MEDVED007: obávám se, že jsi zcela nepochopila účel a poslání ZUŠ. To, co ty hledáš, je soukromý učitel. A samozřejmě ve vašem případě zvolit takového učitele, který bude ochoten brát hudební výuku jako kroužek, jako určitý úvod, náhled do oboru. S ním si pak můžeš domluvit termíny jak je libo, frekvenci „zkoušek“ a já nevím co všechno. A nechci, aby to vyznělo špatně — to není nic proti ničemu, naopak. Ale ZUŠ prostě poskytuje státem garantovanou úroveň vzdělání, určité standardy atd. To vše proto, aby se nemohlo (teoreticky :)) stát, že zapadne nějaký výjimečný talent jen z důvodu špatného vedení, špatné výuky. Výměnou za tuto garanci (a oproti soukromé výuce i nadstandardní možnosti) je ale nutnost plnit i povinnosti a přizpůsobit se možné situaci.
Sám jsem jako školou povinný chodil dvakrát týdne do ZUŠ (solo a orchestr), dvakrát do týdne jsem měl basketball a jednou týdně pak ještě skauty. Jasně, nebyl to med, často jsem nadával. Ale i jako dítě jsem si uvědomoval, že když toho chci hodně, musím se prostě trochu přizpůsobit a nečekat, že svět kolem mě se z nějakého důvodu bude měnit dle mých různorodých zálib.
Zkrátka jak psala
NIMUI :)
Nicméně pokud to v tvém případě naráží na očividnou neochotu přestože by to při troše ochoty jinak šlo (což se také může stát, všude jsou jen lidi), pak prostě nezbývá než změnit vyučující / školu.