• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    XAJA
    XAJA --- ---
    ale aby som bola k teme, tak vlockova sa u nas robievala z vody z varenych zemiakov. a teda ten kmin tam patril tiez a nakoniec este stipka majoranky. a bez kukurice.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ILTU:
    ano, švrliakom sa to vajíčko rozšvŕlia:))
    ILTU
    ILTU --- ---
    XAJA: Jo to je kvedlík!
    (Jsem si musela najít obrázek ☺️)
    XAJA
    XAJA --- ---
    ILTU: rozhabarkovane habarkou? u nas sa este pouziva aj "švrliak", ale to uz je takmer jazykolam :D
    ILTU
    ILTU --- ---
    XAJA: To je krásné slovo 😍
    XAJA
    XAJA --- ---
    ILTU: ano, rozhabarkovane vajicko musi byt, aby bola ako od babky:)
    ILTU
    ILTU --- ---
    ZUZKAOU: Já tam dávám místo pepře kmín a na závěr ještě vejce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vločkovou polévku - taková blbost a tak dobrý. Proč jí nevařím častěji? A milovala jsem ji jako dítě.

Na másle restovat cibuli, mrkev, celer a petžel, zalít vodou, přidat ovesné vločky (lžíci na tři deci vody), osolit, opepřit vařit do změknutí zeleniny a rozvaření vloček - polévka jemně zhoustne. Přidat hrášek a kukuřici a ještě počkat až to zase začne vařit. Vypnout oheň přidat trošku másla na zjemnění a pár lžic lahůdkového droždi a nasekanou petrželku. Lepší je druhej den.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCIASHECK: Vlastně mi všechny recepty, které jsem našla, připadají dost podobné. Dělám tyto, protože je tam bílé víno a chilli papričky https://www.bakaliko.cz/recepty/krevety-saganaki
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: brrr.. to mi ani nepripominej .. jednou jsem si ho spletl se studenym cajem ...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Alespoň že kys citronová stačí vypláchnout a nesmrdí. To takový ocet...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    TRISSIE: tou kyselouckou vodickou z cistene rychlovarne konvice jsem si jednou zalil kafe ... a mohutne se napil hned jak to trosku vystydlo...
    pfffffffffffffffffffffff!!! to jsem byl takhle po ranu rychle probuzenej...
    😫
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    delala jsem dnes tyhle muffiky a docela se povedly
    misto 80g kokos cukru jsem tam dala 40 g trtinovyho
    https://www.theconsciousplantkitchen.com/chocolate-date-muffins/?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LORAIN: Podle jakeho receptu delas shrimp saganaki? Zatim hledam ten top
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: já takhle zalila dítěti jednou kaši a rozčilovala se, že to nechce jíst i když je to kaše kterou vždycky ji. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH: Ano, i s vodou ve ktere je budes varit. A hod do toho trochu kminu, bobkový list a nove koreni. Vody jen trochu.
    XARGH
    XARGH --- ---
    prosim poradte: varil jsem bramboracku, ale zapomnel jsem tam ZASE dat mrazeny houby (blansirovane 3m a zamrazene)

vytahl jsem je z mrazaku, staci je povarit bokem 10m a hodit je ke zbytku?
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Mno, to bych nemusela vařit počítám minimálně 20 let, ne-li na doživotní 😜
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: a když je uvaříš, nebudeš je muset krmit! :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Maso z krků je moc dobré ☺️
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam