• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARIPOSA: na rychlé chlazení je dobrá "vodní lázeň". Do dřezu napustím studenou vodu, posadím do toho hrnec s vývarem, když projdu kolem, zamíchám vodu kolem hrnce, a když už není moc ledová, vyměním.
    zn: dost často potřebuju vychladit vývar a jít konečně spát, takže je potřeba to stihnout co nejrychleji :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MARIPOSA: zchlazovat rychle, ne? staci to rozdelit do vic nadob a ted v zime to idealne vrazit za okno
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Chystám se na vývar z hovězí oháňky, ale z hovězího masa mi během procesu chlazení většinou zkysne. Nechávám ho chladnout při pokojové teplotě, v zimě někdy venku, do lednice jde až studený. Co mám dělat, aby mi nezkysl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Ultimate Tiramisu Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=o3AMALUTp8o


    velmi zenový recept :-D
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    DOCKINEZ: V pohodě?? Velká nádhera pane! ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Nevi nekdo, kde (Praha a severni stredni cechy) se da koupit veprove reminko (plecko) s kuzi a idealne i kosti?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Z pomalýho hrnca je koleno taky skvělý, krupon krátce dopeču pod grilem. Já koleno vykostím, nakořením a svážu do balíku, dva dny odpočívá v pokoji. Pak se CrockPot postará.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jojo, nakonec to dopadlo úplně v pohodě.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: Remoska je úplně v pohodě. Hodne cibule a koleno posolit a kmín. Ani jsem to nepředváděl nikdy. Lepsi koleno než z remosky tezko budes mit
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hoj, pořídil jsem dvě kolínka. Jedno zkusím později udělat podle těhotnýho kuchaře (48 hodin v solným láku atd.), ale druhý chci sežrat už dneska, takže jsem ho dal vařit a po 2-3 hodinkách ho mám v plánu vrznout do remosky. Nikdy předtím jsem v ní kolena nedělal. Nějaký tipy? Je remoska blbost, nebo to v ní půjde? Mám určitý pochybnosti, protože koleno tam nepůjde dát na stojáka a musel bych ho asi párkrát otáčet, aby se kůže vypekla ze všech stran. V tom je trouba ve sporáku asi lepší.

    A další dotaz: tu kůži před pečením něčím potíráte? Třeba česnekem utřeným se solí?

    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    V Katalánsku v sezóně v každém větším supermarketu alespoň 5 druhů lesních hub.

    Mimo žampionů, hlív, šiítake a enoki které jsou dostupné celoročně.

    A stejně jako u nás je to kraj nadšených houbařů.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja v Norsku sbirala jen tzv. z cesty a vsude byla tahle monstra, necerviva.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na francouzským trhovisku jsem prvně v životě viděla ošatku černých lanýžů.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ve španělské tržnici prodávali lišky, něco hřibovitého z lesa a stročky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIST: Tak to neni neobvyklý. Ze skvely houby vubec nesbiraj
    MIST
    MIST --- ---
    Za velkou louzi pri sbirani hub slysite vykriky jen v polstine, rustine a cestine.

    A ja letos prozila sok, protoze jsem zjistila, ze se tu kremenace povazuji za jedovaty. Co tu ale sbiraji je hnojnik obecny, ktery teda zas nesbiram ja.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GRETKA: je fakt že moje zkušenosti jsou spíš severněji (Holandsko, Nordics, UK), Francii a jih tolik zažitý nemám.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    GRETKA: žiju blízko Rakouska a v houbový sezóně pár místních houbařů prodává lišky (ty nejvíc) a hřiby na hranicích. kámoš to chvíli taky zkoušel a vydělal si celkem slušný prachy
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ALEXIS: Francouzi teda některé houby znají, jedou tady truffes o kterých zase neslyšíš v Čechách až na zámožné restaurace a vůbec houby jsou tu pro bohaté. V bon marché jsem viděla i lyšky a hřiby ke koupi.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FERRYH: Možná i jo, ale většina mých známých, se kterými jsem se kdy v anglofonním světě bavila, používala max žampióny, pokud nevařili asijskou kuchyni.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ALEXIS: ale u hlivy(ruzne druhy), shiitake, jidasovo ucho a dalsich, plati stejne jako u zampionu, ze je to pestovana houba... opravdu se ani tyhle pestovane houby nepouzivaji? u sbiranych to chapu a vim ze se jich bojej...ale pestovane? to me fakt prekvapuje...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FERRYH: to se používá spíš v asijské kuchyni a tam se specifikuje, o které houby jde. Když se podíváš na běžné anglické nebo americké recepty, tak je tam hub absolutní minimum a většina je žampion, akorát v některých konkrétních regionech mají i něco jiného.
    Houbaření na západ od Berlína prakticky neexistuje, leda jako hobby podivínů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam