• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    Sledujete také spřízněné kluby Zahraničněpolitické události, Evropská unie a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Ústava České republiky
    ---
    Zajímejte se, kdo je a jak hlasoval váš poslanec (vyhledávání podle krajů) a váš senátor (podle volebních obvodů)

Nejvíce ze všech se mi líbili dva hoši, kteří nesli na tyčích prázdný průhledný igelit bez jakéhokoli znaku. Opravdu, to mi připadalo jako naprosto nejvýstižnější politické heslo dneška.

Závazná pravidla: Toto je odborný klub. Pokud přímo z URL nebo automaticky doplněného titulku není jasný obsah linkovaného článku, uveďte shrnutí sami. OT a posty s nízkým poměrem signál/šum se mažou, vaše názory patří do Debaty k news. Vystříhejte se vlastních komentářů, které jsou zjevně zbytečné a provokující. A názory bloggerů taky mívají do přínosných komentářů taky hodně daleko...

rozbalit záhlaví
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ALMAD: Místo hlasování něco řečnil... (jsem to slyšel tak na půl ucha...). Myslím, že hlasoval jako první, ale nevím proč, když zbytek šel podle abecedy... čučím na to celej den a zrovna když se stane něco podobně veselého, tak u toho nejsem...
    MUZA
    MUZA --- ---
    ALMAD: kdepak, nerekl Pro(ti) navrh(u)... nejspis rekl jenom pro nebo neco takoveho... trubka :oD
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    To mně fakt zajímá, všude píšou že nehlasoval podle hlasovacího řádu...jak to vypadá? Omylem zmáčnul obě tlačítka najednou? ,)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    JESSIEATREIDES: Ve chvíli, kdy oznámili 99:98 jsem si myslel, že snad dal vlastní gól i někdo z ODS.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JE TO TAM! A WOLF DAL VLASTNÍ GÓL!!!!! 100:97
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Topolanek:

mohli jsme vam pripravit podrobne programove prohlaseni o 2500 stran, ale rekli jsme si, ze NE!

:)))
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    Jak těžký je život sněmovního přeběhlíka (dnešní HN):
    ....podle předsedy poslaneckého klubu ČSSD Michala Haška je vystěhování "odpadlíků" z jejich kanceláří prakticky hotovou věcí...

Pomocnou ruku oběma sněmovním "bezdomovcům" je připravena nabídnout největší vládní strana. "Jejich přestup k nám se sice zatím nedomlouval. Už jsme ale řešili nový zasedací pořádek v zasedací síni a případné poskytnutí náhradních kancelářských prostor" říká předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.
    ODS zřejmě posadí oba poslance na tradiční "přeběhlická místa". Při hlasování tak nebudou muset být "rozptylováni" svými někdejšími sociálnědemokratickými kolegy a budou obklopeni přátelsky naladěnými poslanci koalice

MUCKER
    MUCKER --- ---
    týýý jo. to je napínavý
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    //MUCKER: 16:15 - Z KULOÁRŮ
    Dlouhá poslanecká diskuse škodí zdraví, varuje ministr zdravotnictví České republiky. Podobný nápis by si pro dnešní den mohl viset nad vchodem do českého parlamentu. "Dlouhé sezení v uzavřené místnosti samozřejmě škodí zdraví, zejména ve chřipkovém období," říká ministr zdravotnictví Tomáš Julínek a odchází na čerstvý vzduch do poslaneckého bufetu. Právě chřipkou a nachlazením prý trpí značná část poslanců. Mezi nimi i premiér Topolánek. Informuje redaktor HN Robert Břešťan.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    // 16:11 - Z bufetu poblíž jednacího sálu už zmizelo veškeré jídlo, na odbyt jdou nyní i malá balení zmrzlin a jogurty, které při běžných zasedáních nejdou politikům příliš pod nos. Uklízečky už poněkolikáté obchází zázemí sálu a plní pytle s odpadky.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Koneckonců, můžou tam hrát world of warcraft.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LEGI: Mají tam mít PDAčka a číst si na nich nějakou hodnotnou literaturu. Slyšel jsem, že špunty do uší taky skýtají výraznou úlevu ;-)
    LEGI
    LEGI --- ---
    no odsouhlasili si, že budou klidně rokovat i po 21:00 večer a že klidně bude úředním dnem sobota, což je něco neslýchaného..
    takže kdo ví, jak to vůbec bude..
    třeba Paroubek hraje na únavu koaličního materiálu - minimálně Třeštíková musí bejt nešťastná, když jednou odmítnla nějakej chat na zprav. serveru "protože nechce plýtvat časem, který může věnovat práci"
    YELLO
    YELLO --- ---
    No já nevím, tak ne za OT, tak prostě za mudrování. Každopádně už by měly skončit projevy a nastoupit činy, skoro osm měsíců je dost, ne? :-)
    LEGI
    LEGI --- ---
    YELLO: proč ot
    pěknej příspěvek :)
    YELLO
    YELLO --- ---
    Sorry za OT.
    YELLO
    YELLO --- ---
    LEGI: Podle toho, co jsem z jeho vystoupení slyšel já, má pan prof. Jičínský stejný problém jako většina intelektuálů - nejdřív něčemu srdcem uvěří a pak o tom s pomocí rozumu a jasných argumentů přesvědčuje ostatní, i když by s pomocí stejného rozumu a stejně jasných argumentů mohl mluvit i opačně, stačilo by dát důraz na jiná fakta. Ale věřím mu, že to dělá z přesvědčení, na rozdíl od Ratha.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jinak, v souvislosti se včerejší debatou na téma přeběhlíci:

dokáže si Petřík Fischerů či další zastánci názoru, že Melčák s Pohankou zradili, představit obdobnou situaci s Paroubkem na Topolánkově místě? Kdyby se našel jeden člověk v ODS a jeden dva dejme tomu v KDU-ČSL nebo v SZ, myslíte, že by je Paroubek nazýval odpadlíky? Dám svou skvostnou pravačku do ohně za to, že nikoliv... Odkazoval by na ústavní právo poslance hlasovat, jak mu přikazuje jeho vědomí a svědomí.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jedna věc je transformace, další úniky do soukromých kapsiček (a ty se děly jak za ods, tak za vlády čssd); sobotka kromě toho opomíjí skutečnost, že česká koruna v roce 1995, dejme tomu, byla někde jinde než v roce 2006...

Kromě toho se nyní nacházíme v období historicky největšího růstu HDP a náš deficit je obrovský a stále se zvyšuje... Sobotka by potřeboval zavěsit za koule někam do průvanu...
    LEGI
    LEGI --- ---
    _BENNY: já bych mu narval do chřánu jeden mikrofon po druhym .. :)
    mno ale pan prof. Jičínský - aspoň z toho, co sem slyšel - je rozumnej a jeho argumenty byly jasný.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PONKIE: Náklady za transformaci by ovšem musela nést jakákoli vláda (pravda, můžeme se dohadovat, jestli to opravdu muselo být 0,5 bn a ne třeba o pěkných pár miliard méně, ale to už je stejně passé.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Rath: daně a solidarita jsou tmelem společnosti!

:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam