• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    Sledujete také spřízněné kluby Zahraničněpolitické události, Evropská unie a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Ústava České republiky
    ---
    Zajímejte se, kdo je a jak hlasoval váš poslanec (vyhledávání podle krajů) a váš senátor (podle volebních obvodů)

Nejvíce ze všech se mi líbili dva hoši, kteří nesli na tyčích prázdný průhledný igelit bez jakéhokoli znaku. Opravdu, to mi připadalo jako naprosto nejvýstižnější politické heslo dneška.

Závazná pravidla: Toto je odborný klub. Pokud přímo z URL nebo automaticky doplněného titulku není jasný obsah linkovaného článku, uveďte shrnutí sami. OT a posty s nízkým poměrem signál/šum se mažou, vaše názory patří do Debaty k news. Vystříhejte se vlastních komentářů, které jsou zjevně zbytečné a provokující. A názory bloggerů taky mívají do přínosných komentářů taky hodně daleko...

rozbalit záhlaví
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RCR: jo a pak páni inženýři vlezou do klubu 3. světová a nechápou, že při výpočtu potenciální kinetické energie padající hmoty při zhroucení patra v WTC musíš vzít do úvahy veškerou hmotu nad patrem, nikoliv jen ono patro... no nic...
    RCR
    RCR --- ---
    FIN: clovece, minimalne na CVUTu to celkem plati, oni kolem sebe vidi ty vytizene spoluzaky co jsou schopny kvuli praci utyct ze zkousky a vydelali si na vlastni karu. je fakt ze na stavajici skole (vsjak) uz je pindalu vic ale zas je to skola plne placena a spousta studentu si ji hradi ze svyho, tedy taky to chape. mozna ze na statnich humanitnich vejskach je to jinak.
    AETHER
    AETHER --- ---
    RCR: a o tom mluvim
    AETHER
    AETHER --- ---
    RCR: jenze tohle je jeste o uroven vys, nebo mozna proste jinde...
    RCR
    RCR --- ---
    AETHER: zalozit stranu je jednoduchy, ale udelat zni stranu volitelnou aspon pro tech 5%, to je kumst. Je to o marketingu a penezich. Muj plan, co jsem si rikal ze by mohl fungovat z velky casti predvedly uhelne slady v ramci sve labuti pisne, takze akci podobnyho typu jentak nekdo verit nebude a jinej napad nemam.
    FIN
    FIN --- ---
    RCR: "vetsina vysokoskolaku mozek v hlave aspon castecne pouziva a vi, ze bez prace nejsou kolace v takovym mnozstvi jako s praci" - hrubý omyl.
    RCR
    RCR --- ---
    AETHER: rika se tomu selektovana spolecnost. spoluzaci ze zakladky jsou vsehochut, z gymplu uz je to o necem jinym a vetsina vysokoskolaku mozek v hlave aspon castecne pouziva a vi, ze bez prace nejsou kolace v takovym mnozstvi jako s praci.
    AETHER
    AETHER --- ---
    JESSIEATREIDES: presne z tohoto duvodu si rikam, ze az me to jednou bude dostatecne hodne stvat, pustim se do politiky - jenze to pravdepodobne budu muset zalozit vlastni politickou stranu, protoze s politikou tech soucasnych nejsem schopna se ztotoznit a hlavne na to nebudu smet byt sama (Mimochodem, tohle tusim udelal Lobkowicz, ne? Jenze mel smulu, zrovna bylo 11. zari a nikdo si toho nevsiml, vsichni sledovali americkou tragedii v primem prenosu. Nebo se mozna pletu a byla to jina strana? Kazdopadne prisli o pocatecni reklamu a uz to nenahnali.). No, ja nevim, nejak to nevidim. (A tohle tu pisu hlavne proto, ze takhle nebo podobne imho uvazuje vetsina lidi, kteri by v te politice byli schopni neco dokazat, znam jen jednoho, ktery se o to pokusil, ale bohuzel narazil...)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: jak řekl v pořadu Na plovárně Vojtěch Cepl, morálka a moralizování jsou slova v dnešním slovníku veskrze pejorativní...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: protože on má onu odvahu...

jak to změnit? Více literatury do škol? Otevření morálního diskursu v rámci celé společnosti? Povzbuzení zdravého sebevědomí již u malých dětí?

Ale jak na to, když lidé, co ovlivňují veřejnost skrzevá média, se sice v reálu chovají jako mistři světa, ale jakmile usednou ke kompu a mají sesmolit článeček, okamžitě opráší níže zmíněné české "hodnoty": průměrnost, šeď, falešnou skromnost...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RCR: vždyť je to vidět i na nyxu - stačí se podívat do takových těch "opozičních" klubů...

není vůbec důležité, kdo má pravdu a jak se věci skutečně mají... Takový Anarchy či jiní adminové budou prostě "debilové a kreténi", ať udělají či napíšou cokoliv a určitá skupina lidí se na nich bude vozit i přesto, že vlastně ani neznají konkrétní situaci a nedovidí si na konec svého nosíku... Semknou se do jednoho šiku jak Lidové milice v únoru 48 a jedem...

Kolikrát se mi to už stalo v hospodě, v práci, kdekoliv... Pak se samozřejmě šik rozvolní a za tebou chodí ty zbabělé krysy a pochlebují tvé odvaze a říkají ti "měla jsi pravdu" a podobně, když ale mají vystoupit z toho šiku, ve chvíli, kdy by měli zaujmout vlastní stanovisko, ať už to stojí, co to stojí, nedokáží to...
    Ceněna je průměrnost, šeď, falešná skromnost...
    AETHER
    AETHER --- ---
    FIN: ja se asi fakt pohybuji v jinych vrstvach;)

JESSIEATREIDES: bohuzel... ale je to zacarovany kruh, jak z nej ven?

JESSIEATREIDES: ja myslim, ze se tu uz zaplatpanbuh siri v tomhle smeru pozitivni kultura, nebo jak to nazvat, z velke casti ji podporuji Cesi, kteri se vratili po emigraci zpet, bohuzel to funguje dost tak, ze se tvori uzavrena spolecnost, ve ktere to funguje trochu jinak... spolecnost, ktere se netykaji problemy normalnich lidi, kteri si neumi vydelat dost na to, aby si mohli poridit byt a rodinu, nerkuli problemy s romskou mensinou, ktere maji svuj puvod vice nez padesat let zpatky a co ted s tim? Kdyz nekdo z tehle 'uzavrene spolecnosti' vstoupi do politiky, fungovat to spis nebude (a pred panem Schwarzenbergem klobouk dolu, ze se do toho znesvareneho rybnicku ceske politiky opakovane odvazuje pustit), muselo by se jich sebrat hodne a zavest tu napred nejakou politickou etiketu a moralku, ktera je momentalne bud minusova, nebo alespon neexistentni.
    RCR
    RCR --- ---
    Problem tehle lidi v ceske politice neni tolik v ceske povaze. je predevsim v jejich realnych sancich neco udelat: Motejl neprotlacil reformy soudnictvi, Fishera nechteli pustit do senatniho klubu, ktery je blizky jeho dovednostem. A nebo jo, ti ostatni politici maji vlastne taky ceskou povahu, asi jo...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FIN: případně si začnou povídat, že jsi na tom tak zle, že jim musíš sdělovat, jak dobře se máš, že tvá peněženka i libido si rochní blahem - to je prostě nanejvýš podezřelé...

před pár lety jsem nějak neměla moc práce, tak jsem se rozhodla své schopnosti zúročit někde jinde... Obešla jsem barrandovské ateliéry, nechala své CV ve všech produkcích a za čas se ozval Hřebejkův castingový režisér Ondráček, že bych se mu hodila do firmy...

Od samého počátku nechtěl věřit, že jsem se česky naučila sama a jako dospělá, nemohl uvěřit, že zvládám angličtinu i němčinu (ach, něco tak neobvyklého, sic! samotné je mi trapně, když to zde píšu, protože znám X lidí, kteří umějí pětkrát tolik jazyků, co já), když zjistil, že jako někdejší členka lokalizačního týmu pro Apple pracuji s Macintoshem ještě lépe než s PC a dokonce zvládám jednoduché skriptování, šel se podělat...

Taky že ta spolupráce brzy skončila (velmi nepříjemným a filmařskou hysterií uměle vytvořeným skandálem)... Od té doby nechci mít s tou sebrankou nic společného a dobrovolně se odsuzuji k věčné profesní samotě.

FIN
    FIN --- ---
    AETHER: v tomhle má jessie pravdu: být úspěšný se tady nenosí a neodpouští. v mnoha jiných státech se lidé potkají a na otázku "jak se máš?" si hrdě vypočítají úspěchy - a druhá strana vyjádří uznání. u nás se odpovídá "mizerně", v lepším případě "nic moc" a zkus někdy chodit a lidem říkat "skvěle. v práci se mi daří, přidali mi, povedl se mi projekt a v sexu zažívám jeden orgasmus za druhým" - brzy zjistíš, jak strašné pohledy (zelené a divné) na tebe budou lidi vrhat...

no dobře, to s tím orgasmem vynech - ale reakce zůstanou stejné.
    VANEK
    VANEK --- ---
    AETHER: Už zkoušeli Lobkowicze, s nevyrovnanými výsledky.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: no ale ta politická špína jen zrcadlí poměry v této zemi...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: což nemá být invektíva vůči českému národu, jen takový postřeh cizince - insidera... jakmile se někomu zadaří, získá uznání někde jinde, objeví se na billboardech v Japonsku kvůli své kráse či naváže na tradici starého rodu diplomatů a vojevůdců (což Schwarzenbergovi jsou), vydělá balík svým umem ne schopností dobře podvádět, je oheň na střeše... A když navíc chodí s hlavou vzpřímenou a dívá se lidem do očí bez strachu a studu, je odrovnaný...
    AETHER
    AETHER --- ---
    JESSIEATREIDES: tohle nemyslim, znam jich docela dost, ale malokdo do ceske politiky chce jit dobrovolne, komu by se do te spiny chtelo, ze?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: oni zcela jistě jsou, akorát že ve vaší české povaze (já to bohudík geneticky nezdědila) lze obecně pozorovat odpor vůči každému, kdo je úspěšný a právem...

příkladů je tolik, že by se na ně mohl zřídit separátní klub, ale jen tak bez přemýšlení: Meda Mládková, Schwarzenberg, Martinů...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam