úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
KURE
---
---
9:14:29 15.7.2025
1 odpověď
+2
SPIKE411
: to je prostě paprika ne? :)
SPIKE411
---
---
8:58:09 15.7.2025
1 odpověď
(Ono je i nepálivé chili koření / chili powder.)
SPIKE411
---
---
8:57:28 15.7.2025
TRISSIE
: Chápu,
česká čína
chec-mex. Fusion cuisine je moderní, tak co. :)
TRISSIE
---
---
8:55:57 15.7.2025
1 odpověď
+4
SPIKE411
: vzhledem k tomu, že tam kvůli dětem nedávám chili, tak je to stejně taková variace na fazolový kotlík a to už je jedno, z jaké je to kuchyně :)
SPIKE411
---
---
8:44:40 15.7.2025
1 odpověď
+4
TRISSIE
: Takřka s jistotou tam patří římský kmín. :)
(Rozhodně je víc doma v Tex-Mex a (trošku méně) v mexické kuchyni než kmín/caraway.)
KONOPKA
---
---
0:30:51 14.7.2025
+1
DOCKINEZ
: Čechřice. U nás teď zrovna dozrává (800m.n.m.). Dělám z ni “kontusovku”. Roztrihnu čerstvou tobolku napůl a dávám do roztoku vodky a pampeliskoveho sirupu pade na pade. Super digestiv.
NELLAS
---
---
20:18:06 13.7.2025
+2
LYNCH
: *r? :)
LYNCH
---
---
20:06:14 13.7.2025
1 odpověď
Římskej používám jedině jako první věc co jde na pánev hned po oleji a trochu ho otestuju, jinak se plně nevyužije jeho potenciál
KOCHANSKA_CH
---
---
13:46:53 13.7.2025
+1
MARIPOSA
: S kůží, dá se pak zfinalizovat pod grilem v troubě nebo v horkovzdušné fritéze.
MARIPOSA
---
---
13:36:22 13.7.2025
1 odpověď
Ještě k pomalému hrnci. Krůtí/kuřecí stehna tam dáváte s kůží nebo bez?
KAIAFOX
---
---
12:05:19 13.7.2025
+1
Omlouvám se všem, kterých jsem se dotkla svou popleteností.
SIMSA
---
---
23:29:48 12.7.2025
-1
DOCKINEZ
: Bolehlav
DOCKINEZ
---
---
22:59:28 12.7.2025
3 odpovědi
+7
Já miluju všechny tyhle mrkvovitý kytky. Kmín, římský kmín, fenykl, anýz, všechno mám rád. Házejte mi to do kuchyně lopatou, dík. A klidně budu rád za tipy na další miříkovitý kytky se zajímavejma semínkama.
BRUKEV
---
---
22:53:15 12.7.2025
Rimak je uplne jinde. Jasne, jde to snist, neni to jako záměna soli s cukrem, ale proste chut pokrmu je uplne vedle.
Ja treba rimak nesnasel, ale nyni uz jsou jidla, kde si jeho davky oproti originalnimu mnozstvi v receptu klidne zvysim.
TRISSIE
---
---
22:19:35 12.7.2025
1 odpověď
Ja uz ani nevim, jestli do naseho receptu ns virgin chili con carne puvodne patril kmin normalni nebo rimsky, ale teda kdyz jsem blbe sahla do korenek a nasypala ten rimskej, tak mi to deti hodily na hlavu (obrazne, nastesti) a manzel na to taky nekoukal moc nadsene :-(
KOCHANSKA_CH
---
---
21:41:25 12.7.2025
+1
VSICHNIMAME
: Jako oregáno v gulášu, což se mi, zamlada, zadařilo.
ONDRAT
---
---
21:41:05 12.7.2025
VSICHNIMAME
: No představ si, že to kamarád takto uvařil, no bylo to divný, ale sníst se to dalo. Za to kdybych dělal dahl nebo falafel a dal tam kmín, tak to asi jíst nebudu.
VSICHNIMAME
---
---
21:39:19 12.7.2025
2 odpovědi
+3
ONDRAT
: jako v bramboračce není římský kmín místo normálního kmínu dobrý. Vyzkoušeno.
KURE
---
---
21:25:44 12.7.2025
KAIAFOX
: Sorry :) nechtěl jsem být kousavy, jen mě to opravdu zaskočilo
ONDRAT
---
---
21:21:34 12.7.2025
1 odpověď
KAIAFOX
: Na tvoji obhajobu bych chtěl říct, že skutečně funguje nahradit kmín cuminem, ale opačně je to dost průser.
KAIAFOX
---
---
19:23:42 12.7.2025
2 odpovědi
+1
KURE
: Myslím, že jsem si už párkrát ten popel na hlavu nasypala, Mlho..🙄
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam