SOLEI: Proč by to nemělo být "o kvalitě"? Koupím dítěti v kamenném sekáči kalhoty Next s pružným pasem ve velikosti 86. Vidím, že mu sedí, že pružný pas je mu pohodlný, vidím, že za půl roku, co mu byly, se výrazně neopraly. Nemusím obíhat sekáče, mohu si uvařit kafe a na mmb zadat "dětské kalhoty - Next - velikost 92" - za pár minut najdu ty svoje, za tři dny je mám doma. Často si můžu vybrat z různého stavu použitosti (a tomu odpovídající ceny). Ani v kamenném krámě přece nevybírám oblečení mně neznámé značky podle hvězdiček, jak si danou značku cenní módní kritici.
Na internetu poznáš kvalitu podle zkušenosti se značkou. To není chyba jednotlivého bazaru, to je nutnost. Můžeš vybírat i podle materiálu, pokud se ti osvědčil. (Já díky tomu oblékla celou rodinu do merina, což bych si za ceny nového zboží v kamenných obchodech nemohla dovolit.)
Kvalita rozhodně neznamená "v baru ze mě všem ženským spadne čelist" nebo "šéf konečně pochopí, s kým má tu čest". Jestli to vůbec může být význam slova kvalita, tak jen jeden z mnoha. Spoustě lidí stačí jako kvalitní to zboží, které je pohodlné, má správně vsazené díly, je pečlivě ušité, takže se nepáře, a jehož materiál umožňuje příjemné nošení po dlouhou dobu.