• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOUNTBATTENSecond handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    TICHTICZKA22: pokud ti sedl Textil House, tak radím navštívit i jiný než tam kde jsi byla, nová kolekce byla totiž zrovna 13.5.
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    holky nevíte, kde třeba teď budou mít nové zboží? Praha? Ve čt se tam vyskytnu a ráda bych někam mrkla. Jinak min. týden jsem se vůbec poprvé v životě naskytla v Textile Housu ( Na Knížecí) a max spokojenost. Sice co jsem chtěla neměli...ale měli spoustu jinejch věci :-d Ceny v přijatelných mezích, příjemné prodavačky... prostě to bylo fajn fajnový.... :-)
    MAKII
    MAKII --- ---
    Nepřeháníte to už trochu? Tak máte každá jiný názor, ale nemusíte ho opakovat pořád dokola.. :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: "podle fotky tu kvalitu nepozná nikdo"
    Pokud nebudu mít osobní zkušenost s firmou Next, tak podle fotky na internetu nezjistím co ta věc bude provádět. Nehledě na to, že jsem už měla i věci od firem jejichž jméno mělo určitou kvalitu zaručit a ono houby.
    Celá diskuse se odvinula od toho, že prodávat oblečení na Aukru není vždy výhodné, nehledě na to, že tam se za inzerci platí. Zatímco na mmb se za inzerci neplatí a vyšší pravděpodobnost mají určité značky. Tečka. Nic víc. V sekáčích se dívám na materiál ne na značku. Pouze jsem zmínila, že ne vždy platí, že kvalita je prodejná. Protože z osobní zkušenosti vím, že můžu prodávat kašmír, merino i goretex klidně i s visačkami od renomovaných obchodů za zlomek ceny a přesto se té věci nezbavím.
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Proč by to nemělo být "o kvalitě"? Koupím dítěti v kamenném sekáči kalhoty Next s pružným pasem ve velikosti 86. Vidím, že mu sedí, že pružný pas je mu pohodlný, vidím, že za půl roku, co mu byly, se výrazně neopraly. Nemusím obíhat sekáče, mohu si uvařit kafe a na mmb zadat "dětské kalhoty - Next - velikost 92" - za pár minut najdu ty svoje, za tři dny je mám doma. Často si můžu vybrat z různého stavu použitosti (a tomu odpovídající ceny). Ani v kamenném krámě přece nevybírám oblečení mně neznámé značky podle hvězdiček, jak si danou značku cenní módní kritici.
    Na internetu poznáš kvalitu podle zkušenosti se značkou. To není chyba jednotlivého bazaru, to je nutnost. Můžeš vybírat i podle materiálu, pokud se ti osvědčil. (Já díky tomu oblékla celou rodinu do merina, což bych si za ceny nového zboží v kamenných obchodech nemohla dovolit.)
    Kvalita rozhodně neznamená "v baru ze mě všem ženským spadne čelist" nebo "šéf konečně pochopí, s kým má tu čest". Jestli to vůbec může být význam slova kvalita, tak jen jeden z mnoha. Spoustě lidí stačí jako kvalitní to zboží, které je pohodlné, má správně vsazené díly, je pečlivě ušité, takže se nepáře, a jehož materiál umožňuje příjemné nošení po dlouhou dobu.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    No ono právě mmb nemůže být až tak moc o kvalitě. Jak už tu někdo psal. Že cena na internetovém mmb by se měla odvíjet od kvality - podle fotky tu kvalitu nepozná nikdo. Oblečení může být buď pěkné nebo pěkně nafocené nebo děsné. Když něco hledám a narazím na to, že se mi to líbí a neznám značku tak si tu značku zadám do vyhledávače a přečtu si něco o ní, už třeba jen proto abych mohla líp odhadnout zda mi bude sedět udaná velikost.
    Na druhou stranu, zajímám se o materiál, pokud jsou šaty z kašmíru tak to asi není hadr na podlahu a i kdyby to byla naprosto neznámá značka, mají svou hodnotu už jen pro ten materiál.
    Je to naprosto jednoduché - zaujal mne materiál a barva a značku neřeším, ale problémem mmb je to, že tam se naopak řeší víc značka než ostatní atributy a je snadnější tam prodat něco profláknutého byť v horším stavu než něco méně známého v stavu bezvadném. A nemusí jít ani o slavností oblečení, nebo pěknější šaty, ale i o sportovní oblečení.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Jen tak na okrahj, například Next je kvalitní značka. Je to konfekce, no jistě, ale věci z Nextu vydrží věky, vypadají šmrncovně a nestojí celé jmění. Suma sumárum, směle lze říci, že jde o kvalitní značku.

    Naproti tomu, aniž bych se tím chtěla jakkoli vyjadřovat k mmb, ne vždy je skutečně "kvalitní" uznávaná a patřičně drahá značka skutečně natolik kvalitní, aby stála za peníze, za které je nabízena. Nevím, jaké máš osobní zkušenosti s drahými hadry, ale já jich měla v ruce docela dost a pořád jsou to jen hadry. Samozřejmě, že pokud má někdo tolik peněz, že potřebuje vymyslet způsob, za co je utratit, pak je snadná volba jít k Diorovi a rázem si o pár desítek/stovek tisíc ulehčit. Nicméně proč by probůh měl toto dělat normální smrtelník? Všechny ty ručně šité, superduperkvalitní, nadčasové hadry mají skutečnou hodnotu ve zlomkách ceny toho, co platíš za značku. Takže buď úplně klidná, tady opravdu nejde o to, že by to byl kvalitní oděv. Jde jen a jen o jméno a prestiž s ním spojenou.
    ADD
    ADD --- ---
    RANDOM_NIGHT: Já nekupuju na mmb věci na parádu vůbec, protože vzhledem k životní situaci to nepovažuju za smysluplné. (Kvůli porody proměňující se postavě potřebuju věci zkoušet, takže pro sebe nakupuju v kamenných obchodech.) Ani pro děti nepotřebuju oblečení na efekt, ale chci jim dopřát oblečení pohodlné a jak se dnes říká "funkční" - pohybové aktivity batolete odpovídají aktivitám adrenalinového sportovce a podle mě tomu má být uzpůsobeno i oblečení malého tvora. Bohu díky tvůj názor nesdílí mnoho prodávajících, kteří na mmb nabízejí kvalitní zboží a díky nimž mohu i s malými náklady oblékat děti do kvalitního, pohodlného oblečení.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: S tvrzením, že tam není snadné prodat oděvy luxusních značek samozřejmě souhlasím, ale tak ten původní příspěvek ani jeho vysvětlení neznělo. Možná jsou všechny luxusní výrobky kvalitní, ale ne každý kvalitní výrobek musí být také luxusní. Existuje mnoho kvalitních věcí, které se nehonosí světoznámou (nebo módním redaktorům známou) značkou.
    ADD
    ADD --- ---
    RANDOM_NIGHT: To je vždy jistější. Ovšem i pak bych ti oponovala, protože za tři roky používání mmb jsem nakoupila většinou kvalitní věci (skutečně sekla jsem se snad jednou dvakrát z několika stovek nákupů), takže tvrzení, že na mmb nemá smysl prodávat cokoli kvalitního, považuju za nesmysl a v podstatě urážku každého, kdo tam nakupuje - protože to vyznívá tak, že nakupuje šmejdy.
    ADD
    ADD --- ---
    RANDOM_NIGHT: Jenže ty jsi nenapsala, že mmb není vhodné místo pro prodej luxusních oděvů s původními cenami okolo 100 000 Kč z kus, ale že "MMB prostě není místo, kde má smysl prodávat cokoliv kvalitního, protože majorita jeho uživatelů kvalitu neuznává jako relevantní kritérium výběru zboží." a doplnila to řečmi bydlenkách, maminách, manžech a fritovaných knedlících. To je urážlivě podaná nepravda. Vzhledem k tomu, kolik lidí na mmb inzeruje a nakupuje, se tam samozřejmě najdou lidé inteligentní i hloupí, lidé s vkusem i bez vkusu, lidé soudní i nesoudní (ať už jde o kvalitu, cenu, stav zboží...). Naštěstí lze mmb používat tak, že člověk sežene kvalitní věci bez kontaktu s internetových tlacháním. Jestli to neumíš, není to chyba mmb.
    ADD
    ADD --- ---
    RANDOM_NIGHT: Cenu odvozuji od uváděné ceny šatů z fotografie, která je něco přes 90 000 Kč. Jestli "zlomek ceny" byl třeba půl procenta, pak to zřejmě v zákaznicích vzbudilo obavu, že se nejedná o originál.
    Uvědom si, že na mmb kupuješ od neznámé osoby, nemůžeš si zboží vyzkoušet a většinou musíš zaplatit předem. To není místo na riskování a experimenty.
    ADD
    ADD --- ---
    RANDOM_NIGHT: Proč ten nenávistný tón? Mmb je tu primárně pro ženské na mateřské, které nemají moc peněz a tak si přeprodávají použité oblečení na hřiště - jak pro děti, tak pro sebe. Na to Tesco pro chudší a Next pro ty, co chtějí být za frajery, bohatě stačí. Vzhledem k tomu, že se tam neprodává jen těhotenské a dětské zboží, je mmb zajímavý i pro ostatní - ale posmívat se tomu, že většina inzerentek má zájmy odpovídající matkám na mateřské je kravina, něco jako nadávat v čínské restauraci, že má obsluha šikmé oči. Nikdo nikoho nenutí mmb navštěvovat. Já tam nakupuju od doby, co jsem s dětmi doma, a protože mě nikdy nenapadlo koukat na "fotečky", "recepty" a "bydlení", naštve mě maximálně občasná hrubka v inzerátu. Když hledám podle klíčových slov "triko" a "kalhoty", nevypadávají na mě "tričenka". Nebýt toho, že je v módě na inteligenci uživatelek mmb nadávat, zřejmě bych si ničeho nevšimla. Mmb jde rozhodně používat jako jakýkoli jiný bazar a je věcí každého, jestli otevírá stránky, které mu připadají hloupé, a ztrácí čas jejich čtením.
    Prodávající musí počítat jak s výše napsaným, tak s tím, že většinou není možné si kupovanou věc vyzkoušet - a proto kupující upřednostňuje jistotu JEMU známé značky před sebevýhodnější koupí značky, kterou nemá vyzkoušenou (i kdyby stokrát věděl, že je to záruka kvality).
    Osobně si neumím představit člověka, který by na mmb kupoval oblečení s původní cenou okolo 3 500 euro. I kdyby prodejní cena byla desetinová - dát 9 000 Kč za obnošené šaty, které si nemohu vyzkoušet? Jestli je někdo tak bohatý, že si může dovolit riskovat, že dá devět tisíc za něco, co mu nebude, tak asi nenakupuje na mmb, ne?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Nie som modne neposkvrnena, naopak si myslim, ze sa celkom orientujem, ale tu znacku som nepoznala, pretoze je vysoko nad mojou price range a predsa je to konfekcia.

    A teda by ma nenapadlo niekde vyhladavat podla znacky. V sekaci idem po zraku a hmate, aby som zistila, co je to za material a potom po velkosti. Na obranu Miss Sixty, mam od nich cerveny tenulinky svetrik z jahnacej vlny a je to moja najoblubenejsia vec. Znacku som si vsimla, az ked som ho mala doma. :) Ste ma na ten mimibazar nejako navnadili.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    RANDOM_NIGHT: Tak ale všeobecné povedomie je, že Guess je luxus, takže keď sa prichomítne nejaká značka, ktorú dotyčná nepozná, asi ju k luxusným nezaradí. Pretože keby bola ozaj luxusná, akoto že o nej ešte nepočula? (to len na ilustráciu myšlienkových pochodov)

    No a čo, že ženské na MMB nepoznajú kvalitu a vrhajú sa len po tom, čo poznajú. Pre nás ostatné je to len výhoda :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    RANDOM_NIGHT: No väčšina ľudí nesleduje, módu, alebo nebodaj dizajn. Takže odkiaľ získa priemerná žena povedomie o tom, čo je kvalitná značka a čo nie? Z ulice, z časopisov a od ľudí okolo seba. Väčšina obchodov v ČR je buď predražený low cost, alebo potom máme "posh" značky (Gucci, Miss Sixty, Guess). Veci medzitým nie sú moc známe a teda pre priemernú ženu nie sú dosť dobre zaraditeľné.
    ADD
    ADD --- ---
    MARINNE: Jenže většina lidí hledá podle značek, takže na ty neznámé se vůbec neprokliká.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ADD: kvalita sa imho pozná vypracovaním, takže najviac záleží na to, ako príčetne dotyčná produkt odfotí a popíše materiál (lebo !príjemný na dotyk" môže byť kašmír aj akryl)
    MAKII
    MAKII --- ---
    Sháním nějaký pěkný černý trench coat, velikost asi 36, můžete mi prosím poradit kam se podívat? Praha, díky.
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: To je ovšem pochopitelné, že neznámou značku lidé nechtějí kupovat - nevědí, že je kvalitní. Navíc na mmb funguje hledání podle značek a protože si to nemůžeš vyzkoušet, bereš to, co znáš a víš, že ti to sedí. Občas tam zkusím zadat i menší butiky, které mám ráda - ale je to naprostá náhoda, když se tam něco objeví. Na mmb vede, alespoň podle mých zkušeností, Next, CaA, HaM,... Na druhou stranu jsem tam nedávno koupila nové triko Icebreaker, které paní prodávala jako jako "svetr Ice" za deset procent ceny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam