• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ALEXIS: Podobný balíčky nabízí i běžný supermarkety, ale není to tak pěkně zabalený. Yammy se tváří jako celistvej ekosystém. Spíš se mi zdá, že ta cílovka možná raději rovnou hotový jídlo a tohle je pro ně spíš takový zpestření.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ONDRAT: Lidi, kteří jsou schopni si pro sebe vymyslet, nakoupit a nevyhazovat nevyužité jídlo, to nutně nepotřebují, ale přijde mi, že v dnešní době mají dost velkou cílovku. Jen se obávám, že ta cílovka nemá tolik peněz, aby je dlouhodobě uživila.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Jasne, ja nerozporuju ten podnikatelskej zamer, ten je asi celkem v poradku, mozna az na ten logistiko/ekologickej aspekt.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: Taky píšu, že mi to úplně nedává finančně smysl.
    Ale cena nebude přepálená - oni musejí každý týden vybrat jiná jídla, zaplatit výrobu karet s recepty, balení (třeba naporcovat koření, ocet, sojovku - vše je v množství k použití), zaplatit chlapa, co to doveze a ještě si vydělat na sebe.
    Uvidíme, jestli se to udrží. Jídla nám zatím všechna moc chutnala a byla to super změna.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KASUMI: Nevím, jak kde jste kdo s cenou za porci (jejiz velikost je individualni) ale pokud varim za 125,- za porci, tak uz si dopravam nadstandardni suroviny.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Dali mi kód na 30% slevu na Yammy box.
    J5LC4
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Jj, čtyři recepty (a komplet suroviny) pro čtyři lidi 1999 Kč.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: jo, to si uvaris, tomu rozumim
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: jeste to chapu tak, ze jsou to jen suroviny na to jidlo... :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILTU: to je jako jedno jidlo pro 4 osoby denne za 500kc na den?
    ILTU
    ILTU --- ---
    Vyzkoušeli jsme za vás ☺️
    Objednala jsem Yummy box na celý týden, protože mají/měli nějakou výraznou slevu. A není to vůbec špatné. Každý týden nové recepty, přivezou to v neděli, věci, co musí do lednice, jsou zvlášť v tašce, jinak má každý recept svůj sáček a barevný recept.
    Za plnou cenu - 500 Kč za jídlo pro 4 lidi (včetně dopravy) - mi to úplně nedává smysl. Ale jako změna je to moc fajn.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Na stará kolena jsem objevil novou zavářku do polévky.
    Malá kolínka (3min.). Jsou rychle a tak snadno se nerozvaří jako nudličky, nebo písmenka. Docela mě to baví.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MALLOCH001: Asi souhlas
    Ja myslim, ze ted jiny ani nekupuju
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KASUMI: Souhlas? Nebo jsi narazila na nějaké lepší?:)
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KASUMI: Rummo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MALLOCH001: Rumo nebo to druhy? Rumo bezlepkovy kupuju
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KASUMI: Tahle značka má podle mě nejlepší bezlepkové špagety. Hodně se podobají lepkovým (přítelkyně je celiak). Člověk si trochu připlatí, ale stojí to za to:) Jen tak, kdyby někdo hledal
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XAJA: já s kynutým těstem pracovat umím, i s kvasnicemi, i s kváskem. Ale prostě logistika toho, péct těch bochníků šest, opravdu není to samé, jaké péct dva.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TRISSIE: tak jasne, ze to nie je na rychlu veceru uprostred pracovneho tyzdna. ale je to obycajne jednoduche kysnute, tak ked nevaris na rychle zasytenie, ale chces raz za cas tu chut, tak robot vymiesi, je to prakticky bez prace, akurat to chce tie 2-3 hod vopred na vykysnutie a uoecenie.

ja teda nejake zakusky a pod nepeciem, ale kysnute veci casto. a odkedy poznam pomale kysnutie v chladnicke a rozne prefermenty, tak aj v pracovne dni. kysnute je jednoduche. plus teda vykysnute cesto sa dobre mrazi, takze napriklad bochniky pizzoveho cesta mam v mraziaku stale, rozmrazene je to za hodinu a vecera prakticky bez prace.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XAJA: no, když chceš něco takového péct doma pro šest lidí, tak už z polévky trochu přestává být jednoduchá nenáročná večeře :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam