• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Mám lupinu ve slaném nálevu- nějaký osvědčený tip, co s ní?
    FAT
    FAT --- ---
    PRAASHEK: Nejjednodušší úprava a IMHO ta nejlepší. Dodat dost másla a potom brkaši se smetanou místo mlíka. A trošku výrazněji solit, krůta si to nechá líbit. A ta slanina na prošpikování by měla být uzená, samozřejmě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PRAASHEK: tak ti pěkně děkuju, já na ni mám teď chuť a ty si ji ani neuděláš? :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TRISSIE: opomněl jsem poznamenat, že chci dělat spíš jednoduché recepty a bez zbytečných dalších ingrediencí, krom masa ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PRAASHEK: co roláda? z kilového krůtího prsa je to tak akorát.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RUTHLESS: no já to sežeru nadvakrát a vyhovuje mi to víc takto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PRAASHEK: kruti prso uprimne rezu a delam z nej nekolik jidel. neco s rejzi, nebo jako testoviny, nebo pecu... Docela mi to vyhovuje, ze je to tak velky a z jedny veci udelam vic jidel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KAKIHARA: díky, jdu na to. klidně uvítám i další tipy pro příště, začínám trochu víc připravovat doma a nějak jsem zjsitil, že postrádám jistotu ;)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PRAASHEK: Pect v celku je super, ale bacha na teplotu, Paulus si o ma v receptech dost vychytany, podivej se na jeho kanal.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    PRAASHEK: krutu nakladam do jogurtu, je pak prima krehka a stavnata. vicemene s tim cos napsal, plus citronova stava a protlak. a stacej treba ctyri hodiny
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    mám tu kilové krůtí prso. co s tím? prošpikovat a dát péct vcelku do skleněného pekáče s poklicí? naložit stačí na pár hodin? pepř, sůl, česnek, cibule, anglická do špiku?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Dík za vyčerpávající odpověď. Melasu z granátového jablka mám,tu jsem zapomněla napsat,chutná nám díky zálivce z ní i salát z čerstvým květákem…to miso je super tip,díky, to se nám tu válí doma a vlastně ho vůbec nepoužíváme a moc ani nevím,co s ním…
    ILTU
    ILTU --- ---
    GARFIELD: Přímo od dodavatele v Malaze.
    ILTU
    ILTU --- ---
    BEBERA: Zkus Fermato. Doma jsme se do nich zamilovali. Stačí přidat jen olej.
    Mně chutná s bazalkou, manželovi s citronem. Ale obě příchutí jsou velmi jemné.
    fermato.cz

Mají je i na Rohlíku, našla jsem je u nás v lahůdkách.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tofu besamel je prekvapive velmi chutna vec.

Tedy - proste rozmixujte tofu s trochou vody a nalijte to na opecenou ciblku a jeste chvii varte. Redukujte a redte podle potreby na pozadovanou hustotu.

Bude to fungvat jen v omackach, nejsou v tom skroby co by ztuhly, na krokety by se to muselo řešit jinak.
    Ale prave jsem spotrebvala ne moc povedeny pokus o hedvabne tofu do kaesespatzli, kterym to dodalo alespň nejake bilkoviny a ta omacka byla moc dobra i pred tim, než jsem tam vrazila sejra. Proste to chutnalo vicemene jako besamel
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TRISSIE: deda delaval masove kapsicky z listoveho testa k vyvaru, takze vyvar. Mne to i hodne chutnalo. To maso bylo z vyvaru rozsekany na pidikousicky.
    Fracouzska cibulacka se zapeka/podava se syrovym toastem.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DIVA: presne! Diky!
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GARFIELD: beru odsud:
    Olivový olej - ŘECKÝ E-SHOP
    https://www.reckyeshop.cz/olivovy-olej/

ale ted jeste nemaji letosni sklizen, chce to pockat do listopadu a pak vezmu 5L plechovku nejakyho cerstvyho farmarskyho, ja mam nejradsi z krety...
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    K tem orechum se da z toho udelat slana granola a to je super napr. https://kitchenette.cz/clanek/slana-granola

Odkud berete olivovej olej? A kdyz uz sme u toho tak olivy v nejakym vetsim mnozstvi nez 200g. (online nebo praha)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BEBERA: Sójová smetana, zázvor, olivový olej, pepř a sůl
    Hummus, oliváč, citron, pepř a sůl
    Olivový olej, jablečný ocet, zelené pesto, pepř a sůl
    Majonéza, oliváč, šafrán, kurkuma (výborný na saláty s krevetama)
    A tohle je dobrý na salátech s řapíkatým celerem: 50g najemno nastrouhaného křenu, lžička jablečného octa, 50-70ml vody, dvě lžíce oliváče, sůl. Bez vody je to i dost zajímavá marináda na grilování krkovičky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam