• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Analýza 11 milionů poledních menu: feferonky na Valentýna, kopřivy v dubnu a na konci roku tatarák
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/vareni-jidlo/do-stredy-zlehka-v-patek-promastit-ve-svatek-utracet-jak-se-denni-menu-meni_2512080600_ksp
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: ech, diky :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Fakt to napiš do cukrárny :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOY: V Albertu mají mletý 100% mák. Je potřeba si vybrat co nejčerstvější a je OK.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ehm
    Totalne nepripraven 😃
    Veskere pecici propriety prosle, pernikove koreni jsem musela vytvorit vlastni 😃 to bude kocicka s pejskem:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: já s dětma vždycky dělala pracny. Ne že bych je měla ráda (popravdě asi nikdo v rodině je nemá rád), ale jejich výroba je takový vánoční play-doh tvoření :-)
    (a jde to, narozdíl od křivě vykrojenejch perníčků, kterejm chybí kus nohy a těsto je z opakovanýho rozvalování už hnusně moučný, jednoduše nenápadně opravit před tím, než jdou do trouby :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nemam, ale to neva
    ja zadelam testo a aspon bude program na zitra
    na dnesek vymyslim neco jinyho :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: máš apetit vánoce?
    tam je recept na máslovej perník na betlém (není to ten klasickej, ale je to hrozně dobrý), a ten stačí odležet 15 minut!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ee ekurna jsem myslela, ze dnes upeceme ty pernicky, ale zapomnela jsem, ze se to ma nechat odlezet
    kruciprdel

    tak to bude bez vysledku holt :(
    jen udelame testo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Další ročník cook2help - pořád pro Lékaře bez hranic v Sýrii. I když na Sýřii už všichni zapomněli, tak ne, není to tam dobré...

    Spousta gastrodárků

    cook2help | pomáháme s chutí…
    http://www.cook2help.com/
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    VOY: občas koupím tu směs mletého máku s cukrem, pak prostě nepřidávám cukr
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    VOY: od te doby, co mam thermomix, pouzivam jej
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    VOY: Melu ho na elektrickém mlýnku na kafe, který ale na kafe nepoužívám:-) melu na něj hlavně koreni, lněné semínko, chilli atd… ale je to další krám;-)
    VOY
    VOY --- ---
    TRISSIE: Jo, to jsem vlastne chtel udelat a pak jsem na to naprosto zapomnel. Ale hlavne sem mel pocit, ze bych ho chtel mit rozmelneny vic a nevim jestli se to da mym pomerne dost obycejnym a starym mixerem docilit. Zkusim se zasobit mletym makem z Knuspru (Rohliku).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: někde jsem četla, že je lepší to mixovat s cukrem, míň se pak zahřívá samotný mák.
    VOY
    VOY --- ---
    GENEVIEVE: Jsem prave narazil na situaci, kdy jsem chtel delat zminovany kolac a zadny ze tri supermarketu co jsem navstivil mlety mak bude nevedl nebo zrovna nemel. Umlel jsem tedy v mixeru, ovsem vysledek si myslim mohl byt lepsi kdybych pouzil mak umlety. Jediny co meli byly smesi s hromadama cukru.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    VOY: mam stejnej problem, zatim sem nenasel zadnej funkcni postup. snad nekdo s necim prijde
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    VOY: kupuju namletej :-D
    VOY
    VOY --- ---
    Jak melete mák pokud nemáte mlýnek? Nechci další krám domů a mák melu jednou za sto let. Food procesor ho zahřívá.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    SHUKI: skvělý recept. Místo strouhaných jablek jsem dala 150 g povidel a 150 g jablečného pyré. Je to fantasticky vláčné
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam