nevím, kam s tím, tak se neurazte, ale snad mi někdo se zkušenostmi z USA poradí.
mám takovou úchylku. ve všech amerických filmech sleduju talíře. nejspíš to má prapůvod v Simpsonech. toho si všimněte, že tam mají vždycky flákotu masa, hrášek a kaši.
já to začal sledovat kvůli tomu hrášku, protože mě bavilo vychytávat to jako takový filmový gastronomický stereotyp. a fakt, tahle kombinace je až moc častá.
jenže jsem postupně začal věnovat větší pozornost tý kaši. hele, ta je divná. teď koukám na film Americký gangster a je tam scéna u stolu při díkůvzdání. a co myslíte? byla tam! nařezaná krůta, fazolky, kukuřice (hrášek chyběl) a zase ta kaše. a zase divná.
z mého pozorování: je prakticky vždycky bílá a má konzistenci spíše nákypu - drží tvar i výšku. nebýt té barvy, řekl bych skoro, že jsou to šťouchané brambory. teď v tý gangsterce to spíš připomínalo hromadu rozvařený rejže. nijak to nevypadá jako naše bramborová kaše.
naposledy jsem kaši takový barvy viděl na vojně v devadesátkách, pochopitelně instantní a hnusná a bílá až průhledná. ale ta byla zase strašně řídká, až tekla. takže nevím.
proto dotazy: co to, ksakru, jedí v Americe za kaši? a je to kaše? a je z brambor nebo z prášku a proto ten vzhled?