• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    SHILENEC: Sarauer je prave ta BGS.... to fakt nedoporucuji z duvodu, ktere jsem napsala. Supluje ji Nova klavirni skola, rozhodne lepe vyvedena... Ale jako ucitel stejne rikam, ze je lepsi veci kombinovat.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KRTINKA: Tu BGS nedoporučuji... pokud k tomu není potřebně vzdělaný učitel, tak z této školy je fajn jen pár skladeb a závěrečné čtyrřučky. Výklad techniky hry je ale překroucená jinak geniální příručka Kurzova... Ale bohužel, i fotky jsou zavádějící. Také kritika toho, že se zde jede velmi dlouho pouze s houslovým klíčem v obou rukách, je oprávněná, je to zbytečné podceňování žáků a přibírat po téměř třech letech basový klíč je větší problém, než s ním počítat od prvního roku...
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ahoj klavíristi,
    scháním dvě učebnice pro začátečníky:

    Novou klavírní školu
    Nová klavírní škola 1 - Z.Janžurová, M. Borová | noty na klavír, na kytaru, písničky, akordy, zpěvníky, pesničky
    http://www.enoty.eu/nova-klavirni-skola-1-zjanzurova-m-borova-2880

    a Klavírní školu pro začátečníky
    Klavírní škola pro začátečníky - BGS | nakladatelství | Hudební Dům - Hudební nástroje
    http://www.hudebni-dum.cz/good.php?goodId:700%7CKlavirni-skola-pro-zacatecniky

    Nenajdete někdo doma?
    Odkoupím.

    díky a ať to hraje :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: Tak vtomto případě, můžeš zkusit antistatický hadr.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Lehce vodou navlhčeným hadrem.
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    Ahoj, cim cistite cerny lak na klavirech? Vsechno, co jsem doma zkousel mi na tom nechava takovy hnusny smouhy ... idealne chci neco antistatickyho
    dik
    JANIS
    JANIS --- ---
    Ahoj, prosim neznate nekoho, kdo rozumi harmoniu? Mela bych zajem o jedno rozbite, ale potrebovala bych, aby nekdo posoudil, v jak moc spatnem stavu je... kolik by stala oprava atd. Dekuju moc.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KOUMAK: Tak je to paráda, to bez řečí. Ať slouží a hlavně hraje! :)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    REPLIKANT: No v ČR novej byl za 53k, následně kvůli tomu, že dovezli větší kontejner tak jen cca 46k. Za 40k jsem ho nikde neviděl a ani neslyšel. Hranej prakticky není, ani škrábaneček, všechny klávesy znějí stejně, žádná není "proklapaná", nezkoušel jsem tedy 100% funkcí jako třeba internetová rádia a tak, ale na to já to stejně nemám, že :-) Mám na něj ještě 6 měsíců záruky, takže já myslím... že nabídka co se nedala odmítnout :-) Hlavně NW klaviatura (vlastně GH3 s dřevěnýma klávesama) a slušnej zvuk. procesor, 128 polyfonie, dynamický pedály atd. atd.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KOUMAK: Cena novýho byla kolik, co sem koukal tak cca kolem 40k. Mno nevim jak to chodí s klavírama, ale čekal bych za použitej možná míň, ale nadruhou stranu, jestli je jako novej a nehranej a líbí se ti, tak bych to už neřešil, konec konců pár tisíc sem tam, když se jedná o kvalitní nástroj v této cenové relaci je fuk, kór když se nový nedá sehnat (nedělam si legraci).
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    PAKOK: Zdá se Vám to moc?
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    PAKOK: neni to tajne, byl z druhe ruky, ale mam dojem, ze nebyl skoro hranej za cenu 35k, velkym "problemem" je barva Mahagon :-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KOUMAK: Za kolik, jestli to není tajné? Kamarádka teď bude shánět něco pro syna a sebe na učení se.
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    KOUMAK: to rozhodne nemam ... hraju rok a pul :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    MANCINI: Děkuju. Pořád tomu nemůžu věřit. Nemáš náhodou někde noty na skladby od Georde Winstona ? Mám rád jeho klavír...
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    KOUMAK: gratuluju ... mam to samy a je to kraska :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    All: Tak to dopadlo úplně všechno jinak. Naskytla se mně nabídka, která se neodmítá a tak zbývá jen říct "Welcome home baby, welcome home" (Yamaha CLP 370MH)

    Jediný co nechápu je to, že jsem ať jsem hledal jak jsem hledal, nenašel jsem za ty peníze v tom pianu žádnýho učitele :-)))
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    BIGGEMSKI: Děkuju za Tvůj názor...
    BIGGEMSKI
    BIGGEMSKI --- ---
    Hariból. Mám YAMAHU YDP 161 C - dobrá klaviatura ( není tak měkká, tedy simuluje dobře klaviaturu akustického klavíru a efektivne se na ni cvičí ), zvuk taky poměrně navozuje pocit z opravdového piana. Cena v pohodě. Cvičím na něj klasickou hudbu a nestěžuju si.
    Samozřejmě to není jako akustické piáno, takže nevylučuji, že zvuk může v některých momentech esteticky váznout, to nic nemění na tom, že se na nástroji dá zažít i opravdový hudební zážitek.
    Rád naň cvičím polyfonii, jelikož všechny hlasy hezky výrazně vyzní a je možné je sluchem sledovat.
    Hovořil jsem o prvním klavírním rejstříku, ostatní moc nepoužívám, a když, jen tak oddechově, ze zvědavosti. Varhanní rejstřík mi nepřijde moc povedený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam