• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOUNTBATTENSecond handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Jo a ještě
    aeterie - ethereal, eternal, ineffable
    https://aeterie.com/
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MOIRAIN: hlavně asi
    Karolina Garczyńska, polska projektantka slow fashion, szyte w Polsce
    https://www.karolinagarczynska.com/
    https://tova.pl/
    Marie Zélie - Hlavní stránka
    https://www.facebook.com/mariezeliecom/?brand_redir=1491476861156693
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HITOMI: podělíš se o ty polské značky?
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NEVENA: používam, Poľky ok, ale ja tam kupujem lacné veci takže ma to finančne nezruinuje keby niečo ale ešte sa mi nestalo že by stav veci nezodpovedal.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NIGHTFURY: Sestro, ja som sa z toho rozplakala. Stála som na pošte s balíkom, mala otvorené v mobile Safari a nešlo to. Keď som poprosila pani pri okienku, seřvala ma. Tak som odniesla balík domov a na compe to šlo. Očakávať, že to má appku bola utópia.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Já ma zatím taky jen dobrou zkušenost s nákupy od polských prodejkyň, narazila jsem díky tomu i na několik hezkých polských značek. Jen teda neprodávám, měla jsem teďka sice strašnou hromadu krásných retro šatiček, ale raději jsem to odvezla do šatníku, než se s tím babrat :D bylo by ale fajn, kdyby tam přeci jen přidali i přímo filtr na zemi a ideálně to rozšířili i na další krajiny. Na tom francouzském se občas taky objevovaly docela poklady.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SOLEI: Nerozumím, jakože ty ceny co tam platím platím díky jakési chybě systému a číslice jsou ve skutečnosti ve Zlotých? Ne, ty ceny jsou správně převedené na CZK.
    Zrovna teď koukám na dva kabáty z Next, po 76 Kč což je asi 15 zlotých...asi neodolám.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MOIRAIN: to byl nejspíš omyl a nepřevedlo se to ze zlotých.


    BRUSINKA: jj, koupi, udělá pár fotek na insta a pak vynese reklamaci že to smrdí.a ještě si na mne ztěžuje že nevrscim prachy a čekám na automat. Vědět že ten balík je od ní, tak ho nechám na poště měsíc
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Ja si na vinted pekne nabehla prave s reklamaci. Nejaka polka si ode me koupila saty, ktere po prijeti reklamovala kvuli nejake male dirce ve svu (byly uplne nove, o dirce jsem nevedela, kdyby jo, spravila bych ji behem sedmi vterin tak asi dvema stehy). Nemela jsem moc cas to resit a na vinted furt chodi milion zbytecnejch notifikaci, takze kdyz nahlasila problem, klikla jsem na neco jako "souhlasim s resenim" v domneni, ze to znamena, ze jsem ochotna se domluvit (sleva, vraceni, neco). Mea culpa, mela jsem byt pozornejsi. Obchod tim byl stornovany, ona dostala zpet prachy, ale saty zpet neposlala, coz jsem pokladala za automaticky. Prestala reagovat na zpravy a kdyz jsem se obratila na podporu, rekli mi, ze ubehlo 48 hodin a mam smulu. Takze shrabla prachy i uplne novy vlneny saty, jejichz hodnota je mnohem vyssi nez par korun, ktery bych zaplatila za to, aby se mi vratily. V podstate jsem prestala vinted pro prodej pouzivat, protoze u drazsich veci se obavam presne takovyhleho postupu, kterej muze bejt klidne vedenej vypocitavosti, a veci za par korun radsi hodim do kontejneru, nez bych absolvovala martyrium s merenim, odpovidanim na tisice nesmyslnejch dotazu a posilanim... technicky to byla moje chyba, ale podpora ze strany provozovatele nula.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LIDDA: akorat bacha na to, ze v pripade problemu budes muset predmet zaslat zpet na svoje naklady a to se pak casto ani nevyplati.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LIDDA: žádné clo, žádné DPH, je to EU
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    NIGHTFURY: Ajo, jsem pitomá, že jsem nejdřív nehledala :) Díky za odpověď.
    Tak zkusím, věci odtama vyjdou na půlku toho co by vyšly, kdybych to koupila od Čecha (i s poštovným).
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    LIDDA: Řešíme to pár příspěvků pod tebou, problémy spíš nejsou (záleží na konkrétní prodejkyni), clo se neřeší. Neřešilo by se ani z polského e-shopu, Polsko je v EU.
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    Ahoj, mám Vinted dotaz - jakou máte zkušenost s nákupama z Polska? Všechno je to podezřele levný :) A musím pak řešit clo?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jeste si dovolim rict, ze ja to delam tak, kdyz neco kupuju, ze si balikovnu vygeneruju a zaplatim sama a prodavajici poslu jen screenshot udaju, co na balicek napsat. profil si udaje pamatuje, takze pro me je to cele na par kliknuti. od zacatku akce jsem balikovnu vyuzila uz 19x (prodej i nakup). :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    POZITRON: To se neomlouvej, spíš jsem chtěla zkrátit frustraci tomu, komu to stejně jako mně nepůjde :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NIGHTFURY: aha, tak ja mam obyc samsung, prohlizec chrome a cela balikovna je pro me otazka 2 minut. notebook zapinam tak jednou tejdne, nekdy ani to ne.
    omlouvam se za radu, jak usetrit, ale treba za ni bude nekdo precijen rad. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NIGHTFURY: Balíkovna mi v Chrome funguje, ale dík za tip na Edge, kamarádce to nefungovalo ani v mobilu ani v PC (myslím, že taky používá Chrome).
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    POZITRON: Mně ten poplatek často stojí za to, že prostě kliknu na tlačítko a zaplatím, nemusím se s nikým domlouvat. A totéž prodej, nejhorší jsou kupující, co mají dvacet milionů dotazů (nemyslím na míry, to chápu) a pak se ani neozvou, že to teda nechtějí.

    A s tou Balíkovnou jako jo, cena je super, na nákup ideál, ale na posílání je to hrozný opruz, než jsem našla prohlížeč, ze kterého jde dokončit poslání, tak jsem se vztekala u telefonu i PC (funguje to v Edge, ale ne v Chrome ani v Mozille :facepalm: )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam