• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KELDA: Nedelala jsem to ja, ale byla to cervena cibule, oloupana, na klinky myslim
    KELDA
    KELDA --- ---
    KASUMI: BTW cibuli děláš jak na grilu? Jen tak ve slupce ji hodiš na gril? Ja to tak začal dělat a děcka na oslavě mi vyjedli celý špajz a musel jsem si nechat dovézt další várku cibule.

BRUKEV: Já začal dělat na oslavách i pizzu. Součást celého je příprava pizz - všichni si dělají svoji. Dělám ale malé velikosti malého talířku. Každý si ji udělá jak chce - pravda mají tendenci toho dát hodně ale časem se to učí. Problém je jen GRIL - nemám pec na pizzu a je to poznat. Ale i já se učím a pizzu musím vyladit hlavně z pohledu pečení v Grilu. Ale chutná jim a přibývá nám děcek na oslavách :(
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    kdyz nudi gulas.. ted jsem bylna svatbe, a o pulnoci tam vsem ohrali chilli sin carne. za me prima.
    VOY
    VOY --- ---
    VSICHNIMAME: to je dobře, že jsem alespoň někoho pobavil :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    VOY: sorry, ale formulace "troufnul dát mineralku a salát " mi přijde srandovní.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Myslíte, že hasičárny mají své vlastní kuchaře a kuchařky? Dozvíte se v příští episodě.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TY KRASO.
    Jsem v roce 2025 a v diskuzi o jidle.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RUTHLESS: ze jsem to prave slysel v radiu jednu zenu vypravet, je to skoro k tematu.. kdyz rikala jako holka, ze by rada byla hasic, a jako odpoved se ji dostalo, ze muze byt tak maximalne kucharka na hasicarne.. jako je to nazor, ale ja ho nezdilim. a tady nejde vubec o to, ze by vse _muselo_ byt obsazene 50-50. jde o to mit stejne moznosti.

VOY: a to se ti zda spravne, ze nekde panuje obraz, ze "poradnej chlapak nemzue zit zdravym zivotnim stylem"?

to neni ani 1950.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    RUTHLESS: mmmm…segredínskej guláš…
    VOY
    VOY --- ---
    ZSIS: Nikdo nema pochyby o tom, ze alkoholici jsou mezi zastupci obou pohlavi stejne tak jako obe pohlavi maji zastupce, kteri jedi veci co by asi bylo lepsi vynechat, jako napr. spekacky na pivu. Osobne je mi (ano, jako chlapovi) asi neprijemnejsi ta druha strana, ze kdybych si v nejakym typu podniku troufnul dat mineralku a salat tak se na me budou divat vselijak. Asi hraje roli to, ze ty burty to je takova prasarna a kdyz reknes, ze je to chlapsky jidlo, tak tim spis ty zeny vyzdvihujes jako lepsi bytosti co se timhle necpou. Zatimco v pripade salatu a nealka se preci pocita, ze poradnej chlapak nemzue zit zdravym zivotnim stylem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZSIS: jo, taky mi to prijde blbost :-) Klidne bych segredoval na chlapsky a zensky jidlo. Protoze to tak je. Stejne jako zensky a chlapsky profese. Rozdil je.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    VOY: nerad to rikam, ale samozrejme to jsou "genderovy issues". znam dost holek, co lejou stejne i vic a dyl jak "chlapy". cim to, ze se to zdanlive u nekterych "ceskych taboraku" neprosazuje? a ne, neni to tim, ze to by to vsechno byli veganky ktere so boji burtu.

mozna by pomohlo pozvolna prestat segregovat na "chlapsky" a zensky" jidlo, ale ja nevim, je to jen takovy muj napad, mozna blbost.
    VOY
    VOY --- ---
    ZSIS: Je to jidlo dost spojeny s kulturou chlastani a malo platny to je ve vsem tom negativnim slova smyslu spojeny hlavne s chlapama. Tady nejde o zadny genderovy issues, ale proste o to, ze piti osmi piv do dvou do rana je zabava, kterou u nas miluji hlavne panove tvorstva.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    "echt chlapsky jidlo".
    to je tak 1950.

jdu si udelat jahodovy sirup.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Na Rohlik.cz mají kornouty od Mannera, 6 Kč za kus. A Manner dělá moc dobrý oplatky. Kdyžtak stroj kupovat nemusíš, stačí z kornoutovýho těsta udělat placku a namotat ji na ten kužel, kterej stojí pár korun. Asi by si slo udělat kornouty na dva dny do zásoby:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOCHANSKA_CH: tohle jsem nikdy nekuchtil, navíc spíš je to echt chlapský jídlo. Ale jako půlnoční překvapení pro nejtvrdší jádro by to mohlo být milá varianta. Tam už moc ženských nebude.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Co velkej pekáč buřtů na pivo? Sice jsou taky lepší zaleželý den předem, ale budou hotový dřív, než klasik guláš.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    RUTHLESS: přes koleje v zenklovy, směr když jedeš do kopce, k zámečku atd. od centra. ten nižší blok naproti synagoze se skrumáží nonstop, nehty atd. doufám že to tam teda budou mít) nebo zkusit nějaký ty ukrajinský/postsovětský obchody, třeba na zahradaku v OC je ultra velikej. někdy maj větší bioracio potraviny, akorát tam už se to blíží ty ceně, co nechces

anebo teda to makro, jak už zaznělo, to je jistota
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: nyx rada, ale akce pro 30-40 lidí pravidelně pořádáme i se takových účastníme a tomu u grilu (a nemusí to být vždy hostitel/hostitelka, toho se rádi ujmou i hosté) vždycky dělá někdo společnost, zvlášť pokud je blízko u grilu strategicky umístěný zdroj nápojů :-)
    takže a priori bych se toho nebála.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZOOEY: Kterej pls? Já už řeším i Berlín (tam žije druhá část otců k našim holkám :-)), takže průzkum trhu je poctivý i přes hranice!
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    RUTHLESS: nedávno s lehkým udivem spatřeno v klasický viet večerce na palmovce, cenu nevím, ale měli snad i víc typů balení vždycky po víc kusech (myslím, že měli klasika kornouty a pak mensi 'vanicky' ala bulharska zmrzlina)) mají tam takový kombi oddělení východních příslibů, tak tam někde kolem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam