• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KURE: predevsim skrob se ve vode nerozpusti, staci ji filtrovat a pouzivat porad dokola. Doma v kuchyni je to komplikovany, ale jakejkoliv profi provoz to bude delat takhle. Plus mas jeste skrob jako byproduct, z nej se prumyslove vyrabi napr. corn syrup (smes glukozy a dalsich cukru)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KURE: no a nejake globalni dopady treba...?
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: no nějak si neumim představit, že továrna na seitan pro dovoz do evropy bude stát na místě kde neni voda. Určitě nemluvíme o tom že vysušená babička v eriree se rozhoduje jestli dá napít vnoučátkum nebo uhňácá seitan pro rozežraný nyxáky.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KURE: musi jit do cisticky, celym procesem cisteni odpadnich vod? jsou mista na planete kde je pitna voda vzacna a pak je opravdu plytvani s ni proplachovat seitan.
    KURE
    KURE --- ---
    prosimvás a co jako myslte že se s tou vodou "zničenou" tim seitanem pak jako stane?
    dá se do barelů a zakope na tisíc let podobně jako odpad z jaderný elektrárny?
    ta voda po seitanu je furt voda s trochou rozpuštěnýho škrobu. nějak mě nenapadá jinej proces kterej tu vodu zatíží meně problematickym znečištěním.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    _ANT_: ja byl vegoš asi deset let a mam k těmhle věcem hodně kladnej vztah, ale seitan fakt nejedu
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    MEANKITTY11: To taky nebylo mireny na tebe, snad vime.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    _ANT_: jasně, já srovnání s krávou nezačala. když si tady jednou kamarádka seitan z mouky připravovala, ostatní jsme si z ní utahovali, že by s tím měla sedět někde u potoka jako pradlena :)
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    MEANKITTY11: dalsi uzitecny veci = treba kuze? = jeste vic vody.

Abyste to nechapali blbe, ja maso jim, jim i seitan, tofu a brokolici. Jen nemam rada tyhle kratkozraky reci. Idealne vseho s mirou a hlavne v klidu.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    _ANT_: z tý krávy ale budou i další užitečný věci než pár bifteků, jakkoli mi celá situace není milá.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Nechci vam do toho kecat (a ani nejsem vegan), ale kolik litru vody padne na 45 deka ready-to-eat masa, si umite predstavit?

Vyprovodim se sama.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MEANKITTY11: To je strašný. To má větší spotřebu vody na výsledný kila hmoty než kráva, ne? 😀
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    z kila mouky je kolem 45 deka seitanu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    z kila mouky je kolik porci? pocitam tak dve/tři max
    VOY
    VOY --- ---
    Trochu jsem na to ztratil teď chuť, díky ;-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    na kilo mouky nějakých 15litru padne jsem někde četl
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ILTU, RUTHLESS: hlavně teda je ještě potřeba nezapomenout na proplachování...
    TATEREZA: a to si nikdo z nás nedělá srandu - ta výroba je fakt o mnoha cyklech proplachování, téměř o ničem jiném
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ILTU: Pak jeste proplachuje a proplachuje.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TATEREZA: Při výrobě seitanu. Proplachuje se to a proplachuje a proplachuje...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JESTEDMAN: jasne, jde casto videt, ze ten horak je jak u tryskoveho pohonu u F16.
    Redukce je nicmene casto treba, jinak ti ten zaobleny tvar nemusi dobre drzet na plotne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam