• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    Sledujete také spřízněné kluby Zahraničněpolitické události, Evropská unie a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Ústava České republiky
    ---
    Zajímejte se, kdo je a jak hlasoval váš poslanec (vyhledávání podle krajů) a váš senátor (podle volebních obvodů)

Nejvíce ze všech se mi líbili dva hoši, kteří nesli na tyčích prázdný průhledný igelit bez jakéhokoli znaku. Opravdu, to mi připadalo jako naprosto nejvýstižnější politické heslo dneška.

Závazná pravidla: Toto je odborný klub. Pokud přímo z URL nebo automaticky doplněného titulku není jasný obsah linkovaného článku, uveďte shrnutí sami. OT a posty s nízkým poměrem signál/šum se mažou, vaše názory patří do Debaty k news. Vystříhejte se vlastních komentářů, které jsou zjevně zbytečné a provokující. A názory bloggerů taky mívají do přínosných komentářů taky hodně daleko...

rozbalit záhlaví
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    // VANEK: Mno jo, zapomněl jsem, že Rusové jsou na tyhle manévry experti. :-) Ale to už je víc nž OT. ;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    KYOSUKE: Su-27 vyjde levněji, ne? ;-)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    JESSIEATREIDES: Je to legrační, ale radary určené pro detekci pohybujících se těles opravdu nepohyblivá tělesa nezaznamenají. Dopplerův jev je stále ještě až příliš výhodný pro oddělení užitečného signálu od šumu v obtížných podmínkách moderního bojiště, než aby se někdo babral s něčím, co může ve vzduchu stát. Kdysi šlo oklamat radar útočícího stíhače přechodem do letu po vertikále, předpokládám, že se na tom moc nezměnilo, tedy přinejmenším generace stíhaček se ještě neobměnila. Samozřejmě to není snadné, takže je to spíše akademická ukázka, navíc většina strojů se v té vertikále dlouho neudrží – F-15 je poněkud drahý špás, než aby ji mohli mít všichni stíhací piloti. :-)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FOX: a balón v bezvětří nevykazuje pražádný, byť nepatrný, pohyb?
    FOX
    FOX --- ---
    FIN: V tom případě jsou balóny v bezvětří značným nebezpečím pro letecký provoz... :)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Kromě toho – že pan Kaucký je expert, o tom nepochybuju, ale zajímalo by mě, do jaké míry je expert na ICBM redaktor, který z jeho slov vyvozuje závěry. :-) Onoto totiž vzhledem k letovému profilu balistických střel a antiraket dost dobře nejde pokrýt velké území jednou základnou, kterou „prdnu co nejvíc na východ, abych nezasíral naši čistou Evropu“. (Což se nám, jak mám dojem, snaží noviny naznačit.) Naposledy, co jsem se díval, byly antirakety těžce specializovaná technologie v plenkách a nějak si nemyslím, že bychom od té doby učinili zásadní pokroky. Nanejvýš se můžeme obávat, že systém nebude dost účinný a tudíž nebude mít smysl vůbec, na druhou stranu, dnes nám snad už nehrozí vyložený MAD, kde by se tahle nespolehlivost projevila nejvíc.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    …a tenhle navíc nebude zařízením pro detekci, ale spíše pro přesnější sledování těles již detekovaných (systémem včasné výstrahy v Británii?), tedy případě potřeby, pokud jsem jeho určení pochopil správně. :-)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FIN: díky ti, náčelníku, za rozumnou řeč
    FIN
    FIN --- ---
    radar před raketami nikdy nechránil, varuje experta fin, radar je zařízení na detekci pohybujících se těles.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Radar Česko neochrání, budeme cílem, varuje expert

Prostor v Evropě je na plány USA velmi malý. Znamenalo by to střílet rakety nad sousedním státem, tvrdí odborník na vojenskou techniku Stanislav Kaucký.

http://cesko.ihned.cz/?m=d&article[id]=20279990
    RCR
    RCR --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vazeni...
    cara, ano?..

Velvyslanec USA bude obhajovat radar

http://aktualne.centrum.cz/domaci/bezpecnost-a-doprava/clanek.phtml?id=340915&tro2_0_0
    Jince - Velvyslanec Richard Graber na zítřek svolal schůzku s hejtmany Středočeského a Plzeňského kraje. Bude vysvětlovat plány na stavbu radaru.

Třeštíkovou nahradí zřejmě Jehlička

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=340811&tro1164_0_0
    Praha - Oficiální verdikt, kým přeobsadí ministerstvo kultury, chtějí lidovci říci v pátek. Po dnešku má největší šance lidovecký senátor Jehlička.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    AETHER: To bohužel nevím, tipl bych si, že se asi k Ústavnímu soudu neodvolali.
    AETHER
    AETHER --- ---
    WITTGENSTEIN: a jak to vlastne dopadlo?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RETAL: Jj, Silvie je v elektronickém světě jako doma.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RETAL: vítej v Kafkově románu...
    RETAL
    RETAL --- ---
    WITTGENSTEIN: OMFG, vytištěná stránka jako hlavní důkaz?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: jistě, společenská nebezpečnost a morální dopad takového rabování je takřka zanedbatelná...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JESSIEATREIDES: Google ti na ni vyhodí ještě tu kauzu, jak člověku odsouzenému za rabování při povodních snížila trest z šesti let na tři.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: to už jsem včera četla... nechtěla jsem to sem dávat, abych opět nebyla obviněna z demagogie...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jó, ta soudkyně Slepičková má věru přísný metr.
    Tak pozor, co tu na Nyxu říkáte, ať náhodou někoho nepomluvíte ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam