• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRITONDISTRIBUTOŘI, PRODEJCI A PRODEJNY HW - Vaše zkušenosti s nákupem, reklamací, cenou, akcí a pod.

JAK DŮVĚRYHODNÍ JSOU VAŠI PRODEJCI V OBLASTI KOMPONENTŮ PC ?
    VYŠLI VÁM VŽDYCKY V OBCHODĚ VSTŘÍC NEBO RADĚJI OBJEDNÁVÁTE ČÁSTI SVÝCH MILÁČKŮ PŘES INTERNET ?
    BYLA VAŠE REKLAMACE ZBOŽÍ VŽDY VYŘEŠENA KE SPOKOJENOSTI ?
    CENOVÉ AKCE, NOVINKY V NABÍDCE, JEDNÁNÍ OBCHODNÍKŮ.
    DOSTÁVÁTE VŠUDE ZA STEJNÉ PENÍZE, TO CO U KONKURENCE ?

POJĎME SPOLU Z VAŠICH NÁZORŮ VYTVOŘIT PŘEHLEDNOU INFORMACI O PRODEJCÍCH !

ČÁST PRODEJCŮ JE JIŽ NA NÁSTĚNCE.

rozbalit záhlaví
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    DESTROYER: dnes mmi prisel postou balik , poskozena zasilka neprevzato (evidentne mizerne zabaleny - propadle dno krabice) , jak postupovat ? no co se pripravit (zbozi je zaplacene ) , nasypou tam do novy krabice stary zbozii? , no vanoce se nekonaj diky AlzOOOOOOO , aspon ty penize mi vrate ...prosimm
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    CYBERARCHER: Delam v alze, muzu poresit jestli chces. Posta.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    CYBERARCHER: Ja bych tam prisel prevlecenej za tu zelenou kreaturu, jeste treba se santaklausovskou cepici.. A zacal bych pred zakaznikama hulakat "Alza je vaaaas mimozeeeemstaaaan, nejlepsi ceny, cheche, prave me okradli a nejsou schopny mi ani rict, co se deje, chcete se taky nechat okrast? Pak jdete do Alzy, ALZA, nejvetsi obchod s pocitaci a elektronikou!"
    CYBERARCHER
    CYBERARCHER --- ---
    Dneska sem byl oblozen v Alze.cz, chci se zeptat jestli nekdo neporadi jak na ne...
    19.11. sem si objednal zbozi (ext. disk) a zaplatil pres net.
    28.11. prislo oznameni ze si ho muzu vyzvednout na Andelu. V tom tydnu sem byl mimo CR a nemoh jsem to resit.
    6.12. pisu podle instrukci na andel@alza.cz, ze sem byl pryc, nestihal si zbozi vyzvednout a jestli si pro nej muzu prijet na Andel nebo na centralu (protoze v mailu stalo ze po 3 pracovnich dnech se vraci pryc). Zadna odpoved.
    9.12. posilam dotaz na centralu kde je disk.
    10.12. odepisujou ze zbozi bylo jiz vydano a jestli je dotaz aktualni. Pisu ze je a at to zjistej kde je.
    11.12. odepisujou ze podle jejich db je to na Andelu a ze si ho tam muzu od 16:00 vyzvednout
    12.12. jedu si pro zbozi. Referent na prodejne rika ze zbozi tam neni a ze objednavka je zrusena. Jediny co mi da je potvrzeni ze u nich ty prachy mam, nacez mi dava dobropis... wtf??

Takze pokracuju v komunikaci ale zajimalo by me jestli uz to nekdo neresil - jaka je sance ze se ke mne muj nebo libovolnej jinej, ale srovnatelnej, disk, dostane a to jak jinak nez pred vanocema a za tu cenu co uz sem jim davno zaplatil. Jestli ma cenu usmivat se, nebo se ohanet ustanovenima z Obcanskyho zakoniku a obchodnich podminek Alzy, nebo se na to proste vykaslat, zatnout zuby, koupit neco predrazenyho a par let tam zas nevkrocit protoze jinak nez pres soud to uz proste nepujde.

Diky.
    TOMASINOOO
    TOMASINOOO --- ---
    SYNTHY: díky za tip!
    TOMASINOOO
    TOMASINOOO --- ---
    čao, vim že můj dotaz je trochu mimo hw, ale nevíte někdo o dobrém diktafonu do 1200? dárek bráchoj
    CORIM
    CORIM --- ---
    NELDE: V kazdem pripade ti dedikovana karta nVidie s CUDA vyrazne zrychli jakoukoliv praci s videem pokud pouzijes program kterej to umi vyuzivat.
    MELOP
    MELOP --- ---
    NELDE: Nvidia Optimus se používá z několika důvodů... jednak má Nv historicky trochu lepší kompatibilitu s hrami a 3D programy (spousta věcí historicky vznikala +/- na míru Nv kartám, o lepším hrubém 3D výkonu nemluvě) a druhak, když je v systému Nv karta, je možno používat aplikace pro CUDA, což s grafikou Intel t.č. nelze v žádném případě.
    A věcí s podporou CUDA je už v oběhu docela dost (a není to jen Photoshop CS5, ale i spousta video editorů či programů na lámání hesel k archivům).

Na office a HD video ovšem postačí i Intel.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DESTROYER: Ten článek znám, jenomže jedna věc jsou testy a marketing (prý zvládá Intel HD dva HD filmy najednou) a druhá realita. Kromě toho tě výsledkům testům (zejména srovnání s jinými kartami) tolik nerozumím, protože tu scénu nesleduje. Osobně si myslím, že grafika integrovaná na chipu má výhody (zejména oproti té na desce) a je to budoucnost. Jenže já chci nový počítač letos.
    A protože chci notebook se slušným výkonem za rozumnou cenu, tak mám jen několik alternativ. V zásadě už uvažuji jen o i3 s HD Graphics či nVidií nebo P6100 s HD Graphics. Hlavní užití kromě word/excel/internet bude ještě přehrávání a stříhání domácího videa (včetně z HD kamery - mám už docela dost záběrů). Na stříhání mi nevadí pomalost rekódování (kamera dělá .m2ts), ale vadila by pomalost přehrávání. Současný notebook (3 roky starý - T7300@2GHz, 2 jádra, Intel GMA X3100) má s HD trochu problémy.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    CORIM: Ne.
    CORIM
    CORIM --- ---
    NELDE: V zasade cokoliv - i to nejsitnejsi resp. integrovany reseni AMD/nVidia je alespon 5x rychlejsi. Nemluve o tom ze umi akcelerovat prehravani videa.
    CORIM
    CORIM --- ---
    NELDE: Je to dost velkej rozdil - se podivej nekde na nejakej test. Ta grafika co je v tech procesorech vlastne nic neumi. A vetsinu prace za ni oddre procesor - mam dojem ze sem nekde cetl ze nejaky shadery se emulujou nebo tak neco. Nemluve o pomerne tristnim zatizeni CPU pri prehravani videa ...
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    S7ANLEY: ebay?
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    EDA: Vďaka, skúsim
    NELDE
    NELDE --- ---
    Máte někdo zkušenost s Intel HD graphics? Myslím ten čip integrovaný na procesoru i3/i5/i7. Proč výrobci notebooků do takových sestav dávají externí nVidii? Je to velký rozdíl? Kromě toho, že Intel HD graphics sdílí paměť a tedy její trochu méně pro běh? Cenově to stojí stejně.
    EDA
    EDA --- ---
    možná by to šlo v servisním středisku Asusu:¨
    Asus Czech s.r.o.
    VMI building
    Na Rovince 887
    720 00 Ostrava - Hrabová
    Tel: +420 596 766 888
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    Neviete či sa dá niekde v Česku kúpiť matičná k Asusu F3JA? Alebo nejaký tip, koho by som mohol ohľadom toho kontaktovať? Vďaka
    2ND
    2ND --- ---
    _K5_: pekny nazev, jako ze te voblozej? :o)
    _K5_
    _K5_ --- ---
    ZUZU: www.obloha.cz ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam