• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    mám tu kilové krůtí prso. co s tím? prošpikovat a dát péct vcelku do skleněného pekáče s poklicí? naložit stačí na pár hodin? pepř, sůl, česnek, cibule, anglická do špiku?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Dík za vyčerpávající odpověď. Melasu z granátového jablka mám,tu jsem zapomněla napsat,chutná nám díky zálivce z ní i salát z čerstvým květákem…to miso je super tip,díky, to se nám tu válí doma a vlastně ho vůbec nepoužíváme a moc ani nevím,co s ním…
    ILTU
    ILTU --- ---
    GARFIELD: Přímo od dodavatele v Malaze.
    ILTU
    ILTU --- ---
    BEBERA: Zkus Fermato. Doma jsme se do nich zamilovali. Stačí přidat jen olej.
    Mně chutná s bazalkou, manželovi s citronem. Ale obě příchutí jsou velmi jemné.
    fermato.cz

    Mají je i na Rohlíku, našla jsem je u nás v lahůdkách.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tofu besamel je prekvapive velmi chutna vec.

    Tedy - proste rozmixujte tofu s trochou vody a nalijte to na opecenou ciblku a jeste chvii varte. Redukujte a redte podle potreby na pozadovanou hustotu.

    Bude to fungvat jen v omackach, nejsou v tom skroby co by ztuhly, na krokety by se to muselo řešit jinak.
    Ale prave jsem spotrebvala ne moc povedeny pokus o hedvabne tofu do kaesespatzli, kterym to dodalo alespň nejake bilkoviny a ta omacka byla moc dobra i pred tim, než jsem tam vrazila sejra. Proste to chutnalo vicemene jako besamel
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TRISSIE: deda delaval masove kapsicky z listoveho testa k vyvaru, takze vyvar. Mne to i hodne chutnalo. To maso bylo z vyvaru rozsekany na pidikousicky.
    Fracouzska cibulacka se zapeka/podava se syrovym toastem.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DIVA: presne! Diky!
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GARFIELD: beru odsud:
    Olivový olej - ŘECKÝ E-SHOP
    https://www.reckyeshop.cz/olivovy-olej/

    ale ted jeste nemaji letosni sklizen, chce to pockat do listopadu a pak vezmu 5L plechovku nejakyho cerstvyho farmarskyho, ja mam nejradsi z krety...
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    K tem orechum se da z toho udelat slana granola a to je super napr. https://kitchenette.cz/clanek/slana-granola

    Odkud berete olivovej olej? A kdyz uz sme u toho tak olivy v nejakym vetsim mnozstvi nez 200g. (online nebo praha)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BEBERA: Sójová smetana, zázvor, olivový olej, pepř a sůl
    Hummus, oliváč, citron, pepř a sůl
    Olivový olej, jablečný ocet, zelené pesto, pepř a sůl
    Majonéza, oliváč, šafrán, kurkuma (výborný na saláty s krevetama)
    A tohle je dobrý na salátech s řapíkatým celerem: 50g najemno nastrouhaného křenu, lžička jablečného octa, 50-70ml vody, dvě lžíce oliváče, sůl. Bez vody je to i dost zajímavá marináda na grilování krkovičky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: smaženou cibulku mají i v LIDLu, dokonce ve standardní nabídce :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: melasa z granatoveho jablka je kamarad. ciron+ olivovy olej je lepsi nez ocet+ olivovy olej. ale jinak ruzne byliny v davkovani jako by to byla zelenina dost meni chut. Svetle miso je taky kamarad (staci to z lidlu) - miso/citron/olej pripadne cesnek. Jako sladkokysely zaklad muze pouzit i lak z nakladane ci kvasene zeleniny + pridat olej.

    Krome olivoveho ma smysl mit doma i treba dynovy olej a sezamovy (na cokoliv s asijskym smrncem). Do evropskeho salatu pridat neco prolisovaneho cesneku, do asijsky trochu prolisovaneho cesneku a zazvoru a cerstve chilli a nejakou omacku z ajiskeho supliku.

    Plus ruzne krupave prvky: orechy, seminka, krutony ze zbyleho chleba, ruzne posypky smazena cibulka (od vietnamcu), pecene lusteniny do krupava....
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BEBERA: hořčice, olej, prolisovaný česnek
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Neměli byste prosím nějaké tipy na ultimátní zálivky na saláty? Pořád točím dokola vinaigrette,medovo-hořčicovou a sojovko-sezamovou, občas tahine s citronovou šťávou. Ale přijde mi to dokola stejné,jíme saláty každý den… jen to nesmí být nic s jogurtem/smetanou…
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: testo bych vzala cerstve llstkove maslove z lidlu. (rozvlene na papir, mam pocit, ze byva u vajicek)

    Hodila bych pod to neco hodne vyvaroveho - jak kdyz si ve vietnamu do pho namaci langsove tycky. Kdybych nasla kotrce, tak treba vyvar s kotrcem.

    Tady zaroven pan rika, ze se kupovane testo ma zdvojit, ze jinak je moc tenke.

    Hommage to Paul bocuse - Consomme, duck liver, puff pastry soup
    Hommage to Paul bocuse - Consomme, duck liver, puff pastry soup
    https://www.youtube.com/watch?v=k9h9C5NQhtE
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    THAIGRR: kšá
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: to je nadherny shrnuti :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    takže zpátky k tématu: včerejší debata v babicáriu mě navnadila na něco na tenhle způsob:



    pravou paul bocuse soup z černých lanýžů samozřejmě dělat nebudu, ale zkoušel jste někdo něco podobného? s jakým výsledkem? jakou základní polévku a z jakého těsta tu pokličku?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    TRISSIE: s tím souhlasím, jsou jiná vhodnější auditka, ale když už se to rozjelo tady... to se holt na diskuzních fórech taky děje

    nicméně tady: kňučíš na něco jiného
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THAIGRR: původní post sem patřil hraničně, následná debata vůbec, od toho jsou jiné kluby.
    když se v klubu o cyklistice od stížnosti na čokla překážejícího na cyklostezce stočí debata k hodnocení vodítek, taky to tam nebude mít co dělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam