• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Ne
    Ale ho sem pls hod:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Nez zacnu googlit, nema nekdo odzkouseny recept na chicken corn chowder?
    Ja si ten svuj neulozila a uz jsem to nevarila tak dlouho, ze si to nepamatuju :-(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja delam vajickovou pomazanku s avokadem misto masla. Sul, pepr. Moc dobry
    GALE
    GALE --- ---
    ZSIS: Používám to jako obojí. S pomazánkovým máslem jako pomazánku na pečivo, s nízkotučným tvarohem jim jako salát lžičkou a pečivo přikusuju.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    GALE: "salat"? neni to spis pomazanka?
    GALE
    GALE --- ---
    DIVA: 4 vejce natvrdo (dvě nastrouhat, dvě nakrájet), pomazánkové máslo nebo velká lučina, lžička hořčice, sůl, pepř, volitelně pažitka
    DIVA
    DIVA --- ---
    Znate nekdo dobry netatarkovy nebabicovy vajickovy salat? Zkusila jsem kdysi kdesi v sousedstvi v briosce a bylo to poprve a naposled co mi vajickovy chutnal .) vic nevim .(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADELHAIDA: já dělávala tenhle sirup a byl mega dobrej.

Domácí rozmarýnový sirup se zázvorem -Bylinkové snění
    http://www.bylinkove-sneni.cz/blog/domaci-rozmarynovy-sirup-se-zazvorem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Byl by tu nějaký zájemce o rozmarýn? Keři se daří a stříhání mu prospívá, a ani při velké snaze všechno nespotřebujeme. Rodina má vlastní keře (hezky se množí, lze i na zakořenění), tak nabízím veřejně. Za odvoz ze Stodůlek, eventuelně o víkendu z Mnichovic. Tenhle už se suší, ale nastříhám čerstvý. Ocením i nápady na rozmarýnové dárky typu rozmarýnový olivový olej, sůl, atd., pokud možno s přesným postupem výroby.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    White Bean Caprese Salad Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1021273-white-bean-caprese-salad

To je geialn napad - uvařene fazole do caprese a přidat vic balsamica Idealni je udelat viniagretta a vrazit tam bazalku, fazole a mozarellu a pepr a sul, aby se to trosku rozlezelo a teprve predpodavanim tam vrazit cerstvy rajcata.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: Lilek chces rozhodne zpracoT predem a něčím napustit. Ja bych ho opalila na plonte a pak se rozhodla jestli balkan style a nebo chine style a podle toho k tomu dodala rajcara a papriky a stredomorske koreni nebo nejakou zeleninu a koreni se secuanskeho kotlilu.

Rapikaty celer jde asi vrazit do zakladu obou

Fish-Fragrant Eggplants (Sichuan Braised Eggplant With Garlic, Ginger, and Chiles) Recipe
    https://www.seriouseats.com/fish-fragrant-eggplants-sichuan-braised-eggplant-with-garlic-ginger-and-chilies
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: chystam se do ryzoveho papiru vymest lednici, bude podle tech cisel co pises ok zpracovat lilek a rapikaty celer? Nepotrebujou prizabit predem?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PAKOBYLKA: Ten miluju v chlebu, kváskovém i tureckém.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DOCKINEZ: černucha neboli černý kmín. zajímavá chuť, mám moc ráda v salátech nebo jogurtové zálivce do salátů. v Indické kuchyni je tuším taky často používaná
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: já jsem to nechtěl úplně hanět. zkušenost nemám. ale je to ukázka toho, jak posunutý může bejt vnímání toho "from scratch"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: blbý je, že ono ty polívky v konzervě fakt fungujou :-)

já teda nemám doma konzervy, tak umím udělat cream of X z (prakticky) základních surovin, ale třeba jako základ pro gravy k pečeni z pomalého hrnce to prostě funguje nejlíp ze všeho, co jsem zkoušela.
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: no to věřim. kolikrát se nestačim divit když koukam na recept kterej začíná
    vemte polívku v konzerve a ....
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Takže bacha na to, když vaříte podle amerických / tex-mex receptů.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURE:
    Chili powder blend is the primary flavor in American chili con carne.

(Tenhle kulturní rozdíl jsem si s Američankou musel prostě vyříkat no.)
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: přijde mi že píšou: chilli powder = paprika (dle druhu)
    a když je v tom něco navíc, tak "sometimes with the addition of other spices (in which case it is also sometimes known as chili powder blend or chili seasoning mix)"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam