• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FAT: Máme to v práci (i s bublinkama, filtrem a chlazením) a je to boží. Ale vařící vodu to neudělá, odhaduju tak 85°C, a to ještě jen malý hrnek, pak to škytne a je slyšet, že se to nahřívá. Používám to na zalívání zelenýho čaje, na černej natočím tu horkou filtrovanou do rychlovarky a ještě to nějakou dobu trvá, než se uvaří. Ale my máme spíš pomalovarný konvice.
    FAT
    FAT --- ---
    DOOMBRINGER: Dost těch zařízení má zabudovanou i filtraci, četl jsem o úrovni Brity. Začíná to ve střední cenové nabídce.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DOOMBRINGER: Ono záleží jakou vodu máš v řadu. Znám to i ve velkém včetně bublinek a chlazení.
    Proti konvici rychlejší.
    Jak to máš připojené, je čištění náročnější.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FAT: Je hrozně nahovno, že nelze napojit na řad. 😎
    FAT
    FAT --- ---
    ILTU: Ano.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FAT: To je myšleno místo rychlovarné konvice?
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, máte někdo zkušenost s něčím takovým?
    https://www.datart.cz/ohrivac-vody-philips-add5906s.html#popis
    Díky
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    salvej je super do brambor - kdyz je treba pecu v remosce s kuretem
    FAT
    FAT --- ---
    WITTGENSTEIN: Nevím, šalvej doma nemám, protože jsem si jí nějak neoblíbil a nepoužívám ji.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FAT: Protože šalvěj napadne člověka spíš s vepřovým, ne?
    FAT
    FAT --- ---
    FERRYH: Česnek rozhodně. Šalvej a máslo nevím, vždycky jsem to dělal s olejem a bez šalvěje. Ta.mi ani nenapadla, to se přiznám.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FAT: to zni dobre! myslis, ze by tomu sedlo i pridani cerstve nasekane salveje a nebo cesneku (jako variace na to tema)? - taky jsem zvazoval - co kdyby tam bylo maslo?
    nak’ mi to k tomu sedne vic :O) ale nejsem si jistej...
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: Kuřecí stehna, olej, cibule, potom papriky na krájené na proužky, rajčata na čtvrtky, sůl, pepř, může být i tymián + crockpot.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám tu kilo kuřecích stehenních řízků, ráda bych to hodila do krokouše (pomalý hrnec) a výsledek schovala do mrazáku na horší časy.

můj go-to recept (sojovka zázvor česnek kečup) jsem vařila minulý víkend, takže by to chtělo nějakou inovaci, pokud má někdo něco odzkoušeného?

kuřecí stehna, crockpot a mrazák jsou podmínky nutné - pokud má někdo recept na jehněčí frikasé na pánvi, co se musí servírovat okamžitě po dokončení, good for him, ale já ho nevyužiju :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Nakoupit jsem měl už včera. Ale co.
    Těstoviny. Ve smaltované litině rajský protlak, jejda chtěl jsem napřed osmažit cibulku. dám tedy rozmačkaný stroužek česneku, kostku hovězího bujonu, sůl, cukr a povařím.
    Kousek másla by to ještě zvedl, jen si vzpomenout, ale ani tak to nechutnalo vůbec špatně.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jsem si po dlouhe dobe koupila apetit a to je snad vic reklam nez obsahu…
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOPRETKA: já ještě s exem mám to - ale to jsme nedávno měli, to ne a hlavně "od táty je to lepší".
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    TRISSIE: mě stačí dvě, při představě větší množiny mám normálně tik v oku...
    jo přesně. Mami uděláš tohle, to máme rádi.. střih, půl roku potom, ale tohle nám nechutná, to nejime!
    ILTU
    ILTU --- ---
    CHORCHEOS: Nemyslím, že by Trissie změnila postup výroby. ☺️
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CHORCHEOS: myslím, že tohle vyléčilo z nenávisti ke koprovce a kulajdě spoustu lidí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam