• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HOFFMI: Když reklamu, tak pořádně i s odkazem, kde se to dá koupit :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Zdravím, Pataks curry pasta není špatná, ale dovolím si tvrdit, že vyrábíme o fous lepší, takovou poctivěji domáctější. Kdyby měl někdo zájem stačí napsat. Děláme momentálně, kromě jiných věcí kormu, vindaloo, tikka masalu, rogan josh a vindaloo. Je to fakt pomocnik pri vareni, kdyz nema člověk čas.

    Stačí třeba i napatlat a hodit vec do trouby, na grill, kdyz se mu nechce vařit hrnec curry. Anebo jenom lzici pridat, jako zaklad do nejakeho mdlejsiho jidla a najednou to krasne hraje :)

    Nezlobte se za reklamu, ale opravdu si nemuzu pomoci, ale je to moc fajn ;)

    Mrkněte na složení, je to fakt pure.

    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    CHORCHEOS: ja delal v sobotu kureci :)

    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    CHORCHEOS: měla sem od tý samý značky i tikka masala a bylo to dobrý.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    Zkoušel jsem dneska vepřové vindaloo tady s touhle pastou: https://www.sambalshop.cz/zbozi/kari-pasta-na-indicke-vindaloo-curry-283g/

    Orestovat nadrobno cibulku na oleji, přidat utřený česnek, kostky masa, půlku sklenice tý pasty, rajčata, protlak a chilli papričku a hodinu dusit.
    K tomu placky naan, bylo to povedené.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ATUARFIK: Pěkný:-) Voní nádherně, to jo.

    Chystám se udělat rozmarynovou vodu na vlasy, nezkoušel jste někdo?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ADELHAIDA: S omluvou za OT (přel. příspěvek nijak nesouvisející s jídlem): díky tvému příspěvku jsem se konečně dokopala k tomu sundat obří jmelí od Vánoc a místo něj tam pověsit obří svazek rozmarýnu. Protože nám taky nekontrolovatelně roste. Dva tři dny to v pokoji krásně vonělo, teď už je to jen na koukání.

    MALKE
    MALKE --- ---
    ADELHAIDA: Rozmarýnovocitronové sušenky. Dělala jsem je jen jednou, takže recept už nemám, ale rozhodně to byl zajímavý twist.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DIVA: já dělám vajíčka, majolka, šalotka, žervé, hořčice. Důležité je u toho salátu nechat odležet do druhého dne.....má pak jinou strukturu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To mi připomnělo, že bych měl konečně udělat Irish Seafood Chowder.

    IRISH SEAFOOD CHOWDER
    https://irishfoodhub.com/irish-seafood-chowder/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: tak jsem (protože jsem neměla doma řapíkatý celer, který byl ve většině receptů) vyzkoušela tohle:
    Chicken And Corn Chowder Recipe
    https://www.southernliving.com/chicken-and-corn-chowder-8722447

    jako, dobré to bylo, ale nebyl to ten můj původní recept, no :-)
    (babicovsky jsem vynechala green chiles, protože nemáme rádi pálivé a tedy tohle doma fakt nemám, ale aspoň jsem autenticky použila cajun spice mix, který tu naopak z nějakého důvodu mám)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Ne
    Ale ho sem pls hod:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Nez zacnu googlit, nema nekdo odzkouseny recept na chicken corn chowder?
    Ja si ten svuj neulozila a uz jsem to nevarila tak dlouho, ze si to nepamatuju :-(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja delam vajickovou pomazanku s avokadem misto masla. Sul, pepr. Moc dobry
    GALE
    GALE --- ---
    ZSIS: Používám to jako obojí. S pomazánkovým máslem jako pomazánku na pečivo, s nízkotučným tvarohem jim jako salát lžičkou a pečivo přikusuju.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    GALE: "salat"? neni to spis pomazanka?
    GALE
    GALE --- ---
    DIVA: 4 vejce natvrdo (dvě nastrouhat, dvě nakrájet), pomazánkové máslo nebo velká lučina, lžička hořčice, sůl, pepř, volitelně pažitka
    DIVA
    DIVA --- ---
    Znate nekdo dobry netatarkovy nebabicovy vajickovy salat? Zkusila jsem kdysi kdesi v sousedstvi v briosce a bylo to poprve a naposled co mi vajickovy chutnal .) vic nevim .(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADELHAIDA: já dělávala tenhle sirup a byl mega dobrej.

    Domácí rozmarýnový sirup se zázvorem -Bylinkové snění
    http://www.bylinkove-sneni.cz/blog/domaci-rozmarynovy-sirup-se-zazvorem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Byl by tu nějaký zájemce o rozmarýn? Keři se daří a stříhání mu prospívá, a ani při velké snaze všechno nespotřebujeme. Rodina má vlastní keře (hezky se množí, lze i na zakořenění), tak nabízím veřejně. Za odvoz ze Stodůlek, eventuelně o víkendu z Mnichovic. Tenhle už se suší, ale nastříhám čerstvý. Ocením i nápady na rozmarýnové dárky typu rozmarýnový olivový olej, sůl, atd., pokud možno s přesným postupem výroby.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    White Bean Caprese Salad Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1021273-white-bean-caprese-salad

    To je geialn napad - uvařene fazole do caprese a přidat vic balsamica Idealni je udelat viniagretta a vrazit tam bazalku, fazole a mozarellu a pepr a sul, aby se to trosku rozlezelo a teprve predpodavanim tam vrazit cerstvy rajcata.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: Lilek chces rozhodne zpracoT predem a něčím napustit. Ja bych ho opalila na plonte a pak se rozhodla jestli balkan style a nebo chine style a podle toho k tomu dodala rajcara a papriky a stredomorske koreni nebo nejakou zeleninu a koreni se secuanskeho kotlilu.

    Rapikaty celer jde asi vrazit do zakladu obou

    Fish-Fragrant Eggplants (Sichuan Braised Eggplant With Garlic, Ginger, and Chiles) Recipe
    https://www.seriouseats.com/fish-fragrant-eggplants-sichuan-braised-eggplant-with-garlic-ginger-and-chilies
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: chystam se do ryzoveho papiru vymest lednici, bude podle tech cisel co pises ok zpracovat lilek a rapikaty celer? Nepotrebujou prizabit predem?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PAKOBYLKA: Ten miluju v chlebu, kváskovém i tureckém.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DOCKINEZ: černucha neboli černý kmín. zajímavá chuť, mám moc ráda v salátech nebo jogurtové zálivce do salátů. v Indické kuchyni je tuším taky často používaná
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: já jsem to nechtěl úplně hanět. zkušenost nemám. ale je to ukázka toho, jak posunutý může bejt vnímání toho "from scratch"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: blbý je, že ono ty polívky v konzervě fakt fungujou :-)

    já teda nemám doma konzervy, tak umím udělat cream of X z (prakticky) základních surovin, ale třeba jako základ pro gravy k pečeni z pomalého hrnce to prostě funguje nejlíp ze všeho, co jsem zkoušela.
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: no to věřim. kolikrát se nestačim divit když koukam na recept kterej začíná
    vemte polívku v konzerve a ....
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Takže bacha na to, když vaříte podle amerických / tex-mex receptů.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURE:
    Chili powder blend is the primary flavor in American chili con carne.

    (Tenhle kulturní rozdíl jsem si s Američankou musel prostě vyříkat no.)
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: přijde mi že píšou: chilli powder = paprika (dle druhu)
    a když je v tom něco navíc, tak "sometimes with the addition of other spices (in which case it is also sometimes known as chili powder blend or chili seasoning mix)"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam