• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ale kdyby se na Sázavě našel ňákej učitel, kterej by na mě občas dohlídl, tak bych to taky brala... jenomže... kde ho vzít, že...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ARZA: no... já hrávala jako úplně malá. Pak dlouho nic. Ke svatbě jsem dostala pianino. A teď zase hraju. Taky ne pravidelně, protože pianino mám na Sázavě, ale bývám přes týden i v Praze. Nehledě na to, že miláček byl nějakou dobu zabalený ve spoustě fóliích, pač se na Sázavě předělávala podlaha, takže stál pod schodama v koutě sám samotinký a já si několik týdnů nebrnkla.
    Nemám tu sebekázeň cvičit stupnice, akordy a tak. Ani nějaký etudy. (Ale třeba czerny nebyl nikdy špatnej). A tak to dělám tak, že si vezmu nějakou věc, která se mi líbí a tu se učím tak dlouho, dokud ji jakštakš nezahraju. Není to žádná sláva, ale lidi říkaj, že na poslech dobrý :-) Beru si jednoduchý věci, abych se to nemusela učit dlouho a a by to mělo nějakej postup. No... a ono se to pozvolna asi trochu zlepšuje, myslím :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ARZA: Ale urcite ma sanci se nejak hnout. :-) Ja jsem na tom podobne. :-)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Myslíte že by takováhle knížka pro samouky /popřípadě jaká/ mohla pomoct v případě, že jsem se zadrhla na jednom bodě?
    Hrála jsem pár let ale protože nejsem nijak extrémě nadaná a měla jsem poměrně potíže se sebekázní, moc daleko jsem se nedostala.
    Navíc jsem začala hrát až někdy ve dvanácti třinácti a dokud mě vedla profi profesorka, mělo to nějakej postup. Pak to skončilo a už jsem nenašla jí rovného učitele, pak už ani nebyl čas pravidelně se na ty hodiny připravovat, stejně jako teď. Některý tejdny jsou volnější ale někdy je to hrůza.
    Nicméně mi doma stojí krásnej nástroj a jen se na něj práší. Naneštěstí i když se rozhodnu si k němu sednout, samozřejmě těma nerozehranejma rukama nejsem schopná dát dohromady už ani ťuk a kdybych chtěla cvičit, tak ani už nevim jak. A JEN stupnice se mi dokola hrát nechce.
    Pokud teda teď, ve třiadvaceti, má člověk vůbec šanci ještě se nějak hnout... :/
    MIZPULYN
    MIZPULYN --- ---
    jo dik mrknu na to ale myslel jsem spis kurz se zivim ucitelem nez teorie z knizek
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MIZPULYN: Zalezi na tom kvuli cemu to chces... podle toho se pak musis orientovat na prislusnou literaturu.
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    nebo Kofroň, Učebnice harmonie..taky dobrý.
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    MIZPULYN: ABC Hudební nauky, to je asi nejlepší, co můžeš sehnat napsal to Zenkl, seženeš v knihkupectví
    MIZPULYN
    MIZPULYN --- ---
    hmm a nejakej tip ? nemate nekdo nekoho kdo by jeste rad pribral dalsi dusi
    MISERY
    MISERY --- ---
    Noty se daj naucit IMHO docela pekne i z ucebnice (stupnice a vubec teorie) ale kolik muze stat hodina u soukromyho ucitele hmmm....tak 300,- a vys bych tipovala...zalezi asi i jak kdo...mozna kdybys sehnal nejakyho studentika z konzervy, ze by sel i levnejc...tezko rict...
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    tak tohle snad poradí někdo jiný.. nejsem z prahy a na hodiny chodím zadarmo v rámci studia
    MIZPULYN
    MIZPULYN --- ---
    JO a taky orientacni cenu za 1 hod - 150kc? 400kc? 1000kc ?
    MIZPULYN
    MIZPULYN --- ---
    praha
    MIZPULYN
    MIZPULYN --- ---
    diky za podporu

    a nevite nekdo o nejakem "kurzu pro hudebni analfabety"
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    MIZPULYN: rozhodně nepropás, stačí si najít dobého učitele. já jsem třeba ještě před půl rokem taky nevěděl o notách ani ň, a po pár hodinách myslím že už se v základních věcech trochu vyznám
    MIZPULYN
    MIZPULYN --- ---
    myslite ze kdyz v 25 neumim noty a nikdy jsem na nic nehral ale strasne se libi klavirni zvuk i to dotyk proste bych strasne chtel hrat na klavir... lze nekde zacit chodit na kurzy pro hudebni analfabety nebo jsem uz propas cas...
    MISERY
    MISERY --- ---
    DARK_SAVANT: Mozna kdybys rekl, kolik maximalne jsi ochotnej do toho vrazit a co od toho ocekavas, tak by se dalo poradit lepe :-P
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    MISERY: myslel jsem to spis tak, ze bych nerad dal dvacet tisic za klavesy a potom se dozvedel, ze o tridu lepsi stoji vic o nejakou relativne malou castku.

    Ale dekuji za reakci, sice jsem cekal neco jineho, ale zkusim se podivat jeste jinde.
    MISERY
    MISERY --- ---
    DARK_SAVANT: celkem dost penez? me to prijde tak akorat na samohrajku :-) A nebo zajdi do intersparu a tam maj casio za tri a pul tisice....protoze radit s klavesama do deseti tisic (nebo kolik za to chces maximalne dat) nema moc cenu, to bude vsechno stejny, respektive minimalni rozdily....
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    Ahoj,

    mohli byste mi prosim nekdo doporucit nejake klavesy? Rad bych se zacal (opet) ucit hrat na "klavir", ale bohuzel uz k zadnemu nemam pristup a bydlim v podnajmu a celkem si nedokazu predstavit, ze bych si tam poridil neco velkeho. Staci mi jen postrceni..

    Koukal jsem se sam, co se nabizi, ale nejsem z toho moc chytry, nasel jsem spoustu "master keyboardu", ktere jsou sice docela levne, ale zase to nejspis "nebude samo hrat" (nasel jsem modul, ktery z toho udela klavir, ale stal docela dost - to bych si snad uz koupil "normalny klavesy")..

    Libilo by se mi treba neco takoveho: http://www.muziker.cz/default.aspx?Yamaha-DGX520&nid=20016&nparams=kod_id;7323 , ale chteji za to celkem dost penez, tak bych rad vedel, jak na tom jsou podobne vyrobky v pomeru "cena/vykon", proste nejake dojmy, jak moc je to rozdilne od normalniho klaviru, na co si dat pozor a podobne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam