• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRITONDISTRIBUTOŘI, PRODEJCI A PRODEJNY HW - Vaše zkušenosti s nákupem, reklamací, cenou, akcí a pod.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Musaím ale říct, že druhému kolegovi ty 2 SSD disky za 553,-/kus dodali. Takže by se to teoreticky dalo brát tak, že to fakt byla akce, byť neoznačená. Jenže právě proto lze těžko usoudit, že to ostatní podobná promo akce nebyla. Nevím, no. Nechci rozjííždět aféru u ČOI, která k ničemu nepovede. Na druhou stranu mě ta jejich komunikace fakt vadí hodně a nějak se s tím úplně nemůžu smířit, protože mi připadá nefér, že se mnou nekomunikují, když jsem si s nimi vyměnil cca 5 slušných e-mailů, ve kterých jsem jen trval na svých právech.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GOR: U reklamaci se pry v Mironetu chovaji take strasne...

Zel, takhle arogantne se chova vetsina e-shopu...
    Obcas mam dojem, ze je svoji objednavkou vlastne otravuji... :-/

Respektive:

JEDINY cesky e-shop, ze ktereho mi kdy zavolali (+ poslali i mail - viz nize) a SLUSNE poprosili, zda mohou mezitim vyprodane zbozi z doprodeje nahradit ekvivalentem (a i pri osobnim prevzeti jednali velmi slusne + jsem dostal i drobnou pozornost navrch) byl e-shop www.Euronakupy.cz

Tam se mimojine byl jednatel se mnou schopen i kvalifikovane bavit o dovozech z Ciny, o jejich ruznorode kvalite a vysledcich techto vyrobku ve zkusebnach (tu a tam neco doveze a necha testovat) i mi poradil jak si tyto vyrobky lze po vlastni ose objednat levneji z Alibaby, nez z Aliexpressu.

A to jsem prosim udelal objednavku za pouhych 650,- Kc.
    (folie, hrazda do dveri a 1ks propisky + dalsi propisku jsem dostal k vyzkouseni)

Jinak myslim, ze spousta konfliktu jako jsem mel s jinym obchodem ja, nebo s Mironetem Miracle, by se vubec nekonala, kdyby se naucili posilat neco jako:

"Vážený zákazníku,

omlouváme se, ale Vámi objednaný roller byl již pouze v doprodeji, můžeme nabídnout jako alternativu http://www.euronakupy.cz/roller-gelovy-pilot-g1-hrot-05-mm-modry/rollery/ nebo si vyberte jiný z naší nabídky.

Děkujeme

Euronákupy"
    GOR
    GOR --- ---
    DESTROYER: Pro me z toho plyne jedine pouceni. Mironet uz ne. Kdyz se takhle chovaji u tohodle, jak se asi chovaji u reklamaci?

Cekal bych nejdriv informaci, ze jde o omyl a slusna prosba o svoleni storna. Az kdyz to nezabere, tak se zacnu ohanet paragrafama (aktualne ucinnejma) a obvinovani ze spekulativniho nakupu si nechat az uplne naposled. Ne, oni hnedka obvini cloveka ze spekulativniho nakupu a delaji bububu.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    THE_MIRACLE: Zalezi na tobe.. Ale nechat si srat na hlavu a jeste se nechat obvinovat, ze jsi spekulant a podvodnik. Osobne bych jim to dal poradne sezrat az do dna.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DESTROYER: a myslíš, že to má cenu? Kór když o to zboží v zásadě nestojím? Tady uznávám, že jsem byl trochu provokatér :-).
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    THE_MIRACLE: V tom pripade pres COI a dal trvat na dodani zbozi za objednanou cenu..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tak mně už asi neodpoví (zřejmě jsem na blacklistu) :-).

Každopádně kolegovi na v podobném duchu psaný mail odpověděli takto (napsal jim, že zváží obrácení na spotřebitelskou poradnu d-test):

Dobrý den,

mrzí nás, že nedošlo k přijmutí omluvy pochopení nedopatření z naší strany. Samozřejmě postupujte, jak uznáte za vhodné.

S pozdravem
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    zatím bez reakce...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ZVIRATKO: Pri takovem poctu chyb to uz tezko bude jen jeden brigadnik... Asi jim tam nejak nefunguje kontrola...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    FYI dneska jsem z Mironetu objednal FullHD LCD za 166 Kc a poslali me do haje... :) a neni tezky tam takovy veci najit...
    podle me je tam nejakej neschopnej brigadnik co to naskladnuje, jinak si to nedokazu vysvetlit
    KEJML
    KEJML --- ---
    MOPIK: A co ti brání?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    THE_MIRACLE: Dobre napsany , jen do nich .. posledni dobou bych se tomu obchodu nejradeji vyhnul trema obloukama :(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Díky za plusy, beru to jako reakci, že je to +- OK. Tak to tam mají, dám vědět, zda odpoví. Záměrně jim nevyhroužuji žádnou ČOI, Ovcemi, iDnesem apod., protože mým cílem není získat to zboží, ale spíše fundovanou odpověď, proč v tom mají takový hokej. Myslím, že by mi úplně stačilo konstatování ve smyslu: "Ano, máte pravdu, došlo k selhání našeho obchodního a zjevně i právního oddělení". :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Takže, odepsal bych pánovi v tomto duchu:

Vážený pane,

přiznám se, že se mi příliš nelíbí tón Vaší zprávy, kdy v podstatě říkáte, že zákazník je nečestný spekulant, který úmyslně využil zjevnou chybu systému.

Dovolím si rozporovat i Vaše zdůvodnění. Za prvé, občansý zákoník, který citujete, již nějaký čas neplatí. To, že by nákup odporoval zákonu, nebo jej obcházel můžeme taktéž asi vyloučit, protože prodej / nákup výrobku pod tržní cenou rozhodně není nezákonný, ani nevyužívá žádnou mezeru v zákonech. Odpor vůči dobrým mravům by teoreticky šlo použít ve výše uvedeném příkladě, kdy tedy v podstatě říkáte: "Ano zákazníku, objednal sis to zcela umyslně proto, aby si poškodil naši firmu, která má chudinka chybu v systému. Nezlobte se na mě, ale to mi na zavedený obchod připadá trochu silná káva. Navíc, považovat nákup v počtu jednoho či dvou kusů za spekulativní mi taktéž připadá trochu mimo.

Nicméně i kdybych toto uznal, je tu ještě jedna věc. Včera jsem objednal SSD disk A-Data, který byl taktéž nabízen za zajímavou cenu, která odpovídala cca 40 % tržní ceny. Objednávka mi byla zrušena s odůvodněním, že se jednalo o promo akci a zboží v této akci již bylo vyprodáno. Na to, že zboží jako akční/promo/výprodejové nebylo označeno jsem poukazoval již v komunikaci s Vaším kolegou, nebylo mi to vysvětleno. Proto Vás prosím o vysvětlení, jak má zákazník identifikovat, že "cena zcela zřejmě neodpovídá tržní ceně", když sami nevíte, které zboží má správnou cenu, které špatnou a které akční.

Na závěr si dovolím konstatovat, že oceňuji alespoň Vaši omluvu, které jsem se od Vašeho kolegy nedočkal, i když v kontextu s výše uvedeným nepůsobí příliš upřímně.

Nejsem prudič, na druhou stranu myslím, že si zaslouží trochu podráždit :-)-

Co si o tom myslíte? Dává to smysl?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AQUARIUS: Celkem super postřeh :-)
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    AQUARIUS: Nojo to je taky fakt, toho jsem si ani nevsiml.. HAHA :D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Jeste jsem k tomu zaslechl poznamku, ze OZ z roku 1964 snad uz ani neplati...
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    THE_MIRACLE: Napsanou sablonku maji pekne :) Ale je to jen placani prazdnych frazi a navic te krive obvinujou, ze jsi podvodnik. Dej jim to poradne sezrat jeste.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    MCKIDNEY: Resilo se to dostkrat. Tam je to o tom, kdyz je chybou systemu treba iphone za 50korun, tak je to zjevna chyba a neni narokovatelna. Ale pokud je to treba polovina bezne ceny, tak je to narokovatelny.
    KEJML
    KEJML --- ---
    THE_MIRACLE: Nejsem právník, ale někde jsem v souvislosti s jinou kauzou četl, že zjevná chyba je třeba pokud to nabízeli za korunu... Pokud někdo prodává zboží za půlku běžné ceny, tak těžko může zákazník odlišit marketingovou akci od chyby. Ale nevím, jestli já bych měl vůli se o tom s nimi hádat, kdyby se mě to týkalo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam