• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MALLOCH001: Asi souhlas
    Ja myslim, ze ted jiny ani nekupuju
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KASUMI: Souhlas? Nebo jsi narazila na nějaké lepší?:)
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KASUMI: Rummo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MALLOCH001: Rumo nebo to druhy? Rumo bezlepkovy kupuju
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KASUMI: Tahle značka má podle mě nejlepší bezlepkové špagety. Hodně se podobají lepkovým (přítelkyně je celiak). Člověk si trochu připlatí, ale stojí to za to:) Jen tak, kdyby někdo hledal
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XAJA: já s kynutým těstem pracovat umím, i s kvasnicemi, i s kváskem. Ale prostě logistika toho, péct těch bochníků šest, opravdu není to samé, jaké péct dva.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TRISSIE: tak jasne, ze to nie je na rychlu veceru uprostred pracovneho tyzdna. ale je to obycajne jednoduche kysnute, tak ked nevaris na rychle zasytenie, ale chces raz za cas tu chut, tak robot vymiesi, je to prakticky bez prace, akurat to chce tie 2-3 hod vopred na vykysnutie a uoecenie.

ja teda nejake zakusky a pod nepeciem, ale kysnute veci casto. a odkedy poznam pomale kysnutie v chladnicke a rozne prefermenty, tak aj v pracovne dni. kysnute je jednoduche. plus teda vykysnute cesto sa dobre mrazi, takze napriklad bochniky pizzoveho cesta mam v mraziaku stale, rozmrazene je to za hodinu a vecera prakticky bez prace.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XAJA: no, když chceš něco takového péct doma pro šest lidí, tak už z polévky trochu přestává být jednoduchá nenáročná večeře :-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    TRISSIE: mozno je to bezne len u nas, ale nic zlozite na vyrobu doma. trochu hutnejsie minichlebiky, no. mensej, chutovo podobnej verzii hovorime dalamanky. prvy
    recept po letmom googleni: https://www.varime.blog/domace-bosniaky/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XAJA: no tak to jsem teda nikdy nikde neviděla, ale třeba jen nevím, kde koukat.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TRISSIE: nedostat u vas bosniaky? na sk vcelku bezne dostupny druh peciva, na polievky ideal: https://sk.wikipedia.org/wiki/Bosniak_(pe%C4%8Divo)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Docela tam rozjeli nabidku takovych trochz jinych potravin
    Hodne mixit, syrob, adventure menu, vina, dezmy, caje, salsy atd

Zahradní centrum Praha
    https://edenia.cz/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: máte zajímavý zahradnictví :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dnes v nasem zahradnictvi:) jsem kvuli vam ty m cosi koupila

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    pokud jste někdo chodil na indiánskou polévku v chlebu do cactusu na Budějovické a smutníte od té doby, co ji přestali nabízet, mám konečně důstojnou domácí náhradu!

Mexican Bean Soup, Hearty Home Cooked Flavor in 20 Mins
    https://howtothisandthat.com/mexican-bean-soup-in-20-minutes/

(babicovsky jsem místo diced tomatoes in green chilies použila normální krájená rajčata a místo choriza ostravskou klobásu, co na mě vyčítavě koukala z ledničky, chili prášek vynechala úplně, bo to bylo pro děti, ale ta klobása se postarala o decentní pikantnost, a nechala jsem to táhnout víc než půl hodiny, protože jsem stejně čekala, než se dopeče kukuřičný chleba)

teď ještě kde sehnat ty minichleby na rozpečení... kukuřičný chleba je sice autentičtější, ale když si vzpomenu na tu křupavou zapečenou chlebovou pokličku... :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Aktuálně jsou v akci v Albertu a Bille.
    SAL
    SAL --- ---
    Rummo mívá i Globus.
    Kupuju v akci za 45,- hromadu, do další akce vydrží.
    U nás na vsi je mají i ve vietnamské sámošce.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MOIRAIN: Je v akci jako tusim kazdy jiny trvanlivy zbozi v kauflandu tak jednou za dva mesice. Nicmene normane stoji 40,- coz je super cena za tak kvalitni pastu, bio verze za 60,- nebo tak nejak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam