úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
ZUZKAOU
---
---
14:48:19 23.9.2025
VSICHNIMAME
: Btw tohle se da udelat s libovolnou vařenou luštěninou a bude to dobré.
Nebo je hodit do polevky.
VSICHNIMAME
---
---
12:50:54 23.9.2025
1 odpověď
ZUZKAOU
: díky, to zobání znám, to opečení není špatný nápad.
ZUZKAOU
---
---
9:23:08 23.9.2025
1 odpověď
+2
VSICHNIMAME
: No portugalci ji proste snedi k vinu. Jestli chces aby to melo nejakou chut, tak ji nech oschnout, osol, pridej trochu oleje a nejake koreni a v horkovzdušné friteze a nebo v troube na 220 upec do krupava.
Jako kterákoliv jiná luštěnina se pochopitelně da rozmixovat na hummus
LINOLEUMKA
---
---
8:28:32 23.9.2025
±0
BEBERA
: Mam rada rozmixovany avokado, kefir, bylinky (bazalka nebo koriandr).. dochutit necim sladkym, dokyselit a dosolit
VSICHNIMAME
---
---
7:58:00 23.9.2025
1 odpověď
Mám lupinu ve slaném nálevu- nějaký osvědčený tip, co s ní?
FAT
---
---
6:43:25 23.9.2025
PRAASHEK
: Nejjednodušší úprava a IMHO ta nejlepší. Dodat dost másla a potom brkaši se smetanou místo mlíka. A trošku výrazněji solit, krůta si to nechá líbit. A ta slanina na prošpikování by měla být uzená, samozřejmě.
TRISSIE
---
---
20:35:31 22.9.2025
+3
PRAASHEK
: tak ti pěkně děkuju, já na ni mám teď chuť a ty si ji ani neuděláš? :-)
PRAASHEK
---
---
17:49:15 22.9.2025
1 odpověď
TRISSIE
: opomněl jsem poznamenat, že chci dělat spíš jednoduché recepty a bez zbytečných dalších ingrediencí, krom masa ;)
TRISSIE
---
---
17:28:06 22.9.2025
1 odpověď
+2
PRAASHEK
: co roláda? z kilového krůtího prsa je to tak akorát.
PRAASHEK
---
---
16:25:04 22.9.2025
+1
RUTHLESS
: no já to sežeru nadvakrát a vyhovuje mi to víc takto
RUTHLESS
---
---
16:12:29 22.9.2025
1 odpověď
+3
PRAASHEK
: kruti prso uprimne rezu a delam z nej nekolik jidel. neco s rejzi, nebo jako testoviny, nebo pecu... Docela mi to vyhovuje, ze je to tak velky a z jedny veci udelam vic jidel.
PRAASHEK
---
---
16:10:33 22.9.2025
1 odpověď
KAKIHARA
: díky, jdu na to. klidně uvítám i další tipy pro příště, začínám trochu víc připravovat doma a nějak jsem zjsitil, že postrádám jistotu ;)
ONDRAT
---
---
16:09:40 22.9.2025
+1
PRAASHEK
: Pect v celku je super, ale bacha na teplotu, Paulus si o ma v receptech dost vychytany, podivej se na jeho kanal.
KAKIHARA
---
---
15:43:53 22.9.2025
1 odpověď
+2
PRAASHEK
: krutu nakladam do jogurtu, je pak prima krehka a stavnata. vicemene s tim cos napsal, plus citronova stava a protlak. a stacej treba ctyri hodiny
PRAASHEK
---
---
15:34:34 22.9.2025
4 odpovědi
mám tu kilové krůtí prso. co s tím? prošpikovat a dát péct vcelku do skleněného pekáče s poklicí? naložit stačí na pár hodin? pepř, sůl, česnek, cibule, anglická do špiku?
BEBERA
---
---
9:20:41 22.9.2025
ZUZKAOU
: Dík za vyčerpávající odpověď. Melasu z granátového jablka mám,tu jsem zapomněla napsat,chutná nám díky zálivce z ní i salát z čerstvým květákem…to miso je super tip,díky, to se nám tu válí doma a vlastně ho vůbec nepoužíváme a moc ani nevím,co s ním…
ILTU
---
---
8:22:35 22.9.2025
+1
GARFIELD
: Přímo od dodavatele v Malaze.
ILTU
---
---
8:20:03 22.9.2025
+1
BEBERA
: Zkus Fermato. Doma jsme se do nich zamilovali. Stačí přidat jen olej.
Mně chutná s bazalkou, manželovi s citronem. Ale obě příchutí jsou velmi jemné.
fermato.cz
Mají je i na Rohlíku, našla jsem je u nás v lahůdkách.
ZUZKAOU
---
---
15:17:25 21.9.2025
+5
Tofu besamel je prekvapive velmi chutna vec.
Tedy - proste rozmixujte tofu s trochou vody a nalijte to na opecenou ciblku a jeste chvii varte. Redukujte a redte podle potreby na pozadovanou hustotu.
Bude to fungvat jen v omackach, nejsou v tom skroby co by ztuhly, na krokety by se to muselo řešit jinak.
Ale prave jsem spotrebvala ne moc povedeny pokus o hedvabne tofu do kaesespatzli, kterym to dodalo alespň nejake bilkoviny a ta omacka byla moc dobra i pred tim, než jsem tam vrazila sejra. Proste to chutnalo vicemene jako besamel
FRENNET
---
---
7:48:46 21.9.2025
+1
TRISSIE
: deda delaval masove kapsicky z listoveho testa k vyvaru, takze vyvar. Mne to i hodne chutnalo. To maso bylo z vyvaru rozsekany na pidikousicky.
Fracouzska cibulacka se zapeka/podava se syrovym toastem.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam