• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RAVENIUZ: Perfektni odpoved, dekuji.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: ano, DGX650 a P105 su po stranke mechaniky rovnake, maju GHS klaviaturu. co sa tyka DGX serie, treba sa na nu pozerat primarne tak, ze to su v podstate samohrajkove nastroje podobne serii PSR S, akurat maju klavirnu mechaniku a 88 klaves.
    P seria su vacsinou lacne nastroje vhodne na domace pouzitie, avsak nizka vaha z nich robi velmi mobilne nastroje.
    pre profesionalne podiove pouzitie je vhodna CP seria (hlavne CP1 je top nastroj). na menej narocne domace pouzitie je vhodna YDP seria, na narocne domace/prip. trvale instalacie je vhodna CLP seria (clavinova). uplny update je CVP seria, ktora kombinuje vlastnosti top digitalnych pian (CLP) s funkcionalitou top samohrajok (TYROS 4).

    a co sa tyka prehladu trhu a znaciek, yamaha disponuje takym vyvojom, ze si aj do lacnejsich modelov moze dovolit dat technologiu, ktora bola pred par rokmi spickou. v tom sa odlisuje od konkurencie. alternativou moze byt Kawai (u nas slabe zastupenie, ale podobne ako yamaha, ma za sebou skusenosti s vyrobou akustickych klavirov). Kurzweil je dalsim hracom na trhu, vhodnym hlavne pre profi hracov, ponuka zaujimavy prierazny zvuk za dobre peniaze. Roland je porovnatelnou alterntativou len pri Top triedach (Yamaha CP1 vs. Roland V Piano, to vs. Kawai MP10, a prip. novy hrac na trhu Physis piano). Pre istu komunitu je zaujimavy imidzovy, ale predrazeny Nord Stage. Korg by som pri serioznej debate o digitalnych klaviroch asi vynechal...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Když už tu je řeč o DGX-650, zeptám se: je nějaký rozdíl mezi klaviaturou Yamahy DGX-650 a P-105? Obě jsou GHS, polyfonie i další technické parametry vypadají shodně, tudíž by to teoreticky mělo být úplně totožné nejen co do zvuku, ale i fyzicky - chování, dynamika, odpor kláves, materiál... Čili lapidárně řečeno - DGX-650 by mělo být piáno P-105 rozšířené o zvukové rejstříky a další možnosti. Je to tak skutečně, nebo je DGX oproti P-105 nějak "ošizené" nebo "jiné"?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MICKEY_MOUSE: Neodpovídám, protože nejsem pořád na nyxu, dělám i něco jiného. DGX-650 můžu doporučit, protože se učím u lektorky na DGX-640, velice jednoduše se tam nastaví i metronom, má i další zajímavé funkce, např. doprovod. Já jsem upřednostila trochu věrnější zvuk a hlavně líběvější provedení a koupila si domů YDP-162C. V případě že si pořídíš DGX, budeš si muset ušít kryt, ten se nedodává s pianinem a prodávají jen předražený koženkový.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ROBIN_SNNS: Sice tak nějak vůbec neodpovídáš na moji otázku :), ta byla úplně jiná, ale i tak díky za tip, který považuji v cenové hladině 20.000,- za rozumný.
    Yamaha má ale přeci stage piana i řady P (kolem 40.000 je to model P-155 a novej P-255) nebo i řadu CP. Upřímně - vyznat se v produktových řadách Yamahy (která je pro mě osobně podvědomým favoritem, aniž bych dokázal říct proč) je pro mě pořád docela rébus. Co mě na Yamaze mrzí jsou miniaturní displeje. Zrovna ten model DGX-650 má displej na Yamahu obrovskej, i mnohem dražší kusy jsou osazené pididispleji.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MICKEY_MOUSE: Pokud chceš stage piano tak DGX- 650 za cca 23.000 (vč. dph a pedálů) by ti mělo stačit. Vyšší třída DGX se u yamahy pohybuje až kolem 60.000,-
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, máte někdo přehled v digitálnch stage piánech různých značek? Jde mi o obecné srovnání značek Yamaha, Korg, Kawai, Roland. Jaké jsou jejich přednosti/slabiny, co od které můžu očekávat apod. Řekněme třeba v cenové hladině okolo 35-40.000 plus mínus. Primární je pro mě parametr "piáno", čili jeho zvuk(y) + kvalita klaviatury. Ale ocením i další možnosti jako zvukové rejstříky, práce se zvukem atd. Díky.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROBIN_SNNS: Nebo se zeptej zde: [ HEADPHONES - SLUCHÁTKA ] ID ADAM poradí a dává slevu lidem z Nyxu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ROBIN_SNNS: Já bych se v tomto případě vyprdnul na Heuréku a podobné pall-mall weby, a obrátil se přímo na specialiovaného prodejce sluchátek. Ten bude vědět, o čem mluví a poradí ti dobře i po telefonu, online chatu nebo i mejlem. Klidně to může být i nějaký shop typu Alza.cz, Alfacomp.cz apod., ti lidi se v tom vyznají, sám jsem si u nich jedna svá sluchátka takto na doporučení telefonicky konzultoval a koupil a jsou výborná. Jsou to ale špunty, nic pro tvůj účel, takže konkrétn model ti neporadím. Jen to, že potřebuješ tzv. "uzavřená sluchátka" a najdeš jich spoustu třebas tady: http://sluchatka.biz/inshop/domaci/uzavrena/
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Koupila jsem sluchátka Creative Aurvana Live! a musím říct, že ačkoli hrají pěkně, mají velmi křehkou konstrukci (uchycení každého repro k hlavní konstrukci je provedeno tenkým plastovým obloučkem) a hlavně prakticky vůbec neizolují od okolních ruchů. Sluchátka asi vrátím.
    Na co sluchátka potřebuji?
    Potřebuji kvalitní sluchátka ke elektronickému klavíru Yamaha YDP-162, který je umístěn v obývacím pokoji, kde je i televize.
    Tudíž mé naroky jsou nejen kvalitní zvuk a konstrukce, ale i odhlučnění od okolí a ideálně by součástí balení měl být 6,3mm jack nebo alespoň redukce.
    Můžete mi prosím poradit? Heureka mě v tomhle směru zklamala. Cena by se měla vejít do 2000,-Kč.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    VICA: Obdivuji tu píli - doporučila bych se poohlédnout po "konzultantovi". Stanovit si, čeho chcete dosáhnout, co se naučit, co chcete hrát a jak a zkusit si vyhlédnout učitele, který by dokázal podle těchto cílů stanovit nějaké úkoly a třeba se vidět jednou za měsíc, zkonzultovat to, nechat si poradit, jak cvičit, třeba i doporučit něco nového k hraní, možná i poradit něco z teorie atd. Každopádně si myslím, že pro dospělého, který má takovou vůli je fajn mít nějaké "vedení".
    VICA
    VICA --- ---
    Jou,
    Mám za sebou měsíc hraní, po cirka 20-ti leté pauze předchozího 6-ti letého hraní - dávám si tak 1-2 hoďky cvičení denně - výsledek dle mého není úplný propadák, čekal jsem horší. Nicméně řeším, zda-li se poohlédnout po učiteli či nikoli - Váš názor ?
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    NIMUI: Ano :) konkrétně Praha 4- Nusle
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    BARUSSS: Vzhledem k tomu, že není uvedené místo, tipuji Prahu... :-)
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Ahoj, hledám učitele hry na klavír. V brzké době budu mít doma pianino, takže by se jednalo o výuku u mě doma. Případně kdyby jste o někom věděli. Děkuji
    LAYDEE
    LAYDEE --- ---
    ahoj, mám dvě piána, resp. jedny klavesy s všemožnejma funkcema a pak jedno větší, co jde velikostí kláves i zvukem spíš do klavíru. Kdyby tu třeba byl někdo, kdo chce dát svoje dítka na hodiny klavíru a nechce hned kupovat drahej klavír, tak sem ideální volba nebo si třeba jen tak brnkat pro radost a zbytečně neutrácet za nový...Obě piána byla koupena před pár lety a obě jsou plně funkční. Kdyby to někoho zajímalo, prosím piště do pošty. Díky
    VACA
    VACA --- ---
    Ahoj, omlouvám se za offtopic, ale napadlo me zeptat se tu.
    Shánm nefunkční křídlo, neměli by jste nejakej tip kde se poptat?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    TAk jsem nakoupila. Vzhledem k tomu, že mi prodávající tvrdil, že DGX-650 není zrovna k dispozici s pedálnicí, a kryt na DGX-650 by byl jen koženkový a rovněž jej neměli skladem, tak jsem radši vzala ten Arius YDP 162 C SETO1 - bez sluchátek, dneska jsem ho sestavila, je pěkný hraje dobře, jen ta stolička má jiný odstín než na fotce, což hodlám reklamovat. Taky mě překvapilo, že za ty peníze, použili na nohy pianina jako materiál dřevotřísku a plast. Ještě musím sehnat kvalitní sluchátka.
    Poradí mi prosím někdo nějaká?
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: tvrdost mechaniky je vzdy rovnaka (dana fyzicky konstrukciou klavesy, zavazia, senzorov). nastavit sa da len krivka dynamiky - ako bude na uhoz reagovat tonovy generator. vo vacsine pripadov by som vsak tovarenske nastavenie nemenil, hlavne nie pri zaciatocnikoch.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PAPRIKODLAK: u elektrických klavírů je zcela běžné, že mají nastavitelnou tvrdost klaviatury. můžeš si tedy vybrat, jak ti to vyhovuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam