• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    zrovna řeším, jestli mám učit v zuš, tak jsem narazila na tuhle vaši starší debatu. Moje zkušenost je taková:... učím soukromě (kytaru).. a teď jsem odsuplovala pár dní v zuš. Musím říct, že zuš má prostě svoje výhody, děti k tomu přistupujou s větší zodpovědností (přeci jenom dostávají vysvědčení, že jo..atd.) a celkem i pracují..prostě ta moc té instituce nějakým způsobem podporuje autoritu učitele.. a nutí ty lidi alespoň minimálně pracovat..navíc se ty děti před sebou můžou vytahovat ( to jen pro srovnání se soukromou individuální výukou) byla jsem překvapená, že je fakt rozdíl mezi dětma, který učím soukromě a který učím v zuš, co se pracovitosti, ale i zájmu týče. nechápu to. problém podle mě nastává, když se výsledky žáků stanou jakousi ambicí učitele.. o tom tady už byla řeč...soutěže.. atd. to mi přijde fakt hodně mimo. Chápu ale, že nějaké požadavky být musí, aby zušky nebyly pouhou družinou, kam si zaneprázdnění rodiče odkladají své děti:)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: Ano - totiž 600Kč je cca částka za hodinu, kterou je možné se uživit při soukromém učení. Ale velmi málo lidí je ochotných dát za hodinu nástroje skutečně tuto částku... Za jazyk někdy ano, ale za nástroj jen výjimečně...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    aha, teď na to koukám, ono to j 20 tis. za půl roku...no tak to odpovídá té soukromé výuce cca
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANABEL_LEE: no dobře, ale na to jedno piano hraje kolik žáků ? dvacet, třičet ? tak to máš měsíčně 400 tis. Kč....čili piano je komplet tímhle splacené za týden.....to mi taky přijde jako blbost
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MEDVED007: no ja bych rekla ze velky podil teto castky cini nastroje, respektive odpisy za ne. jak uz tu padlo, ani "blby" pianino neni levna zalezitost, natoz par kridel, a to jsme jen u klaviru...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    dvacka za měsíc mi fakt přijde jako nesmysl...kamarádka si platí pro děti i pro sebe soukromého učitele, dává mu 600 za hodinu a chodí na dvě hodiny týdně takže za měsíc to má za necelých pět litrů a jsou spokojení všichni....i kdybych brala, že škola musí platit nájem, vodu atd atp, tak za dvacku by si ten učitel mohl najímat třípokoják jen z platby od jednoho žáka :-)))
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: Jo, tak to mas pravdu, to jo. Mne treba je vylozene lito, ze tam nemame dospelaky, mne osobne by to s nimi docela bavilo. A dost me mrzi, ze to prave rozhoduje kraj a ne ta skola sama. Ale penize jsou holt penize... A take rozvrhy se na kazde skole delaji jinak a zalezi i na tm, jak ma kdo velky uvazek. S plnym si fakt nejake pravidelne bokovky moc predstavit neumim, ale jinak samozrejme se delaji melouchy v divadle, na zabavach, vernisazich...
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: 20 litru skolnyho je realna cena studenta ve skole - to stat doplaci za kazdeho zacka, ktery chodi do ZUS...
    My teda do cca 19-19:30 ucime a potom jsme fakt radi, ze muzeme jit bud cvicit korepetice nebo snist veceri a spat :D
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: Ja na ZUS ucim ;-) A ver mi, ze ucitele ze zus (alespon vetisna nasich) fakt nema cas jeste ucit soukrome:-)))
    MISERY
    MISERY --- ---
    Mě taky říkali, že je to právě strašně drahý pro dospělý. Příjde mi to trochu škoda, myslím, že i dospělí by se rádi učili na hudební nástroj. Já například na saxofon.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    SHILENEC: To jsem si take myslela, protoze u nas ve skole to takto mame. Ale je to zcela jinak. Do ZUS muze teoreticky chodit uplne kdokoliv, ale od 21 let (nebo konce SS ci VOS) neplati za zaka stat skolne, ktere si tedy musi hradit student sam. Jenze to skolne je tusim kolem 20 000 za pul roku. (To, co plati zaci, je uplata za vzdelani, takovy prispevek na provoz...).
    A je na zrizovateli ZUS (kraji), zda umozni nabirani dospelych studentu a zda ho take financne podpori... Nas kraj to nedela, ale koordinatori k SVP, kteri byli z jineho kraje, nam rekli, ze oni dospele studenty maji a maji to od kraje podporene...

    A tak shanim nekoho, kdo by to znal prakticky... zajima mne to
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    KRTINKA: začátek v září 2012, nicmene se behem cervna muzeme informativne potkat.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    POZOR POZOR jedinecna prilezitost :)

    Jakozto studentka Konzervatore a VOS Jaroslava Jezka v Praze 4, potrebuji ke splneni osnov praxi. Ta probiha tak, ze budu ucit zaka klavirni hre (vyuka se bude konat na konzervatori) pod dohledem zkušené pedagožky prof. Jitky Paříkové.

    Protoze to sama potrebuji, nic za to nechci!

    Uprednostnuji mladsi zaky, ale muzeme se domluvit....

    Po skonceni roku nabizim v pripade zajmu pokracovani - soukromou formou.

    (jinak male info o me: jiz ucim klavir v ZUS Sedlcany, ucila jsem i v ZUS Dolni Brezany a v soukromé ZUS DR. Lidinské v Beroune).

    pošta.
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    NIMUI: imho to z principu ZUS nelze provest (pokud se nedomluvis a nebudou te vest jako soukromeho studenta), pokud ses starsi 21 let (mozna je ta hranice trochu vys/niz). vim ze u nas s tim byly problemy, nakonec po 2 cyklech studia uz slo domluvit jen s konkretnim ucitelem privatni hodiny.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    Chtěla bych se vás zeptat, zda je tu někdo, kdo se jako dospělý přihlásil klasicky na ZUŠ, kde to bylo a za jakých podmínek? Nebo někdo z vašich známých?
    KOLAJ
    KOLAJ --- ---
    Nabízím lekce hry na piano a akordeon v centru Prahy - Nové město, Výtoň.

    Se studenty hrajeme repertoár, na který většinou v hudebkách nedojde.
    Vytvořím Vám noty přímo na míru, tak aby skladba nebo píseň přesně vyhovovala Vašim prstům a dovednostem, ať jste začátečníci nebo pokročilí, ať chcete hrát cokoli.

    Některé z not jsou k dispozici na serveru http://EasyPiano.cz
    Členům NYXu nabízím možnost stahování not na 1 měsíc zdarma.

    Vytvořte si účet: http://www.easypiano.cz/user/register
    Napište mi přes kontaktní formulář, že jste z NYXu: http://www.easypiano.cz/contact
    Účet Vám bude brzy aktivován.
    RAAJA
    RAAJA --- ---
    trochu pro pobavení a a utvoření si pevného názoru. :-)
    ..Už tu muziku nedělejte..."kdybyste mě tloukli železnou tyčí, nebudu to poslouchat..."
    Vesmírné poselství - "Už tu muziku nedělejte.." - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f91G0z7SQ4U#!

    DJMICK
    DJMICK --- ---
    Což takhle zahrát si v nové talentové soutěži a vyhrát? Zkuste: http://galerieharfa.cz/nazivo/
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    MEDVED007: obávám se, že jsi zcela nepochopila účel a poslání ZUŠ. To, co ty hledáš, je soukromý učitel. A samozřejmě ve vašem případě zvolit takového učitele, který bude ochoten brát hudební výuku jako kroužek, jako určitý úvod, náhled do oboru. S ním si pak můžeš domluvit termíny jak je libo, frekvenci „zkoušek“ a já nevím co všechno. A nechci, aby to vyznělo špatně — to není nic proti ničemu, naopak. Ale ZUŠ prostě poskytuje státem garantovanou úroveň vzdělání, určité standardy atd. To vše proto, aby se nemohlo (teoreticky :)) stát, že zapadne nějaký výjimečný talent jen z důvodu špatného vedení, špatné výuky. Výměnou za tuto garanci (a oproti soukromé výuce i nadstandardní možnosti) je ale nutnost plnit i povinnosti a přizpůsobit se možné situaci.

    Sám jsem jako školou povinný chodil dvakrát týdne do ZUŠ (solo a orchestr), dvakrát do týdne jsem měl basketball a jednou týdně pak ještě skauty. Jasně, nebyl to med, často jsem nadával. Ale i jako dítě jsem si uvědomoval, že když toho chci hodně, musím se prostě trochu přizpůsobit a nečekat, že svět kolem mě se z nějakého důvodu bude měnit dle mých různorodých zálib.

    Zkrátka jak psala NIMUI :)

    Nicméně pokud to v tvém případě naráží na očividnou neochotu přestože by to při troše ochoty jinak šlo (což se také může stát, všude jsou jen lidi), pak prostě nezbývá než změnit vyučující / školu.
    RAAJA
    RAAJA --- ---
    NIMUI: já zažil dvě co sem učil 8. let na ZUŠ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam