• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KULHY: díky, byl jsem rozhodnutý pro ten první. Vzal jsem tedy tu Yamahu p-45B, to vyvážení o kterém mluvíš, je to co hledala sestra.. jenže jsem netušil že fakt elektro piana taky umí, takže jsem to nehledal ani mě nenapadlo že něco takového někdo řeší. Uvažoval jsem o tom Thomannovi dp 28 - ten to vyvážení taky měl a byl i lehce levnější. Ale měl dost funkcí navíc oprotí Yamaze, to by byl asi i kámen úrazu, sestra je dost technický antitalent.. ve finále by se toho bála.
    KULHY
    KULHY --- ---
    HE11_KNIGHT: Pokud chcete co nejvernejsi k pianinu, tak to prvni vyradte, protoze nema vyvazeni klaviatury — nizsi tony jdou vic ztuha nez vyssi. K Thomanum nic neporadim, ale obecne bych zaradil do hledacku Roland FP 10 nebo Yamaha P-45B. To jsou myslim proverene znacky a cenovku maji zhruba stejnou.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit, sestra potřebuje koupit klávesy na cvičení na intráku. Doma má pianino a potřebuje klávesy s nejpřirozenějším pocitem hraní (jako na tom pianinu). Cena je samozřejmě jak už to bývá celkem zásadní faktor. Dívali jsme se na klávesy níže, ale my tomu doma moc nerozumíme a klávesy budou putovat na UA, takže si je sestra nemůže ozkoušet. Máte někdo zkušenosti s klávesami Thomann?

Thomann SP-5600 Stage Bundle – Thomann Česko
    https://www.thomann.de/cz/thomann_sp_5600_stage_bundle.htm
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Kort sa preklepol!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak to je tak zname a rutinou overene pravidlo, zadne berlicky tohoto typu. Stejne jak u kytary se ucit akordy podle hmatu a ne podle kvintakordu a rozkladu tonu. Znam tolik “dobrych” kytaristu co zahrajou jenom akort jak je napsany na tabulatoru a kdyz chci aby transponovali o pul ton, prestanou hrat, ze nevi …
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    GIOMIKY: Na nálepky sa vyser. Naučiš sa pozerať na nálepku miesto na polohu klávesy relatívne k "čiernym" klávesám. Garantujem ti, že ako začiatočník, do mesiaca zvládneš nájsť notu na klaviatúre. Bez nálepiek. A do dvoch mesiacov - naslepo.Ak teda budeš cvičiť :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    se samolepkama se zacatecnik nic nenauci
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: "Ale prosím, beze všeho," řeklo sluchátko:
    Transparentní piano klávesnice samolepka 88 kláves Elektronická klávesnice samolepka | Fruugo CZ
    https://www.fruugo.cz/transparentni-piano-klavesnice-samolepka-88-klaves-elektronicka-klavesnice-samolepka/p-67633860-135732000
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GIOMIKY: Lepsi by byly nalepky, kde misto pismen bude zakresleno umisteni tonu na notove osnove :-).
    KULHY
    KULHY --- ---
    BRUTOL: Barva je lepsi ta, podle kteryho youtube kanalu k tomuhle zazraku prijdes. :-D

HRR: Yamaha PSS-E30
    https://youtu.be/iuisg2Xh4lg
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    KULHY: je ahoj už máte 3 vy jedete :) my včera hráli poprvé a taky jen brajgl ale já jsem na to zvyklej že svých pokusu :) možná ta bílá verze je lepší pro menší děti
    KULHY
    KULHY --- ---
    BRUTOL: Mame bilou verzi a nase 3 deti se celkem vyblbnou, akorat mi trochu vadi jak 90 % casu jedou brajgl s tema zvukovejma efektama, obcas je i ten kviz otravnej. Ale jestli jim to vytvari nejaky vztah k tomu, tak je to asi fuk. Hezka masinka, sam si obcas tuknu. Jedeme na dobijeci baterky ikea a prekvapilo me, jak dlouho tam vydrzej.
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    tohle jsem koupil dcerunce a začínáme :)

Yamaha's Astonishing $50.00 Keyboard (PSS-F30)
    https://youtu.be/prTOOZzArwg

až na tu dynamiku je to super ale jsou jí teprve 2 tak budem jen zkoušet jak jí to bude bavit a když to půjde časem koupíme něco většího :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    KASUMI: To je zrovna věc, co mě vůbec netrápí, protože teda já hrát umím (nebo teda nepředpokládám, že by mě mašinka naučila hrát na klavír lépe než co jsem se naučila za 2 cykly ZUŠ a ještě pár let soukromé výuky) a dcera se učí taky v ZUŠ :-) I když kdo ví? :-D

Já bych teda chtěla něco, co bude mít fakt hodně dobrou mechaniku klaviatury, ale ty "pičičárničky" k tomu se mi líbí taky, protože když jsem měla klávesy, tak bylo super, že se člověk mohl nahrávat, zkoušet si třeba čtyřruční hraní sám a tak. Což jenom s klasickým digitálním klavírem moc nejde, leda že by to měl připojené k PC, pak samozřejmě jo, ale na to zase nemám prostor, klavír mám jinde než počítač no...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MISERY: Nema to vyukovy program, na to je to uz moc profi
    Ta drivejsi verze mela i vyukovy program na uceni se hrat
    MISERY
    MISERY --- ---
    KASUMI: To vypadá dost dobře, asi si ho zajdu taky někam vyzkoušet :D
    Já bych teda měla koupit kvůli dceři nějaký s pořádnou klaviaturou, protože se začala učit na klavír a to moje starý je sice ještě furt ok, ale určitě už jsou lepší.... no uvidíme.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak jen reportuju, ze kdyz to tata uvidel, tak se uplne zadrhl v reci ❤️

Diky za pomoc tady
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    BRUTOL: Mno to je generator zlozvyku. Pokud to myslis vazne keybordu bez dynamiky se radeji nedotykej, brachovi trvalo 5 let nez si zvyknul…
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    REPLIKANT: díky moc to mě nenapadlo si vzít jen pár lekci.... Mám 2letou dcerunku tak ji teď koupím dětskou yamahu s těma menšina klávesami zatím jen na blbnutí a budu se postupně učit s ní... Já mám jeden synth 2oktavy a midi keybord vetsi....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam