• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PETATA
    PETATA --- ---
    HOFFMI: me by zajímala ta hospoda a foodtruck
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Jinak jsme ze Zbraslavi, neni problem se zastavit, nebo posleme, a ted budem i objizdet nejake ty trhy.

Jak rikam, stranky ve vystavbe, omlouvam se, tak kdyztak sz a ja muzu poslat, seznam veci, co delame.

Je tam mango chutney k tomu curry, delame shiitake nakladany, salsu roja atd…proste to, z ceho v tom ftrucku sami radi varime :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Jee, tak to jsem vubec necekal, to je hezky :)

Vzdyt me ani nenapadlo, ze tady je to vlastne furt takovy opravdicky :)

Ja se omlouvam, my ted vzali i hospodu, mame foodtruck, coz je uplnej zaklad, a ty sklenicky musime nakopnout tedka, sezona trhů zaciná, ja jen, ze jsme lehce pozadu :/

Ale slibuju, ze je to fakt moc fajn :)

Stranky ve vystavbe dlouho uz 🫣
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HOFFMI: Když reklamu, tak pořádně i s odkazem, kde se to dá koupit :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Zdravím, Pataks curry pasta není špatná, ale dovolím si tvrdit, že vyrábíme o fous lepší, takovou poctivěji domáctější. Kdyby měl někdo zájem stačí napsat. Děláme momentálně, kromě jiných věcí kormu, vindaloo, tikka masalu, rogan josh a vindaloo. Je to fakt pomocnik pri vareni, kdyz nema člověk čas.

Stačí třeba i napatlat a hodit vec do trouby, na grill, kdyz se mu nechce vařit hrnec curry. Anebo jenom lzici pridat, jako zaklad do nejakeho mdlejsiho jidla a najednou to krasne hraje :)

Nezlobte se za reklamu, ale opravdu si nemuzu pomoci, ale je to moc fajn ;)

Mrkněte na složení, je to fakt pure.

ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    CHORCHEOS: ja delal v sobotu kureci :)

MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    CHORCHEOS: měla sem od tý samý značky i tikka masala a bylo to dobrý.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    Zkoušel jsem dneska vepřové vindaloo tady s touhle pastou: https://www.sambalshop.cz/zbozi/kari-pasta-na-indicke-vindaloo-curry-283g/

Orestovat nadrobno cibulku na oleji, přidat utřený česnek, kostky masa, půlku sklenice tý pasty, rajčata, protlak a chilli papričku a hodinu dusit.
    K tomu placky naan, bylo to povedené.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ATUARFIK: Pěkný:-) Voní nádherně, to jo.

Chystám se udělat rozmarynovou vodu na vlasy, nezkoušel jste někdo?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ADELHAIDA: S omluvou za OT (přel. příspěvek nijak nesouvisející s jídlem): díky tvému příspěvku jsem se konečně dokopala k tomu sundat obří jmelí od Vánoc a místo něj tam pověsit obří svazek rozmarýnu. Protože nám taky nekontrolovatelně roste. Dva tři dny to v pokoji krásně vonělo, teď už je to jen na koukání.

MALKE
    MALKE --- ---
    ADELHAIDA: Rozmarýnovocitronové sušenky. Dělala jsem je jen jednou, takže recept už nemám, ale rozhodně to byl zajímavý twist.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DIVA: já dělám vajíčka, majolka, šalotka, žervé, hořčice. Důležité je u toho salátu nechat odležet do druhého dne.....má pak jinou strukturu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To mi připomnělo, že bych měl konečně udělat Irish Seafood Chowder.

IRISH SEAFOOD CHOWDER
    https://irishfoodhub.com/irish-seafood-chowder/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: tak jsem (protože jsem neměla doma řapíkatý celer, který byl ve většině receptů) vyzkoušela tohle:
    Chicken And Corn Chowder Recipe
    https://www.southernliving.com/chicken-and-corn-chowder-8722447

jako, dobré to bylo, ale nebyl to ten můj původní recept, no :-)
    (babicovsky jsem vynechala green chiles, protože nemáme rádi pálivé a tedy tohle doma fakt nemám, ale aspoň jsem autenticky použila cajun spice mix, který tu naopak z nějakého důvodu mám)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Ne
    Ale ho sem pls hod:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Nez zacnu googlit, nema nekdo odzkouseny recept na chicken corn chowder?
    Ja si ten svuj neulozila a uz jsem to nevarila tak dlouho, ze si to nepamatuju :-(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja delam vajickovou pomazanku s avokadem misto masla. Sul, pepr. Moc dobry
    GALE
    GALE --- ---
    ZSIS: Používám to jako obojí. S pomazánkovým máslem jako pomazánku na pečivo, s nízkotučným tvarohem jim jako salát lžičkou a pečivo přikusuju.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    GALE: "salat"? neni to spis pomazanka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam