• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    FIFI
    FIFI --- ---
    NEELLA: a lokalita?
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    Ahoj, nemáte někdo tip na soukromého učitele/učitelku, která mluví anglicky? Díky
    JIKE
    JIKE --- ---
    Ahoj, a tdy už je klavír, sice to není to co jsem chtěl udělat a chystám se říct ke klavíru, ale tohle mi trvalo nějak dát do kupy léta fakt od roku 2008 jsem se k tomu pořádně nedostal, tak to sem dávám nyní. Je to sice styl moderní hudby, asi pro některé, ale klavír tam je :) celkem náročný. je to hraný na elektrický piano co je fotka v záhlaví.
    snad se bude líbit, a snad to za tu námahu to udělat, to někomu třeba udělá i tu radost...
    díky předem za podporu

    Naše planeta a jaký osud nás čeká
    http://www.youtube.com/watch?v=IIzgHDu91CI
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, už řadu měsíců řeším koupi digitálního piana, nakonec jsem asi svůj výběr zúžil na dva modely, tj. Yamaha CLP-675 a Kawai CA67. Můžete mi někdo pomoci s výběrem? Dle recenzí se Kawai vyznačuju lepší klaviaturou, avšak horším zvukem. Děkuji za rady..
    JIKE
    JIKE --- ---
    Ahoj. Není to sice klavír (taky udelam časem něco)
    Ale aspoň teď se pochlubim a možná i někdo z vás hraje

    Flétna amerických indiánů včetně ukázky
    http://www.youtube.com/watch?v=mMm-9oukVes
    EXIS
    EXIS --- ---
    Ahoj, kamarád právník by se na stará kolena (cca 30) chtěl naučit hrát na klavír. Je tady někdo, kdo vyučuje případně někoho, koho byste mohli doporučit? Preference je nějaká mladá dáma či slečna. (aby se po celém dni v AK nemusel dívat na další chlapy)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    SRNECEK:
    CLP 500 seria je starsia, dnes uz je 600 seria v tej istej cene (teda 625 je nastupca 525) s mnohymi vylepseniami.
    co sa tyka modelov serie P, DGX - tie nemaju trojsenzorovu mechaniku, ale len dvoj, co teraz nechcem technicky rozoberat, ale rozdiel je v tom, ze 2 senzorova mechanika nemusi niektore udery (hlavne v pianisime) zaznamenat. Takze, ak ide o realnu simulaciu klavira, jednoznacne odporucam 3 senozrovu mechaniku, teda nieco z modelov YDP 163, CLP 625, 635.

    YDP 163 je nizsia kategoria nastrojov, ma sice 3 senzorovu mechaniku, ale od profi triedy CLP ju deli absencia Virtual resonance modeling (v skratke: ide o system simulacie realnych rezonancii klavira, lebo zvuk klavira nie je len stlacena klavesa, ale cely mechanizmus hracej dosky, pedalu, alikvot atd...), co vo vysledku robi zvuk ovela "digitalnejsi", nerealny.

    CLP 625 je entry level CLP serie, nema graficke menu, ale ma 3 senzor, ma 2 typy klavirov (Yamaha CFX a Bosendorfer), nizsi vykon speakrov ako 635. Oproti 163 ma naviac lepsi povrch klavesov, binural sampling - realisticky zvuk pri hrani na sluchatkach.

    635 ma navyse usb audio recorder player, lepsi modeling resonancii.

    cize aby som to zhrnul, isiel by som do 635, ak nie je budget tak to 625 (porovnaj si na predajni niekedy zvuk speakrov, ak ti to nebude moc vadit), nizsie by som nesiel...
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, může se někdo (polo)odborně vyjádřit k těmto typům digitálních pian, co by doporučil ke koupi, popřípadě navedl na zcela jiné modely a značky. Děkuji za rady.

    1) https://kytary.cz/yamaha-p-115-b/HN156391/
    2) https://kytary.cz/yamaha-dgx-660-b/HN162187/
    3) https://kytary.cz/yamaha-ydp-163-b/HN164441/
    4) https://www.muziker.cz/yamaha-clp-525-b-bk-wn-b-stock-903886
    5) https://kytary.cz/yamaha-clp-625b/HN173665/
    6) https://www.muziker.cz/yamaha-clp-635-b (zde už asi jsem daleko za rozpočtem, ale i tak uvedl)

    Můj rozpočet je kolem 30K Kč, samozřejmě není podmínka dosáhnout stropu. Jsem začátečník hry na klavír, musím řešit kvůli prostoru a hladině zvuku (tj. časté použití sluchátek) digitální modely. Chtěl bych nyní koupit stroj, který mi vydrží roky, nepředpokládám náhradu po dobu min. 5 let. Primárně hledám substituci za skutečný nástroj, ale nepopírám, že mne u modelu 2 zaujala workstation (rovněž možnost nahrát své skladby a přenést na USB). Velké rozdíly jsou zejména v systému klaviatury, které já jako začátečník stále moc neposoudím, ale dle specifikací např. pouze model 6 má už šest úrovní citlivosti kláves, zbylé mají čtyři. Což vede k otázkám o významu připlácení si za modely 3 až 5.
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    LAAZI: Yamaha P115 je fajn, se zbytkem nemam zkusenosti.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Hodlam se zacit ucit hrat na klavir. Tudiz k tomuto ucelu hodlam zakoupit nejake klavesy do 20 tisic.
    Chvili jsem googlil a aktualne se rozhoduju mezi Yamaha P115, Kawai ES100 a Kawai ES110.
    Mohl by mi zde prosim nekdo nejake z techto klaves doporucit, pripadne me od nich odradit?
    TAIYO
    TAIYO --- ---
    DOLCINA: nevim, jaka je ted v CR situace ohledne kridel za odvoz nebo za velmi nizkou cenu, ale mozna bych se zkusil podivat, jestli nesezenes neco v trochu lepsim stavu. trochu bych se obaval treba cervotoce apod... jestli do tohoto konretniho modelu stejne chces jit, tak asi nejlepsi by stejne bylo si pozvat profesionalniho ladice/opravare... pochybuju, ze by ti nekdo zadarmo "rozchazel" x desitek let stary klavir... zalezi na tom, v jakem je to ted stavu, ale nevypada to podle me uplne dobre...
    DOLCINA
    DOLCINA --- ---
    Zdravím všechny. Není mezi vámi náhodou nějaký fanda renovování klavírů? Na nevyhazujto zrovna někdo nabízí křídlo za odvoz, které by si možná ještě zasloužilo druhou šanci - více viz zde http://vsezaodvoz.cz/inzerat/64063/klavir-kridlo
    BEN20UK
    BEN20UK --- ---
    Raveniuz: Díky! nakonec jsem našel toto, což je velmi blízko tomu, co jsem hledal: http://www.onlinepianocoach.com/piano-arpeggios.html
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    BEN20UK: Stupnice ako som pisal system 1 2 3 1 2 3 4 5 (1 pre dalsiu oktavu). V pripade stupnic zacinajucich ciernou klavesou sa nezacina 1, ale az od 2 a dalej pokracujes v posunutom prstoklade ako normalne. Kvintakordy chytas 1 - 3 - 5, septakordy 1 - 2 - 3 - 5. Rozklady kvintakordov cez viac oktav system 1 - 2 - 3. Hovorim o pravej ruke. Lava ruka vsetko zrkadlovo otocene.
    BEN20UK
    BEN20UK --- ---
    RAVENIUZ: teorie mi je jasná i rozdíly typu symetrické/ nesymetrické rozložení tónů, a že na base je stejný tón na víc místech, na klavíru nikoli atd. jsem si myslím dobře vědom. Jde mi jen o to, abych si sám nevymýšll systém prstokladu. Prostě když začnu cvičit Cis7 v různých obratech přes víc oktáv, tak abych se nenaučil nesmyslný prstoklad, u kterého až za pár měsíců zjistím, že by bylo výhodnější to hrát jinak. Na base jsem se učil tak, že mám několik prstokladů pro každá akord a stupnici, podle toho, od kterého prstu zrovna potřebuju začít. Ne vždy se jich dá držet doslova, jso uparty, kdy to člověk musí porušit, ale jsou to prstoklady, které jsou nejčastěji dobře hratelné. Učíte se např kvitaokordy hrát prsty 135 anebo 123, aby se dal přiložit ještě 5 na septakord? A podobný věci mě napadaj...
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    BEN20UK: Ono rozdiel medzi basou a klavirom je ten, ze na base mas poltony oddelene rovnomerne prazcami a na klaviri su nerovnomerne rozmiestnene biele a cierne klavesy. To znamena, ze zakial na base sa vies naucit jeden prstoklad pre durovu stupnicu a ten potom posuvanim funguje v inych toninach, na klaviri to tak nie je. Teda napr. ak zahras 8 bielych tonov v rade od C, bude to Cdur, ale od D, to uz nebude D dur, ale D dorsky mod. Cize prstoklad je +/- stale rovnaky: 1 2 3 1 2 3 4 - 5 alebo 1 ak chces pokracovat dalsiu oktavu... (rozdiel je len pri stupniciach zacinajucimi ciernou klavesou), ale treba sa naucit hrat stupnice pekne rad radom podla kvintoveho / kvartoveho kruhu. Zacat C durom / A molom, potom pridat 1 krizik v G atd... Potom sa ti aj lahsie bude orientovat v harmonii, lebo akordy su len extrakt zo stupnice.
    MISERY
    MISERY --- ---
    BEN20UK: Hele zrovna prstoklady stupnic jsou strašně lehký, jestli ti to sem nenapíše někdo jiný, tak až se dostanu k pc, tak ti to napíšu (na tabletu se mi nepíše dobře), ale našel bys to i na netu určitě.
    BEN20UK
    BEN20UK --- ---
    Zdravím, měl bych takový dotaz... Hraju na baskytaru a říkal jsem si, že bych docela rád zvládnul základy piána. Nejde mi o žádnou virtuozitu a hraní, rád bych jenom byl schopen si do compu nahrát rychle nápady, když nemám po ruce baskytaru a zvukovku. Teď to dělám tak, že "přemejšlím hmatníkem" a pak to hledám na klaviatuře nebo klikám myší. Je mi jasný, že je to jinej nástroj a možná si budete říkat, že jsem se zbláznil, ale moje představa ovlivněná tím, jak jsem postupoval na base, je taková, že bych rád dostal do ruky prstoklady stupnic a arpeggia. Stačila by mi v podstatě asi i jedna ruka. Koukal jsem na různé kurzy a online učebnice, ale nenarazil jsem na nic, co by splňovalo moji představu. Nevíte o nějakém dobrém přehledu prstokladů stupnic, doškálných septakordů a módů? Popřípadě nějaké etudy na arpeggia, abych se sám nenaučil úplně nesmyslné prostokaldy, kdybych to nedej bože hodlal později nějak rozvíjet. Díky za tipy.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Nemá doma někdo obstojné nedrahé piáno, které by mohl postrádat? Něco, na čem by se devítiletá slečna mohla učit hrát?
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    NOIZER: neni zac. P45 je v tej kategorii fajn, lahke prenosne, mechanika standardna GH, a zvukovo neikde inde ako Casio, tak nech sa dobre hra!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam