčná škoda toho neskutečně dobrýho orza.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: sušená rajčata neprojdou u potomka, ale ukládám na později
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BAAL:
    TOOMIX:
    ZUZKAOU:
    KAERI: díky za nakopnutí inspirace :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: marry-me chicken se sušenejma rajčatama!
    Marry Me Chicken Recipe
    https://www.thespruceeats.com/marry-me-chicken-5225352

    díky tomuhle receptu (volně nahrazuju kuřecí a krůtí prsa) se muž naučil mít sušená rajčata rád.
    KAERI
    KAERI --- ---
    ALEXIS: Pokud ti není líto krájet řízek, tak se vším možným podobným děláváme variaci na tohle: cibule plus česnek, osmažit, osmažit maso (sůl, pepř, někdy třeba kmín), přidat houby nebo třeba pórek (nebo obojí :) a trochu vývaru a zalít smetanou/mlékem. Dá se to s rýží i těstovinami.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALEXIS: libovolné stirfry - jen to ještě nakrájej na nudličky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ALEXIS: na pánev větší cibuli nahrubo, nastrouhanou mrkev (tak 3 velké) a opéct dozlatova. Dát bokem, nasázet na pánev a zatáhnout maso, přikrýt ho vrstvou mrkve s cibulí, postrouhat sýrem, podlít, přikrýt pokličkou a podusit.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ALEXIS: rychle kari?

    Demi ✨| DemthePesc | A dish that I guarantee you’ll be eating on repeat @demthepesc This was mostly improv (so no exact measurements just yet sarrrri) loosely... | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/CvvKstZIvcO/?igsh=MTFrYW0wYXdpcHNqOA==
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Máme doma krůtí prsní řízky, předkrájené na plátky.
    Hledám nějakou inspiraci, aby to nebylo zas jen naklepat, osolit, opepřit a osmahnout na přírodno.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VOY: Nejsem, protoze proste nemam cas a mentalni kapacitu resit chleba nejak casteji.
    VOY
    VOY --- ---
    MOODYCAT: zdá se mi, že co se týče chleba nejsi úplně nejnáročnější – good for you ;-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HREBICK: Je pravda, ze ten rovnez vydrzi mesic, coz je pro me hlavni parametr :)
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Za mě nejlepší tousťák je tmavej cereální z Lídlu! Jedu ho už skoro 10let a nic jinýho mi moc nechutná ani ten Ölz ;)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FERRYH: no pisou tam "ošetřeno etylalkoholem", to imho zase tak zla chemie neni :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FERRYH: Ja jsem takto spoko :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MOODYCAT: ...dukaz kvalitni pouzite chemie... :O) sorry to sem si nemohl odpustit :O) ostatne plati to i o krajenem chlebu a podobne...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ölz toustak je v podstate jediny pecivo, co domu kupuju, a jako velkou vyhodu vidim to, ze vydrzi i mesic neplesnivet :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam