• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRITONDISTRIBUTOŘI, PRODEJCI A PRODEJNY HW - Vaše zkušenosti s nákupem, reklamací, cenou, akcí a pod.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    FYI dneska jsem z Mironetu objednal FullHD LCD za 166 Kc a poslali me do haje... :) a neni tezky tam takovy veci najit...
    podle me je tam nejakej neschopnej brigadnik co to naskladnuje, jinak si to nedokazu vysvetlit
    KEJML
    KEJML --- ---
    MOPIK: A co ti brání?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    THE_MIRACLE: Dobre napsany , jen do nich .. posledni dobou bych se tomu obchodu nejradeji vyhnul trema obloukama :(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Díky za plusy, beru to jako reakci, že je to +- OK. Tak to tam mají, dám vědět, zda odpoví. Záměrně jim nevyhroužuji žádnou ČOI, Ovcemi, iDnesem apod., protože mým cílem není získat to zboží, ale spíše fundovanou odpověď, proč v tom mají takový hokej. Myslím, že by mi úplně stačilo konstatování ve smyslu: "Ano, máte pravdu, došlo k selhání našeho obchodního a zjevně i právního oddělení". :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Takže, odepsal bych pánovi v tomto duchu:

Vážený pane,

přiznám se, že se mi příliš nelíbí tón Vaší zprávy, kdy v podstatě říkáte, že zákazník je nečestný spekulant, který úmyslně využil zjevnou chybu systému.

Dovolím si rozporovat i Vaše zdůvodnění. Za prvé, občansý zákoník, který citujete, již nějaký čas neplatí. To, že by nákup odporoval zákonu, nebo jej obcházel můžeme taktéž asi vyloučit, protože prodej / nákup výrobku pod tržní cenou rozhodně není nezákonný, ani nevyužívá žádnou mezeru v zákonech. Odpor vůči dobrým mravům by teoreticky šlo použít ve výše uvedeném příkladě, kdy tedy v podstatě říkáte: "Ano zákazníku, objednal sis to zcela umyslně proto, aby si poškodil naši firmu, která má chudinka chybu v systému. Nezlobte se na mě, ale to mi na zavedený obchod připadá trochu silná káva. Navíc, považovat nákup v počtu jednoho či dvou kusů za spekulativní mi taktéž připadá trochu mimo.

Nicméně i kdybych toto uznal, je tu ještě jedna věc. Včera jsem objednal SSD disk A-Data, který byl taktéž nabízen za zajímavou cenu, která odpovídala cca 40 % tržní ceny. Objednávka mi byla zrušena s odůvodněním, že se jednalo o promo akci a zboží v této akci již bylo vyprodáno. Na to, že zboží jako akční/promo/výprodejové nebylo označeno jsem poukazoval již v komunikaci s Vaším kolegou, nebylo mi to vysvětleno. Proto Vás prosím o vysvětlení, jak má zákazník identifikovat, že "cena zcela zřejmě neodpovídá tržní ceně", když sami nevíte, které zboží má správnou cenu, které špatnou a které akční.

Na závěr si dovolím konstatovat, že oceňuji alespoň Vaši omluvu, které jsem se od Vašeho kolegy nedočkal, i když v kontextu s výše uvedeným nepůsobí příliš upřímně.

Nejsem prudič, na druhou stranu myslím, že si zaslouží trochu podráždit :-)-

Co si o tom myslíte? Dává to smysl?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AQUARIUS: Celkem super postřeh :-)
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    AQUARIUS: Nojo to je taky fakt, toho jsem si ani nevsiml.. HAHA :D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Jeste jsem k tomu zaslechl poznamku, ze OZ z roku 1964 snad uz ani neplati...
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    THE_MIRACLE: Napsanou sablonku maji pekne :) Ale je to jen placani prazdnych frazi a navic te krive obvinujou, ze jsi podvodnik. Dej jim to poradne sezrat jeste.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    MCKIDNEY: Resilo se to dostkrat. Tam je to o tom, kdyz je chybou systemu treba iphone za 50korun, tak je to zjevna chyba a neni narokovatelna. Ale pokud je to treba polovina bezne ceny, tak je to narokovatelny.
    KEJML
    KEJML --- ---
    THE_MIRACLE: Nejsem právník, ale někde jsem v souvislosti s jinou kauzou četl, že zjevná chyba je třeba pokud to nabízeli za korunu... Pokud někdo prodává zboží za půlku běžné ceny, tak těžko může zákazník odlišit marketingovou akci od chyby. Ale nevím, jestli já bych měl vůli se o tom s nimi hádat, kdyby se mě to týkalo...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GOR: synallagmatického vztahu - tohle je taky pěkné... :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DESTROYER: Já to nemyslel jako srovnání s mironetem. Jenom si matně pamatuji že se to právě řešilo i v TV a novinach kvůli nějaké špatně nastavené ceně notebooku v Alze.
    Říkal jsem si, že si kauzu možná budeš pamatovat.
    GOR
    GOR --- ---
    THE_MIRACLE: spekulativní nákup :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dobrý den,
    velice děkujeme za Váš zájem. Obracím se na Vás ve věci objednávky produktu 92411471, Mobile Drive Classic 1TB. Rád bych v prvé řadě podotknul, že cena požadovaného plnění zcela zřejmě neodpovídá tržní ceně a je zřejmé, že se ze strany dodavatele jednalo o neúmyslnou technickou chybu informačního systému.

Využití tohoto omylu a jeho nárokování, které neodpovídá zcela jasně oprávněným náležitostem synallagmatického vztahu z důvodu neplatnosti právního úkonu dle § 39 zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník „Neplatný je právní úkon, který svým obsahem nebo účelem odporuje zákonu nebo jej obchází anebo se příčí dobrým mravům.“, je nárokováním bez oprávněného právního důvodu.

Pokud Vaše platba proběhla elektronicky, zašlete nám prosím číslo účtu, na který Vám můžeme platbu refundovat.

Rád bych se závěrem velice omluvil za technickou chybu, která zapříčinila spekulativní nákup, který však v oprávněné dobré víře nelze nárokovat a ani plnit. Děkuji Vám za pochopení a prozatím Vám přeji příjemný zbytek dne!
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    MCKIDNEY: Kolega tady ma problem s Mironetem viz. ty odkazy..
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DESTROYER: Nebyla to zrovna Alza co se před pár lety takhle dostala do novin?

Objednávka je závazná a zákon se staví na stranu slabší části, což si ty jako zákazník.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tak potvrzenou objednávku na disk Verbatim stornovali mně i kolegovi a už ani o tom neinformují :-).

Asi dobrej podnik... :-D
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    THE_MIRACLE: Pokud mas potvrzenou objednavku tak ho musej dodat.. Postaci pohrozit COI a disk je tvuj :) Za tu pokutu jim to nestoji.
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    Hm, ja si takhle pred nejakou dobou (uz nevim z jakyho e-shopu) koupil 10ks patch kabelu Belkin Cat6 STP 10m po dvou Kč a poslali to...tak sem si ted schvalne objednal nejakej ten disk :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam