• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    MISERY: Prave to je mimo Prahu, tak zatial som si nechala poslat len fotky. Mal by to byt Petrof, "presnu znacku neviem".

    Este tu je otvorene.

    22.08.12 008.JPG (538459 B)
    MISERY
    MISERY --- ---
    LEON_CHAMEAU: Takhle podle fotky fakt těžko říct, ani značku nevíš. Byla sis na to zahrát?
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Dostala sa ku mne moznost kupit si toto pianino, za cenu 5-6 tisic Kc. Rozladene, poskodeny lak, ale inak by malo byt funkcne. Myslite, ze to je dobry kauf?


    RAAJA
    RAAJA --- ---
    5 borců, jedno piáno - návratdoreality.cz
    http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=14092
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    MAJDALENKA1:
    zadarmo
    Furmanczyk Piano Academy - YouTube
    http://www.youtube.com/user/Lypur?feature=watch
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    já budu brzy potřebovat to samé, teda až mi někdo poradí jaký to piano pořídit :-D ...
    Kdysi jsem hrál, kdysi jsem i znal noty, ale pravděpodobně to budu potřebovat vzít všechno pěkně od začátku :)

    Praha
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MAJDALENKA1: Staci jeste prihodit KDE (je to jednodussi ;-)), tipuji Prahu...
    MAJDALENKA1
    MAJDALENKA1 --- ---
    sháním učitele/ku hry na klavír, jsem úplná začátečnice.. za rozumnou cenu, díky!
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    po dlouhé době se chci vrátit ke hře... ale rád bych si pořídil digitální piano.
    Jsem absolutní začátečník, ale zároveň bych rád aby mi i nějakou dobu vydrželo. Kontroloval jsem aukro a narazil na několik favoritů. Lze některý z nich doporučit?
    http://aukro.cz/korg-sp-170s-digitalni-piano-stojan-i2463267996.html - to je asi můj prozatím favorit.
    http://aukro.cz/piano-roland-fp4-i2466154705.html
    http://aukro.cz/nove-digitalni-piano-dynatone-motion-rw-i2397968785.html
    http://aukro.cz/cenova-bomba-digitalni-piano-dynatone-motion-bk-i2401264120.html
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    TYKVE: Ale oni učit mohou, i když nemají konzervatoř - proto stále studují. Problém by byl, kdyby nestudovali :-) Prostě je to ten proces a to je možné. Ano, jde o doplnění pedagog. minima, které prostě není uznávané z konzervy (což je samozřejmě škoda), lze to doplňovat různě, u nás volí lidé buď programy na JAMU nebo jsou to absolventi pedáků nebo muzikologie apod. Paní ředitelka to preferuje a vycházím nám vstříc, když studujeme, teď je u nás jenom minimum těch, kdo nemají VŠ. A ti mají většinou dlouhou praxi.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    NIMUI: asi máš pravdu, že bude požadován nějakej ten titul, nicméně ta praxe tak asi zatím nevypadá.. když učej i lidi, kteří ještě nedodělali ani konzervatoř:) ředitelka zušky mi vysvětlovala, že spíš než o to odborný vzdělání jde o to pedagogický vzdělaní. (který se dá doplnit i v rámci celoživotního vzdělávání). po tom teď prej jdou.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    TYKVE: :-) No, já to popravdě na konzervatoři nepřeháněla - 3h denně musely stačit, neměla jsem koncertní ambice a naopak jsem měla problémy s rukou, ale spolužačka dávala 6 i víc hodin... nechodila do školy. No, takových je minimum, ale i pro průměrné hraní je třeba k tomu sednou 3x do týdne - lepší víckrát na chvíli, než jednou na hodinu...

    A ano - na ZUŠ je vyžadováno vysokoškolské pedagogické minimum nebo alespoň VŠ titul. Tuším, že jedním z důvodů je to, že mezinárodní smlouvy neznají naše VOŠ (což je 6 letá konzerva), tedy vlastně neví, že ten, kdo má absolutorium, tak má titul, který obhájil a má také potřebné vzdělání i v pedagogických předmětech. Konzervatoř se prostě chápe jen jako střední škola... U nás máme teď už skoro všichni VŠ titul (většina Mgr. či MgA.). Podle mne zbytečné tlačení, ale mne škola bavila, neměla jsem s tím problém, ale při práci to med tedy nebyl, odneslo to mé zdraví.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    NIMUI: tak samozřejmě, ty lidi, kteří pak chtějí jít na konzervatoř, nepočítám:) nebo prostě ty, kteří se v tom hraní vidí, těch je přeci jen minimum, nebo ne? Jinak s tím cvičením, to bych si taky přála, tolik hodin cvičit při konzervatoři..jenže to by člověk nesměl pracovat a studovat ještě něco dalšího, že ....:) ale vy klavíristi to možná trochu s tím cvičením přeháníte!

    Ale ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte, jak je to se vzděláním nutným pro učení na ZUŠ, prý už nebude stačit absolutorium z konzervatoře, je to pravda?
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    TYKVE: Já jsem to tak dělala skoro 5 let :D a nakonec mám vystudovanou konzervatoř - vzpamatovala jsem se ale až při změně učitele, ale to jsem hrála 4-5x týdně při studiu na gymplu, minimálně 1,5-2h, víc nešlo, ale mělo by se. Na konzervě samozřemě 3,5-4,5h včetně prázdnin.
    No, o mých žácích si nedělám iluze, ale myslím, že polovina cvičí tak 3x týdně, a z druhé poloviny 1x den před a někdo ani to ne :D Ale z té první poloviny někteří cvičí i víc... Co říct, jde to poznat :D Přesně si pamatuju, co jsem komu říkala na minulé hodině, kde byl problém... takže poznám, když se někdo snažil byť jen trochu to napravit. Těm inteligentním dlouho vydrží se na to podívat jen občas, ale v těch vyšších ročnících stejně dojde na lámání chleba! ;-)
    Ale nejméně ráda mám ty žáky, kteří 14 dní před zkouškami cvičí jak diví, najednou to jde báječně, odehrají zkoušky za 1 a já vím, že za celý rok na to pomalu nesáhli. Ale už jsem nemilosrdná - ze zkoušek mají sice 1, ale na výzo budou mít 2, protože je evidentní, že nejsou neschopní, jenom líní.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    Omlouvam se, ze prichazim mozna s hloupym dotazem ale.... Chtel bych zase znova zacit hrat na klavesy (ne ze by to predtim bylo nejak svetoborne - takze dejme tomu, ze vecny zacatecnik se chce zas ucit na klavesy)...

    Chtel bych poradit co poridit... A jestli jit do noveho (asi spis preferovana nabidka) nebo zkouset stesti na aukru??
    Asi jako vzdy - penize az na prvnim miste :( Je mi jasne, ze za par stovek asi moc muziky nebude, ale za par tisic??? Sice slintam nad Korgama a pod... Ale pro zacatek bych prezil i Casio ;)

    Co se rozsahu tyce - libilo by se mi 88 klaves, ale na to si necham pro zacatek zajit chut. A kdyz mi vysvetlite, ze pro zacatecnika staci mensi - i 61 klavesova klaviatura tak OK... Rozhodne ale chci dynamiku na klavesach

    Chtel bych alespon jeden Pitch Bend ovladac

    A rozhodne chci moznost napojeni na PC (abych mel moznost nahravat do ACIDu atd)...



    Pro trenovani bych chtel taky nakopnout kudy na vase FTP (na easypiano.cz uz sem si ucet udelal).

    Diky moc
    MISERY
    MISERY --- ---
    Nemáte někdo v pdfku sešit Jazz Parnass vol. 2? Alespoň myslím, že 2, nejsem si jistá... sháním jednu skladbičku.
    JIKE
    JIKE --- ---
    a aby to nebylo tak ujetý,

    tak ještě skladba na objednávku:

    http://www.facebook.com/photo.php?v=3326451195883
    JIKE
    JIKE --- ---
    tady něco ujetýho z roku 1996 :-)

    Receptář Remix z roku 1996 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=YehjxSqyFKc&list=UUxLLCJzTiKl8PApXWlK-j8g&index=1&feature=plcp
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    NIMUI: v tom případě nemám námitky.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    NIMUI: prosím vás nedělejte si ze mě srandu.... do zušky se cvičí maximálně jednou týdně, den před hodinou...:))) vsadím se, že většina z žáků to tak dělá a dělat bude:) vy asi hovoříte o nějakém ideálu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam