• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIMUI: já nevím , učitelka nadiktovala, které noty má dcera nosit a základ byla BGS, což je velká těžká kniha....tak jsem se s ní domluvila co bude dcera letos cca hrát a do toho místa jí to ofotila a nosí jen ty listy, které aktuálně hraje plus dvě tři skladby dopředu....nefotila jsem to ani všechno, učitelka zakroužkovala co s dětma hraje plus jí sem tam dá nějaké noty mimo, ale ve formě jednotlivých ofocených listů, což vůbec nevím z čeho je....a včera zrovna dostala povinnou etudu na přehrávky a ty jsou tuším číslo 107 tj. daleko za tím co jsem fotila, ale je to teda triviální....
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MICKEY_MOUSE: BGS je cca na 3 roky. Ale její systém je nevyhovující - kdo ji používá, většinou doplňuje dalšími materiály. Pokud ne, mívají děcka docela problém přejít na jiné noty - schválně, jak vám půjde basový klíč :-) Existují systémově propracovanější učebnice. Ale nejlepší je stejně mít nějakou jako základ a tu doplňovat podle individuálních schopností a vloh žáka. Co si myslím, že zůstává stále dobré, jsou právě ta Alba etud. Nicméně i k nim vybírám občas něco jiného z "techniky".
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: No, tak to u nás také bývalo. Ale školní inspekce to nerada vidí a my ostatně také potřebujeme, aby žáci v nástroji tu nauku znali, takže individuální docházka je jen na povolení ředitele a ty pololetní zkoušky jsou také.

    A musím sem ještě okomentovat to, jak jinde píšete, že jste si kopírovali jen tu část učebnice, která bude letos potřeba... TO je opravdu šílené. 1. ta učebnice je poměrně nevyhovující, vybírat se z ní dá, některé věci jsou fajn, ale... opravdu nelze říct, kam má díte dojít v prvním ročníku - jak to může být jinak individuální výuka? Jak může učitel nechat všechny děti ve stejném ročníku hrát to samé? Vždyť těch materiálů je tolik. Asi je to možné takto učit, nebudu snižovat kolegu, když neznám výsledky, ale moc mi to hlava nebere.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RAVENIUZ: už ho mám, ale testnout ho zvládnu až večer. V každém případě se na to těším, v odposlechu mám rezervy a chci s tím něco udělat.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: nie, normalny pc soft, ne mobil app. http://www.earmaster.com/
    FIFI
    FIFI --- ---
    REPLIKANT: tak jasne, vzdyt jsem psala, ze uz davno ten soubor nemam aktualizovany, tohle je seznam, co hrala dcera ve skolce a v prvnim rocniku.

    Album etud mame cislo 2, z toho uz taky nehraje, asi uz to vsechno prehrala, nyni hraje z toho DIE RUSSISCHE KLAVIERSCHULE 2
    MISERY
    MISERY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Pokud to beres vazne a podle toho, co pises, tak to vazne beres, tak se ti to opravdu drive nebo pozdeji bude hodit ;-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    A ja mam mozna trochu pokrivenej pohled, protoze ja chodila na klavir od 4 let, ale ZUSka je az od 1. tridy povinne skolni dochazky, takze kdyz jsem tam nastoupila, tak uz jsem mela za sebou asi 2,5 roku hrani u soukrome ucitelky. Nekolik mych spoluzaku melo pripravku spolecnou (skupina 4 deti) a ja uz dostala ucitelku samostatne.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MISERY: Ja pro to bezel, kdyz jsi to tu doporucovala REPLIKANTovi, kterej jestli jsem pochopil je taky uplnej zacatecnik. :) Rozhodne ale dik za tipy, sikovney noty se neztrati.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ale nejsem pedagog a teda popravde uz si moc nepamatuju jak moc je to technicky narocny, kdyz to clovek nedava. Pak od 2. rocniku jsem milovala noty Klasikove a jejich soucasnici, to ma 2 dily a jsou tam nadherne skladby, ktere si nostalgicky rada zahraju jeste ted, kdyz na ty noty narazim pri prohlizeni sveho archivu :-D
    MISERY
    MISERY --- ---
    Zapomnela jsem dodat, ze prvni kniha je snad az od 2. rocniku, ale je tam par lehcich, ktere se daji zahrat uz v 1. rocniku IMHO.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MISERY: tak jsem vyrazil pro to Album etud, a zodpovedne rikam - je to hezky a tesim se na to moc, ale prechod z Vrabcaka je to sakramentskej. :) Cili na uplnej zacatek pro toho, kdo nesahl na klavir bych to nedoporucoval. A jeste lip jsem si nabehl s "Progressive piano Baroque", tam jsem tu uvodni skldbu ani nedohral, to bylo trapeni. :) Aspon ze nove koledy jsem odehral relativne se cti.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: inak v tejto suvislosti davam do pozornosti program ear master pro. sice plateny, ale skvely nastorj na cvicenie zapisu a citania not, rytmu, cvicenia usi, harmonickej analyzy apod..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    REPLIKANT: nene, je to uplne jednoduchy web, kde si klikanim zobrazuju noty a hadam, co to je zac. ja to pouzivam v kanclu na notebooku, kdyz mam volnou chvili. ale i na mobilu mi to funguje v pohode: http://maestro.clovecenebojse.cz
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MICKEY_MOUSE: Prosimtě, to notové udělátko je přesně co? Nějaká aplikace na chytrej telefon, či co?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MISERY: na to jsem taky koukal a rikal si, ze to muze byt fajn.
    MISERY
    MISERY --- ---
    REPLIKANT: Album Etud I - V
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MICKEY_MOUSE: kombinuje to s já písnička, aby se naučila hrát písničky s doprovodem, což jsem ráda.....
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MEDVED007: díky za info, to jsem teda zvědav, kdy tu osmdesátku pokořím, zatím jsem u 55. a hraje dcera ještě z jiných not, nebo zatím jen ta BGS v prváku?

    REPLIKANT: já jsem se naučil být nadšenej z toho, že mám podle čeho hrát a uživám si i prstový cvičení nebo stupnice. neřeším teď vůbec co hraju, ale JAK to hraju a bavím se tím, jak vnímám pokroky. u tebe bude asi rozdíl v tom, že už na jinej nástroj rutinně hraješ a tudíž spousta věcí co je v BGS pro nováčka zajímavých je pro tebe rutinní nuda a šeď. já jako skutečněj začátečník v BGS cítím, že mě to doopravdy postupně vede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam