• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FERRYH: já to dělala bez mouky.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: ok bezva tip..
    jinak misto mouky bych kvuli tem bramborum zkusil skrob na to pripadne zahustovani...
    do jednech masovych kulicek dle cinskeho zpusobu se to dava a maso je pak skvele "stavnate"!
    to bych mozna take zkusil, co myslis?
    na pul varky, at se to kdyztak nezmrsi vsechno - experimentovat se musi! :O))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FERRYH: syrová cibule funguje dost jako křehčič masa, zkus to - ideálně to s ní nech i odležet.

Opékala jsem to pomalu pod pokličkou, aby se doděly ty brambory, fakt to není na medium rare - ale tím že tam jsou brambry a ta cibule a případně i trocha mouky, tak se to nevysušuje.

Opékám tak aby to mělo karamelizované plochy.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: ja teda cibuli v tehle vecech moc nemusim, ale zkusim to mozna s nejakou mensi nebo se salotkou, :O)
    ale ono ji tam je stejne na mnozstvi jen symbolicky, co?
    jinak, recept me teda hodne laka... to vypada zajimave!

PS: opekas to krupava nebo jen tak jemne do "zlatova"?
    ILTU
    ILTU --- ---
    FERRYH: Jj, vepřová krkovice nebo vepřová žebra :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.unicornsinthekitchen.com/persian-meat-patties-kotlet/

Tohle mě dost zaujalo - do mletého masa nastrouhat bramboru. A je to super. Strouhaou syrovou cibuli do masových placiček dávám celkem standardně, ale brambra mile překvapila - velmi příjemně to zjemní chuť.

takže - 1 cibule, 2 větší brambory, 500 g mletého, vejce, sůl, pepř, česnek , případně kurkuma a/nebo mletý římský kmín. Pokud vám směs bude připadat moc řídká, přidejte trošku mouky.

Cibuli a brambory nastrouhat najemno, smíchat s masem, vejcem a kořením. Uhňácat a opéct placičky. K tomu zeleninu a nějaký kyselejší dresing.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ILTU: hlasim, ze jsem to zkousel - presne v tehle kombinaci - jen jsem tam jeste pridal trosku pepre a chilli at to ma vic grady...
    byla to mnamka! ta kombinace fakt funguje... stejne jako s tim kecupem (hodne sladkym - nebo prisladit!) - asi mene barbarske by mozna slo i misto kecupu dat protlak a hodne ho osladit, ale proc se s tim matlat, ze? :o) :O)
    zkousel jsem to i s veprovou krkovicku zapecenou v troube... take dobre! zkuste...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LYNCH: >>>> LYNCH
    😎😁
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Někdy zkus místo kečupu čerstvý zázvor - sojovka, med, česnek, zázvor.
    Taky velká dobrota. Já to tedy dělám v normální troubě a nejlepší jsou tak křidýlka :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FERRYH: To treba ocuchavas v plastu baleny veci? Co z toho tak vycuchas?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    TRISSIE: já dnes též, dělám si dresink na ceasar salát a obvykle si do něj opékám slaninu..no a jelikož slanina nebyla tak jsem použil párky:D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPIKE411: á, díky, M&S už nějakou dobu nemám nikde při cestě, tak jejich sortiment tolik nesleduju.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: M&S má přinejmenším cream of mushroom, chicken, tomato.
    Vím, že ta houbová byla základem pár receptů.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LYNCH: já asi do Babicária patřím taky, ale včera jsem na omáčku k česnekovo-medovému kuřeti míchala sojovku s kečupem a medem (ano, je to šílená kombinace, ano, přesně tak ten recept ale vypadá: https://www.allrecipes.com/recipe/236609/honey-garlic-slow-cooker-chicken-thighs/ ) a mé nešťastné děti tak trpěly, že poté, co sežraly všechnu rýži, mě donutily ještě udělat balení skleněných nudlí, aby měly s čím sníst zbytek omáčky :-)

americký recepty do crockpotu jsou na naše poměry někdy fakt dost neobvyklý. ale funguje to.
    mmch nevíte, jestli se někde v ČR dá sehnat "cream of xx soup"? jako umím ji udělat od základu, ale občas by se hodilo těch deset minut ušetřit.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Já dnes udělala k obědu Pad Thai. Už jsem na to měla strašně dlouho chuť.
    Kombinovala jsem recepty, nevěděla jak na to, ale dobrý to bylo. 😊
    A poprvé se mi povedly udělat rýžové nudle, aby nebyly na blemc ;-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FERRYH: Babica klub je vedle:D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ja si na veceri (pozdni) dam dneska si neco jednoducheho ... ... jako nejake testoviny se syrem a sunkou nebo tak... uvidim neco zaimprovizuju do tech nudli, ale ty dve ingredience tam budou - na sunky a syr mam chut
    du dat varit testoviny... a pak prohrabu lednici a spajzu a co dum dal dam do nich :O))
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FERRYH: to nebyla hádka, jen výměna informací))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    podme zas neco varit a sezrat! to je prijemnejsi nez se hadat o rohlik...:O)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Jejda! Fakt jsem nechtel tady v tom prijemnem auditku rozpoutat hadku tim mym ne/nakupovanim v Rohliku!
    to mi je lito... 😒
    berte to proste tak ze jsem jen "divnej" a nerad nakupuju online... 😃
    a asi v tom bude vetsina tech duvodu co tu zastanci kamennych obchodu uvadeli - ja o tom ale asi ani nepremyslel - proste to tak nejak instinktivne delam a jednam... nic vic za tim neni - sorry! 🤷‍♂️🤔😃
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam