• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    HYENA
    HYENA --- ---
    DSTEPZ: Věříš taky na stvoření světa jako senátoři USA? ;)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    SVANC: kde a kym byla evoluce prokazana? Pokud vim, tak je to stale teorie se spoustou der, ale pokud mas lepsi zdroje, sem s nimi.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    SVANC: no to neni udajne to je 100% ... vem si kolik penez jen das za blbou zabezpecovacku do baraku, aby za neco stala ... bezpecnostni dvere - 60000, bezpectnostni okna - jedno az 80000, zabezpecovacka s obycejnou ustrednou - 10 cidel a par veci okolo jako kour a plyn atd ... 50 000. Plot - 300Kc za metr ... atd atd atd ...

    Tohle neni utopie. Myslim si, ze kdyz jsme ty lidi, co se tak lisej od zvirat, tak by jsme se meli chovat jinak. A ne, ze vsechno co zvirata nedokazou dovest do "dokonalosti".

    Docela by me zajimalo jak se bude vyvijet ten incident proti iranu - PREVENTIVNI JADERNY UTOK USA PROTI IRANU :-) to taky ukazuje na zjevnou inteligenci, spis na ziskani dalsi ropy - majektu - moci - penez ... GENOCIDA??? Nejvetsi a nejdemokratictejsi a nejsvobodnejsi demokracie sveta? Dalsi zbytecne naklady ...
    SVANC
    SVANC --- ---
    Když už jsme u těch utopických představ, tak taky jednu informaci přidám. Údajně by bylo možné ušetřit cca jednu třetinu všech nákladů vynaložených lidskou společností, kdyby neexistovalo riziko krádeže.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ABDULAH: kdyby byla jiná mentalita, respektive to mohu nazvat vyspělost mozku lidského, tak by nemusel být finanční systém, a o jediné o co bychom bojovali je přežití a kolonizace jiných planet pro zachování života,

    co by se stalo po odtajnění? no s tou měntalitou to souvisí, v nepravých rukách by to bylo jistě jako "všecko" zneužito... ale kdyby byla lidská mysl natolik ok, potom by to zapříčinilo geometircký, ba možná exponenciální vzestup lidstva.

    aktuálně jediné co funguje je to co je. offsem domorodcijsou civilizace sama o sobě,a ti co žijí bez moderní techniky, mají jistá pravidla, hierarchii atp, a nemusí mít finanční systém, je to postaveno jinak. ale také se jinak rozvíjí , otázka je jestli nám to přijde ok, že se vlastně ani nerozvíjí, že jim to stačí žít v souladu s přírodou ale také je tam sinlná praděpodobost že nepřežíí, a pokud by to pokračovalo dál, zaniknou ve stejném, nebo si dovolím odhadnout v mírně pozměněném stavu po konci života slunce.

    ono stějně každá civilizace má určitý cyklus vzniku, gold age, a záníku.. "trvanlivost". a myji můžeme zachránit pouze tak, jak to asi uděllai na jiných světech, a tak, že budeme tu žít jako pozemšťané pro důvod přežití lidstva. a ne jako různé rasy a národnosti, to je slepá ulička, která generuje pouze rozdíly a konflikty. když vidím, jak se lidi hádaj kůli 10 korunám, atp, tak jako sorry, ale pokud lidi řeší tohle, tak nemají šanci, pokud se nezmění, timhle stylem přežít ...

    ostatně rytina do kamene kmene Hopi to říká jasně.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIKE: Jen tak zamysleni, kde by jsme mohli bej kdyby svet nefungoval jako funguje ted? Konzum, ohromne vydaje na zbrojeni atd ... Co by se stalo, kdyby se tohle dalo do vyvoje a penize zustavali vyrobcum a ne obchodnikum?

    nestalo by se to, ze by celkova spolecnost s vyssim durazem na vzdelani, socialni mysleni, vyvoj misto zabirani uzemi, a opravdove snahy neco udelat misto politikareni, byla nekde uplne jinde? Treba o par desitek let dal?

    Zajimalo by me, kdyby se odtajnily vsechny patenty co ohrozujou ekonomickou stabilitu jen treba USA ...
    SVANC
    SVANC --- ---
    DRAGON: Jako výsledek přírodních procesů mi to opravdu nepřipadá. Co jsem ale narychlo vyčetl, tak názory na původ jednoznačné nejsou. Nicméně představa, že možná bude nutné opravit dějiny lidstva a že zanikly relativně vyspělé civilizace, je pro mě celkem přijatelná. Koneckonců čistě z hlediska evoluce není mezi současným homo sapiens a tím před 10000 lety zas takový rozdíl, aby to nebylo možné. Ani by snad nebylo překvapivé, kdyby se o takové civilizaci žádné informace nedochovaly, nebo jen takové, který by byly později interpretovány jako legendy. Jakkoli fascinující to celé je, důkaz cizího zásahu do DNA popř. mimozemšťanů v tom opravdu nevidím.
    Ale pokud tam pod pár tisíc let starým nánosem najdou třeba emzácký notebook, budu mluvit jinak :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    DRAGON: Nějaké bližší info k tomu kvádru? O tom jsem nikdy nečetl...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SVANC: no pokud se budem bavit o nedostatcich dukazu, tak mi prosim vysvetli ten giganticky kvadr v mori cca 130m hluboko nekde u Japonska, ktery je obklopen tak obrovskymi koraly (a ma na sobe cosi jako schody, ktere jsou zcela presne vyrezane), ze tam musi byt mnoho desitek tisic (mozna i stovek) let. By me opravdu zajimalo, jak to tam nekdo mohl vytvorit dejme tomu 400 tisic let pred tim, nez tu nekdo stavel nejaky obycejny pyramidy. Mne tedy neprijde ze by byla u nas evoluce buhvijak plynula zalezitost.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Díky za přirovnání k ovci Dolly :). Ale těmi miliardami let bych zas tolik neházel s ohledem na celkovou dobu života vesmíru. Navíc pro rozvoj inteligentního života využívajícího špičkové techniky jsou mimo jiné potřeba prvky, které vznikly až v dalších generacích hvězd při výbuchu supernov. Tzn. počátek vývoje takového života musel být hodně dlouho po velkém třesku, neměl tedy na svůj vývoj k dispozici řádově delší dobu než my, ale "pouze" o něco delší. A o procesech evoluce toho rozhodně nevíme tolik, aby se její tempo dalo prohlásit za nadměrné.

    A pás asteroidů je podle modelů nejspíš tím, co mělo být pátou planetou, ale Jupiter řekl jasné ne :).
    JIKE
    JIKE --- ---
    velká záhada je spíš pro mě Asteroid Belt mezi Marsem a Jupiterem, zajímalo by mě z čeho, a jak vznikl, a to z čeho vznikl co to bylo a čeho to bylo nositelem (hostitelem).
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: mě osobně to přijde velice pravděpodobné. i když ovce Dolly to vidí uplně jako ty.
    ad oni, no mohli se vyvíjet ve stabilnější sluneční soustavě po miliardy let Ti první co měli šanci se takto vyvinout. věřím, že také mnoho světů zaniklo. a někteří, třeba s velkýma očima, mohli na planetě obíhající ve veliké blízkosti rudého trpaslíka. málo světla, dlouhá životnost hvězdy.

    podle mého, by na této planetě neměl díky nedostatku času moc šanci vzniknout život evolučně jak ho vidíme nyní. Kor když se tu dějí kataklyzmata atp.. 5 miliard je prostě málo. Větší šanci mají právě tyto pomalu hořící hvězdy, nebo binární a vyšší sluneční systémy... Třeba právě hodně zmiňovaný Sirius...
    SVANC
    SVANC --- ---
    To jsou všechno pěkné úvahy. Ale už z principu mi připadá nesprávné vysvětlovat nejasnosti jakékoli teorie krajně nepravděpodobným zásahem cizích inteligentních bytostí. Tím spíše, jde-li o evoluční teorii, jejíž obecná platnost byla mnohokrát prokázána, a kde navíc pro cizí zásah neexistují žádné důkazy, dokonce ani náznaky, že by tomu tak mělo být. Kromě toho mi selský rozum říká, že i vývoj inteligence jako takové je něčím zcela přirozeným, protože představuje výhodu.
    A pokud by snad pro vznik inteligence měl být nutný zásah zvenčí, kdo tedy pomohl těm bytostem, které údajně měly před milióny let pomoci zase nám?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HONZAS: Ale my třeba jsme ty laboratorní podmínky... Už jsem sem kdysi psal analogii člověka a jepice. Nebo mraveniště, chceš-li. U nás to trvá věky, u nich třeba ne. To mraveniště - viz třeba S. King: Pod kupolí.
    S naší logikou či s "pochopitelností" věcí to nemusí mít nic moc společnýho...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    HONZAS: treba jeto tim ze jsme porad jen opice ...
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    ABDULAH: dost možná...pak je to zatím asi mimo náš dosah chápání
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    HONZAS: buh vi jak oni vnimaj cas ... jak je to v MIB na veliksoti a case nezalezi ...
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    ABDULAH: no ale to by šlo mnohem a mnohem rychleji zkusit v laboratorních podmínkách, ne?? (než čekat věky na projev zde na Zemi...ale nevím)
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    ABDULAH: no proč ne:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam